Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
PROBLEM OKO PODIZANJA SISTEMA
STRANA 1 OD 1
markoin PROBLEM OKO PODIZANJA SISTEMA 11.07.2014. 13:24 T58112

status: user
broj poruka: 272
Imam problem oko podizanja sistema na jednom kompjuteru. Uzeo sam ga od drugara da mu instaliram win sp2 koji je vec bio na tom kompu ali mu je zabrljavio ceo sistem i nece da se upali. Elem kad krenem sa butabilnim diskom da dizem sistem on krene standardno press any key i td. Kada krene instalaciju tj. ono na samom pocetku dok jos ucitava izbacuje mi stalno an unexpected error (tu je neki dugacki broj koji pocinje sa 1299 i td) occured at line 1773 in
d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c.
da li neko zna o cemu se radi? Na tom kompu ima dva hdd, jedan je samsung 40 gb a drugi neki od 160gb. Probao sam na svaki posebno da dignem sistem ista greska. Probao sam da dignem mini win xp preko hirena da prebacim neke fajlove sa samsunga na taj drugi hdd medjutim i tu mi izbacuje eror tipa iinf file txtsetup.sif status 2.

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 11.07.2014. 13:30 #557273

broj poruka: 12057

90% imaš neispravnu RAM memoriju. Ako imaš više modula probaj pojedinačno.

Dexter013 @markoin 11.07.2014. 13:34 #557274

broj poruka: 17093
Dobro ti bax kaze, bice da je ram ako nije do njega onda je ploca adios,
jer tesko da su oba harda neispravna.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: PROBLEM OKO PODIZANJA SISTEMA 11.07.2014. 15:40 #557284

broj poruka: 19003
Mislim da je ploca oskrnavljena, probaj da podignes Windows7, mozda prodje, usput pipni SB chip, da li se greje nesto preterano.

:: Imam problem oko podizanja sistema na jednom kompjuteru. Uzeo sam ga od drugara da mu instaliram win sp2 koji je vec bio na tom kompu ali mu je zabrljavio ceo sistem i nece da se upali. Elem kad krenem sa butabilnim diskom da dizem sistem on krene standardno press any key i td. Kada krene instalaciju tj. ono na samom pocetku dok jos ucitava izbacuje mi stalno an unexpected error (tu je neki dugacki broj koji pocinje sa 1299 i td) occured at line 1773 in
:: d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c
:: da li neko zna o cemu se radi? Na tom kompu ima dva hdd, jedan je samsung 40 gb a drugi neki od 160gb. Probao sam na svaki posebno da dignem sistem ista greska. Probao sam da dignem mini win xp preko hirena da prebacim neke fajlove sa samsunga na taj drugi hdd medjutim i tu mi izbacuje eror tipa iinf file txtsetup.sif status 2.
::
::
tortojed Proveri i BIOS - da li je disejblovana stavka `spread spectrum`... 11.07.2014. 23:26 #557309

broj poruka: 10999
To zna da zeza upravo prilikom instalisanja OS-a. Redak slucaj, ali se zalomi tako...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs