Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
ovo je malo uvrnuto...
STRANA 1 OD 1
Ruff ovo je malo uvrnuto... 27.09.2007. 20:33 T5790

status: user
broj poruka: 829
...ali tebaju mi ove dve stvari:

-neki program koji ce moci da u sebi simulira okruzenje za OS, ili praznu particiju za hdd. imam puno linuxa koje sam skinuo, ali nemaju svi live verzije, pa bih radije umesto instalacije koristio nesto ovako, ako postoji... znaci dam mu mesta na particiji, ili samu particiju, i virtuelno ga instaliram, pa kad izadjem iz programa nista ne stoji na toj particiji(niti imam nekih problema sa bootovanjem)

-postoji li program koji ce mi sve fajlove/foldere, osim onih koji su default, koje stavim na desktop ili u my documents, ili direktno u neki folder, da prebaci automatski u neki zadati mu folder(na drugoj particiji) i da napravi shortcut(mada ovo i ne mora).
druga verzija bi bila makar da iskopira fajlove u zadati folder, nesto kao onaj `briefcase`, samo sto radi na istom kompu....

postoji li nesto od ova dva? ovaj prvi mi je mnoooogo vazniji, drugi ako ne postoji, nije toliko strasno. vazno mi je samo da ne moram da instaliram 3-4-5 operativnih sistema samo da bih video da li mi odgovaraju...

znaci ako bi mi neko rekao za neki od ovih programa, bio bih mu beskrajno zahvalan...
pozdrav svima!

Nikolas
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE VMWARE 27.09.2007. 20:37 #28790

broj poruka: 5708
Imas Virtual Machine za ovo, samo ga treba znati konfigurisati. Moze da emulira, instalira skoro sve OSove...

- R a v e n L o r d -

Ruff Re: VMWARE 28.09.2007. 02:24 #28808

eh... ovaj.... nesto mi ovaj google cudne rezultate izbacuje, sve oko virtual pc(za koji nisam,nacisto cemu sluzi, da li je samo za windows OS-eve), i microsoftove i sunove verzije java virtual machine. sto se jave tice, nju vec imam instaliranu.

izvinjavam se sto gnjavim, ali moze li neki link za download?...
Nikolas

:: Imas Virtual Machine za ovo, samo ga treba znati konfigurisati. Moze da emulira, instalira skoro sve OSove..
::
:: - R a v e n L o r d -
Oglasnik 28.09.2007. 03:34 #28809

broj poruka: 726

- Softver poput `virtual machine` simulira virtuelni racunar na postojecem (tvojem racunaru).U pitanju je emulacija hardvera - virtuelni kompjuter,sa svim uobicajenim komponentama.S obzirom da je rijec o `racunaru`,slobodan si da mu dodijelis novi OS.

Sa Microsoft sajta mozes skinuti Virtual PC,besplatan je,ali nema podrsku za Linux.

http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/virtualpc/default.mspx

a, mozes razmisliti i o VMWARE ili Parallels,koji su brzi u odnosu na VPC i imaju Linux podrsku,ali mislim da nijesu besplatni.

::postoji li program koji ce mi sve fajlove/foldere, osim onih koji su default, koje stavim na desktop ili u my documents, ili direktno u neki folder, da prebaci automatski u neki zadati mu folder(na drugoj particiji) i da napravi shortcut(mada ovo i ne mora).
::druga verzija bi bila makar da iskopira fajlove u zadati folder, nesto kao onaj `briefcase`, samo sto radi na istom kompu...

- postoje programi koji odgovaraju ovakvoj namjeni (ako sam te dobro razumio).Interesantan je MirrorFolder,kao i IDEM,koji je nesto ozbiljniji.

Ruff Re: 28.09.2007. 21:05 #28851

:: - Softver poput `virtual machine` simulira virtuelni racunar na postojecem (tvojem racunaru).U pitanju je emulacija hardvera - virtuelni kompjuter,sa svim uobicajenim komponentama.S obzirom da je rijec o `racunaru`,slobodan si da mu dodijelis novi OS
:: Sa Microsoft sajta mozes skinuti Virtual PC,besplatan je,ali nema podrsku za Linux
:: http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/virtualpc/default.msp
:: a, mozes razmisliti i o VMWARE ili Parallels,koji su brzi u odnosu na VPC i imaju Linux podrsku,ali mislim da nijesu besplatni

nesto me mrzi da skida m 300mb vmware-a, pa cu prvo probati parallels workstation, mislim da ce mi on zavrsiti posao...

:: ::postoji li program koji ce mi sve fajlove/foldere, osim onih koji su default, koje stavim na desktop ili u my documents, ili direktno u neki folder, da prebaci automatski u neki zadati mu folder(na drugoj particiji) i da napravi shortcut(mada ovo i ne mora).
:: ::druga verzija bi bila makar da iskopira fajlove u zadati folder, nesto kao onaj `briefcase`, samo sto radi na istom kompu...
:: - postoje programi koji odgovaraju ovakvoj namjeni (ako sam te dobro razumio).Interesantan je MirrorFolder,kao i IDEM,koji je nesto ozbiljniji

nasao sam samo mirrorfolder 3.0. koji je kao star, ali nema veze, u opisu pise da tacno radi ono sto mi treba.
Oglasnice, hvala ti puno, ovaj workstation mi je zaista trebao. ne znam kako ih samo nalazis, ali svaka ti cast. nadam se da ces tako da nastavis!
poz i hvala jos jednom!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs