Zanima me vase misljenje koji je najbolji, najsigurniji i najfunkcionalniji All-In-One program za odrzavanje OSa (registry, garbage files deleter, win errors fixer, fast defrag...) dakle, jedan koji sve ovo radi dobro i sigurno...x puta me je Symantec NSW zeznuo i to debelo, tako da njega vise ne uzimam, iako je firma stara i velika pravi smece. Koristio sma System Mechanic i on je OK! Sta vi predlazete???
Ja na kompu imam dva takva programa, iSysCleaner Pro i WinASO Registry Optimiser. Sta da ti kazem, rade, uvek nadju nesto sto treba ocistiti i tako ukrug. E sad koliko oni stvarno ociste, to ne znam, posto sam nekoliko puta vidjao iste `greske` na kompu. Nadam se da si na ovakve programe mislio.
P.S. Ako znas neki bolji od ovih slobodno mi preporuci.
Zdravo, imam instaliran system mechanic 7 ,neznam dali si njega koristio ,a ja sam prezadovoljan jer sve radi sam ili ti mozes da mu kazes sta da radi,dosad sam imao instalirane verzije od cetvorke pa sve do ove sedmice i nikad nisam imao nikakvih problema,tako da drugi softver nisam ni koristio. To bi bilo to...
Zdravo, imam instaliran system mechanic 7 ,neznam dali si njega koristio ,a ja sam prezadovoljan jer sve radi sam ili ti mozes da mu kazes sta da radi,dosad sam imao instalirane verzije od cetvorke pa sve do ove sedmice i nikad nisam imao nikakvih problema,tako da drugi softver nisam ni koristio. To bi bilo to...
Kad god sam sa bilo kojim Registry cleaner-om nešto čistio ili kao defragmentovao registry, nešto se upropastili (ili se neki program un-registruje, obrišu se neki prazni lkjučevi koje programi koriste itd...).
nikada nisam voleo all-in-one-solutions... stavis kalgonit u ves masinu i on opere sve, skine kamenac, podmaze lezajeve bubnja, pocisti prasinu po wc-u...
jednostavno, mislim da za neke odredjene stvari treba koristiti neke odredjene stvari :)) (veoma dubokoumno)
mislim, zamisli neko terensko 4x4 vozilo - koje pritom moze i da ide 350km/h?!
znas i sam koja su proverena softverska resenja, njih se drzi...
to su 3 do 4 instalirana programa, nije to preopterecujuce...
System Mechanic je vrlo dobar kao i TuneUP Utilities 2007 v6.0.2311 Za Registry je daleko najbolji jv16 PowerTools 2007, ali verzija 1.7.0.413. Poslednja verzija 1.7.0416 (koja se pojavljuje na raznim sajtovima - od katz do phazeddl) nije sigurna.Patch, bar meni, pravi probleme pa sam ostavio ovu verziju. Inace, RegClenaer od autora ovog paketa sam koristio jos pre 100 godina, dok je bio dzabware.
svojevremeno (nekad davno, zapravo) samo koristio (relativno nepoznati, besplatni i perolaki) Foxmail e-mail client... uvek je radio `k`o podmazan`
sve dok nisam instalirao SystemMechanic (ne secam se verzije, 4 ili 5, bemliga)... aktiviranjem opcije `clean junk` ili tako nekako (znate na sta mislim), SM je sasvim opusteno obrisao sve Foxmail foldere - inbox, sent, itd. zasto? zato sto foxmail fajlovi imashe neku neobicnu ekstenziju (opet, ne secam se kako bese) - cak ni mailovi nisu bili .eml
i ovaj ga opajao kao svinja mas`an dzak... :/
sreca, pa sam (instiktivno) stiklirao `enable restore` opciju...
Nema jedan. A ni specijalizovani ne treba da se tu uglave za sva vremena. Ãišćenje i optimizacija registra je složena i potencijalno uvek štetnija nego korisna akcija, a kandidati neka se bore na slobodnom tržištu (rekao bih - i neplaćenom). Ono što može da se uradi, to je da se više takvih programa poveže nekim programom za automatizaciju, sve po redosledu, ili bar da se uvežu prečicom da bi se lakše pozivali. Ãak i kad ih strpaš u jednu fasciklu i nakačiš u start meni, quick l., taskbar... i označiš ih ukaskadnom prikazu, može da izgleda kao neka grupna automatizacija... He, rastanak od morontona boli...
Za Krkub-a: a, jel` taj calgonit briše i guzu? Mislim, onda je stvarno ok.... a i manje je kamenca u dupetu...
Nijedan registry cleaner, pa tako nijedan all-in-one program ne rade sve dobro. U svakom slucaju, posle instalacije bilo kog od tih programa treba dobro pogledati `Options` i podesiti onako kako vam odgovara, da posle ne bi bilo `kuku majko`!
Za Krkub-a: Language Bar ti pokrece fajl `ctfmon.exe`, koji se nalazi u folderu Windows\System32. On mora da bude registrovan u Registry-ju u sekciji `Run` da se podize sa Windowsom. Probaj prvo da ga vratis peske, preko Control Panela.` Regional and Language Options\Languages\Details\Language Bar` (u donjem levom uglu). Cekiraj Show the Language bar on the desktop. Ako to ne uspe evo ti kopija .reg fajla koji importuj u Registry.
Kopiraj tekst koji je izmedju linija u Notepad i nazovi ga kako hoces. On ce ga sacuvati kao .txt. Promeni ikstenziju u .reg, klikni dvaput i potvrdi da hoces da to importujes u Registry.Restartuj komp, da bi zapamtio ovaj upis. Ovo bi moralo da ti vrati Language Bar. Izvini ako sam bio opsiran, posto ne znam kolkiko znas o ovome. Nadam se da sam pomogao.
vidis, moram da ti kazem da nisi dovoljno strucan... garant si zavrsio gimnaziju (drustveni smer), a nakon toga neki FIT, FABUS, FALUS privatni menadzment...
ZABORAVLJAS NA AGREGATNA STANJA, DRUZE... AGREGATNA STANJA... kristalne resetke, jonske veze, to svakako nije svejedno... nedajboze rasprave o kvantnoj fizici... hemicari bi rekli: a gde su tu orbitale i ekscitovana stanja?
ja kazem: ne znam, pogotovo kada jedem ajvar sa ljutim paprichicama i zeljanicom...
sve dugine boje, koje su prisutne u finalnom proizvodu (aaaa peche!) do sada nisu znanstveno objashnjene...
TuneUp Utilities 2007 - ovo je `mierda` ako ga koristis moze ali damo za sminkanje sistema nikako i nikada za resavanje problema REGISTRY tipa, provereno skenja sistem. Meni je obrisao sve ikone iz sistray-a tako da nism mogao ni da se diskonektujem sa dial-upa. Ovo je moje iskustvo sa njim, mozda neki imaju bolje. Registry Mechanic 7 mi nekako najmanje glavodolje zadaje. System Mechanic, se pokazao u lepom svetlu, ali sam imao problema da mu produzim radno vreme preko evaluation perioda, mada mi je dobro radio a imao je i svoj defrag. Perfect Disk za defrag, brz jednostavan (sta tu ima da bude komplikovano). AdAware, Nod32...
O ostalim programima ne bih pricao jer ih nisam probao.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.