Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Windows 8.1 x86 metro app problem
STRANA 1 OD 1
Simon72 Windows 8.1 x86 metro app problem 23.06.2014. 15:37 T58008

status: user
broj poruka: 2799
Pre dva meseca sam instalirao komšiji pomenuti OS i posle nekoliko dana prodvnica nije htela da se otvara. To je tako ostalo i rešenje nisam našo a njemu zapelo da koristi to.
Uglavnom odradim sistem i prodavnica se otvara kao i sve ostale aplikacije osim skype muzike i još jedne . Pocne da otvara i samo izbaci na desktop a sa leve strane stoji da je pokrenuta.Deinstaliram i instaliram i isto. Instaliram sa drugim nalogom i ponovo isto. Apsolutno mi nije jasno. Svi sistemski fajlovi su na c particiji nema niceg na drugim koji bi uticao na sistem.
Neki savet i u cemu je problem ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemamime re 24.06.2014. 11:13 #556157

broj poruka: 294
Vrati se na Win 7. Win 8 je mrtvorodjence kao i Vista.

imarkovic Re: Windows 8.1 x86 metro app problem 24.06.2014. 11:24 #556159

broj poruka: 19003
Jesi li ga update-ovao sa poslednjim zakrpama itd..? Koji lekic koristis?

:: Pre dva meseca sam instalirao komšiji pomenuti OS i posle nekoliko dana prodvnica nije htela da se otvara. To je tako ostalo i rešenje nisam našo a njemu zapelo da koristi to.
:: Uglavnom odradim sistem i prodavnica se otvara kao i sve ostale aplikacije osim skype muzike i još jedne . Pocne da otvara i samo izbaci na desktop a sa leve strane stoji da je pokrenuta.Deinstaliram i instaliram i isto. Instaliram sa drugim nalogom i ponovo isto. Apsolutno mi nije jasno. Svi sistemski fajlovi su na c particiji nema niceg na drugim koji bi uticao na sistem
:: Neki savet i u cemu je problem
::
Simon72 ... 24.06.2014. 12:01 #556161

Preaktiviran je a ovaj zadnji je bio sa zadnjim apdejtima. Pre toga je bio isto preaktiviran i apdejtovan. Iste koristim na mnogim drugim racunarima inigde nisam imao ovako nešto. Jednostavno se proces ugasi ali ostane `aktivan` sa leve strane u liniji pocetak (na srpskom) tj tamo gde stoje metro palikacije.
Zanimljivo je da kad se javio ovaj problem nekoliko dana je radila prodavnica a onda više nije moglo da se udje u nju. Nije se gasila kao sad ove 3 aplikacije vec jednostavno se `vrtelo` kao da ce da je pokrene ali nikako da to uradi.
imarkovic Re: ... 24.06.2014. 12:12 #556163

Ja ne volim da koristim pre-activated, bas iz ovakvih razloga. Iako nisi imao problema (sada imas), preporucio bih ti da probas da mu instaliras `untouched` verziju i izlecis najpouzdanijim lekicem, verujem da vise nece biti tog problema.

:: Preaktiviran je a ovaj zadnji je bio sa zadnjim apdejtima. Pre toga je bio isto preaktiviran i apdejtovan. Iste koristim na mnogim drugim racunarima inigde nisam imao ovako nešto. Jednostavno se proces ugasi ali ostane `aktivan` sa leve strane u liniji pocetak (na srpskom) tj tamo gde stoje metro palikacije
:: Zanimljivo je da kad se javio ovaj problem nekoliko dana je radila prodavnica a onda više nije moglo da se udje u nju. Nije se gasila kao sad ove 3 aplikacije vec jednostavno se `vrtelo` kao da ce da je pokrene ali nikako da to uradi.
Simon72 ... 24.06.2014. 12:19 #556164

Uradicu to ali i ove su `proverene` skinute sa zamunde :) tipa
Windows 8.1 AIO 20in1 (x86) en-US Pre-Activated February 2014
A probane su tri verzije i sve tri se isto ponašaju. Ostaje mi to što si reko i da probam neku 64bitnu verziju ali ima samo 2 gb ram-a. Sve ostalo radi kako treba.

imarkovic Re: ... 24.06.2014. 12:29 #556165

Mada, kad bolje razmislim, glupo je da samo zbog store-a to radis.. ja bih ga iskulirao, nema sanse da bih se cimao samo zbog toga

:: Uradicu to ali i ove su `proverene` skinute sa zamunde :) tipa
:: Windows 8.1 AIO 20in1 (x86) en-US Pre-Activated February 201
:: A probane su tri verzije i sve tri se isto ponašaju. Ostaje mi to što si reko i da probam neku 64bitnu verziju ali ima samo 2 gb ram-a. Sve ostalo radi kako treba
Simon72 ... 24.06.2014. 12:31 #556166

Muci me sam problem. Zašto se to dešava a ja ne mogu da ukapiram.A moram da ukapiram u cemu je problem.

imarkovic Re: ... 24.06.2014. 12:34 #556167

proguglaj dobro pre nego sto krenes u reinstalaciju..

:: Muci me sam problem. Zašto se to dešava a ja ne mogu da ukapiram.A moram da ukapiram u cemu je problem
Simon72 ... 24.06.2014. 12:43 #556169

Googlao sam danima posebno za prvi problem. Za ovaj sadašnji neznam ni kako da potražim taj problem a jesam googlao veruj mi :).
Srecom pa instalacija sa usb-a traje 5 minuta :)

Gare87 Imao sam isti problem 24.06.2014. 14:37 #556180

broj poruka: 4709
Prvi put kad sam ubacio sistem, ali ja sam nadogradio na 7cu 8.1(x64) i isto tako mi je radila prodavnica neko vreme i posle se blokirala. Imas na forumima da se nadje za taj problem, i mislim da pomaze da se reinstalira nekako Store aplikacija, ja sam odradio refresh sistema i onda je proradila i nisam imao vise problema, sada na sveze instaliran sistem x64 nikad nije pravila problem.

@nemamime ajde ne lupetaj gluposti.

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD10EARS 1TB
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 8.1 RTM 9600 64-bit

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs