Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
UPOMOC dobri ljudi
STRANA 1 OD 2  
MACHINE UPOMOC dobri ljudi 27.09.2007. 00:38 T5772

status: user
broj poruka: 5711
Sjebo sa Win a ne instalira mi se ponovo nikako. Evo u cemu je problem. Sve je radilo OK, kada sam kao i do sada zarad odrzavanja digao Symantec System Works 2006 AIO pack samostalni i nakon bugovanja i restarta ubio mi je sve linkove ka fajlovima. Znam da je on ubi boze ali sa na brzinu kliktao i zeznuo me. Dakle, vecina aplikacija je asocirano sa tim fajlom, koji sam sada obrisao i ne mogu ih diici (NOD32, Office...) da bih pokrenuo npr. firefox moram da browseujem sa firefox.exe fajlom koji je u program files i tako redom. Ne dize mi explorer.exe u wintask manageru i cini mi se da je problem u korumpiranom explorer.exe, ne mogu ga startovati...jedva dodjoh do neta. AKo neko zna u semu je caka iz glave neka javi i ako moze posalje mi ne mig.data.team@gmail.com njegovu kopiju explorer.exe (u win diru) koji bih iskopiroa na mesto ovoga. Nije virus vec mi je NSW nesto seznuo linker...na nekim aplikacijama mi na dvoklik kaze aplication not found a ima je a na drugima mi izbaci dijalog za odabir odgovarajuce asocijacije bez dozvole za pamcenje potvrde...

- R a v e n L o r d -
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Izvalio sam da je problem u Run As servisu 27.09.2007. 01:13 #28664

dakle u pitanju je autorizacija kada dignem sa HDDa aplikaciju time i uncehkiram protect my computer and data...onda ucita, ali se to vrati nazad kao cekirano. I ranije sam vidjao isti problem sa Nortonom ali ga nisam resio. Ima li iko ELEGANTNO RESENJE??? u sAFE mODU SVE RADI KAKO TREBA A OVDE NI FOLDER NE MOGU OTVORITI

- R a v e n L o r d -

Equinoxe Re: 27.09.2007. 01:24 #28667

broj poruka: 12057

Dal mail, poslaću tu `burgije`.

Equinoxe Retard 27.09.2007. 01:24 #28668

Pardon, DAJ mail.

Equinoxe Retart 2 27.09.2007. 01:26 #28669

Sad sam video mail.

Equinoxe Re: 27.09.2007. 01:30 #28671

U žurbi za helpom, izgreših 800 puta. Poslao sam ti na mig.data.team@gmail.com

To su *.reg fajlovi koji ispravljaju gluposti sa otvaranjem linkova (LNK), i drugih ekstenzija.
Samo ih redom (koji ti trebaju) otvaraj u regedit-u (c:\windows\regedit.exe), ma bre znam ja da ćeš se ti snaći.

Ognjeni .... 27.09.2007. 01:35 #28675

broj poruka: 4527

a u bre Machine pa gde ces od svih junaka bas ti ovako da padnes :), gde ces crni norton da instaliras , to je najveci krs koji postoji mada sam siguran da i ti to znas...nisam imao slican problem pa ti ne mogu ponuditi strucan odgovor ali vodeci se logikom....norton ti je napravio sve to kao sto kazes ..zasto ga ne unistaliras , sve bi trebalo da se vrati na normalu ?
Equinoxe Re: 27.09.2007. 01:37 #28676

Meni je skoro na poslu jedan mali programčić upucao mašinu. Sve ikonice bele, ništa ne može da se startuje, neke budalaštine u start meniju...

Ovaj sajt me spasao.

http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm

Equinoxe Re: 27.09.2007. 01:41 #28677

Da mu ipak oprostimo za Symantec System Works 2006 AIO ? Šta misliš Ognjeni ?

I najbolji greše.

Ognjeni ... 27.09.2007. 01:47 #28678

broj poruka: 4527

hhehee....

auu kumeee....hmmm pa ne znam bas ....vec neko vreme se po forumu spominju palacinke....ako padnu neke palacinke sa eurokremom mozda mu i oprostimo .)

ajd uzdravlje
Equinoxe Mmmmmm palačinke..... 27.09.2007. 01:50 #28679

.....sa mmmmmmmmm eurokremom, nije loša ideja. Mora da se iskupi.

Ja sam zadnji put instalirao Norton AntiVirus 2000 na poslu pre 5-6 dogina i zakleo se nikad više bilo šta od Nortona.

MACHINE Ma problem je 27.09.2007. 01:53 #28680

u Account Manageru (problem je Run As, User Account), nekako je norton zenuo licence, u Safe Modu je OK pod adminitratorom, iako je i ovaj nalog admin on zeza, kad anapravim drugi sve radi besprekorno ali ne mogu gomilu personalizovanih opcija da podesavam...verovanto ima elegantnije. Bax ono jeste nemanjeno tome ali mi ne koristi...

- R a v e n L o r d -

Equinoxe Re 2: 27.09.2007. 01:58 #28681

A da probaš da napraviš novi account ?

Equinoxe ... 27.09.2007. 01:59 #28682

Odnosno novog user-a.
Equinoxe Re 2: 27.09.2007. 02:03 #28683

Da.....ima u AutoPatcher-u onaj dodatak Microsoft CopyProfile, kopiranje account-a iz komandne linije.

Možda on može nešto da uradi....

Pisko saljem explorer exe 27.09.2007. 02:10 #28685

broj poruka: 6669
Moronton paket programa.... e, da je Perica čitao moje mišljenje o toj firmi i njenim proizvodima..... ajd` da pomognem:
Ukokao je.... ukokao je tvoje pravo da otvaraš i pokrećeš kao vlasnik, administrator, korisnik... jer je nestručno prčkao po pravima dodeljenim by default (ma sve ih je onemogućio, šta prčkao), ja mislim da je obrisao ili onemogućio interni password ili ključ kojim si definisan kao lice sa pravom.. tako da.... ako sam explorer.exe koji iskopiraš... ne reši problem, a ja mislim da neće jer je to samo izvršni fajl isti na svim winsima koji ne sadrži prava i ograničenja istih za korisnike, a bogami ni zapise u registru šta je sa čime povezano..., probaj sa migration tool-om, ili nekim drugim alatom za kopiranje postavki i datoteka, pa ipak napravi novi account, zdrav i bez morontona, a iskopiraj postavke.
Iako palačinke ne spominješ, moraš ovo `iskustvo` da platiš vremenom.
Pisko šta li se kopira??? 27.09.2007. 02:14 #28686

Sad razmišljam... da te alatke lepo ne iskopiraju i brljotine koje je moronton napravio na nalogu??? - onda si ga izduvao, stvarno. Jedino ako postoje detaljna podešavanja šta da a šta ne da se kopira...
Koliko vidim, tu bi samo acronis pomogao - ako je bio upotrebljen na vreme, a mene upravo moj dragi hd primorava na usiljeni backup backup backup backup backup.....
Oglasnik 27.09.2007. 02:19 #28688

broj poruka: 726

Probaj,za pocetak,da povratis fajl ekstenzije.Na ovom linku mozes skinuti npr. exe f. a.:

http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm

Pisko ko zna zna, a mogu i batine 27.09.2007. 02:31 #28689

moronton #@$$&
....g-mail i postupak sa exe fajlovima #@$$&

a o fajl ekstenzijama, pa da je to samo ukokano od strane morontona, lako bi to, čak i jedan po jedan, ručno vratio, međutim, radi se o tome da je ukokano pravo (u stvari, dokaz - lični ključ korisnika sa pravom) da se to uradi, zato on na silu poveže izvršni fajl, ali windows ga vidi kao uljeza na svom accountu - i odj..e ga svaki put, ignoriše.
DaSickSyst re 27.09.2007. 02:34 #28690

broj poruka: 2909
Poslao sam ti.Proveri postu.

DaSickSystem

Equinoxe Re: Oglasnik 27.09.2007. 02:41 #28691

Jesi pogledao moj prvi deo odgovora ? Nažalost to mu nije pomoglo. Otišle su mu user dozvole.

Ruff a mozda.... 27.09.2007. 02:54 #28692

broj poruka: 829
... da probas restore xp-a nekoliko dana unazad... sumnjam da ce ti resiti problem, ali nikad se ne zna, vredi probati...
Nikolas

rasha44 Probaj i ovo 27.09.2007. 05:01 #28695

broj poruka: 1492
Jbg, ja sam nocna ptica, pa obicno kasnim. Prvo probaj ovo:

`Many problems can be fixed simply by re-registering Shell32.dll, which stores information about Windows` interface and is used to open files and Web pages. For example, re-installing this DLL will restore JPEG or GIF image previews under the Desktop tab of the Display Properties dialog box (right-click the desktop and choose Properties to see this dialog). It can also repair the ability to launch the Create Shortcut Wizard (right-click the desktop and choose New, Shortcut), as well as the double-click behavior of folder icons, which is easily corrupted.
To restore this DLL, choose Start, Run, type regsvr32 /i shell32.dll, and press Enter. (The /i switch stands for `install.`) A message tells you if the command worked. (You may need to restart Windows to see the effect.)

Sa istom komandom mozes da spases i druge sistemske fajlove `mshtml.dll`, `browseui.dll` itd.

Ako to ne pomogne, onda ti preporucujem da ides na `Repair` instalacije, umesto na kompletno reinstaliranje Windowsa. Postupak je ovaj:
Butujes se sa instalacionog diska. Kad dodjes na ekran na kome pise:
`Welcome to Setup

To set up Windows XP now, press ENTER
To repair a Windows XP installation using Recovery Console, press R
To quit setup...`

Pritisni ENTER, kao da ces da instaliras Windows `ispicetka`.
Posle toga ide..
Licence information
pa
Setup is searching for a previous version of Microsoft Windows...

Tek sad ide ono sto ti treba:

`Windows XP Professional Setup

`If your damaged copy of XP isn`t highlighted in the list box, highlight it now. When it`s selected, press R to start the repair process.

Pritisni `R` i windows ce krenuti da radi svoj poso ovako:
`The Repair process then selectively deletes system files in the \Windows folder and subfolders and copies undamaged replacement files from the setup CD to their proper locations.`

Dalje sve ide kao i kod prve instalacije. Moraces da ukucas serijski broj i napravis ona osnovna podesavanja (datum, jezik, User name itd.)

Na ovaj nacin ti je sacuvan sav software koji si instalirao i sva tvoja podesavanja. Jedino ces, mozda, morati da reinstaliras programe koje si instalirao na drugim particijama, ali mozda i neces.

Naravno, moraces ponovo da instaliras sve Hofixes, ali to je manje bolno nego reinstlacija.

Srecno! Nadam se da ces se izvuci.

Rasha
Oglasnik 27.09.2007. 08:27 #28699

broj poruka: 726

Izvinjavam se,rasijan sam.
Ovog puta sam pazljivo procitao postove :)

Mislim da `simptomi` prije upucuju na virus/crv,nego na `sistemsku gresku` koju je Norton prouzrokovao.Zrtva - Admin account ne funkcionise normalno,ali nijesi naveo nesto sto bi ukazalo na logicnu vezu sa izgubljenim,izmijenjenim,oduzetim...korisnickim pravima u klasicnom smislu.Pritom,imas nesmetan pristup Safe modu,a to je moguce iskljucivo sa Admin - accounta.

::dakle u pitanju je autorizacija kada dignem sa HDDa aplikaciju time i uncehkiram protect my computer and data...onda ucita, ali se to vrati nazad kao cekirano. I ranije sam vidjao isti problem sa Nortonom ali ga nisam resio

?

Mora se vratiti nazad kao cekirano,osim ako si mislio na nesto drugo.Mozes pokusati sa onemogucavanjem `Run as` menija,ali ne vidim kako ce ti to pomoci.

Zasto ne pokusas uobicajene metode -

- najprije,skeniranje (ako je uljez).Ako ne uspije,
- System restore (ako je Norton).Ako ne uspije,
- deinstalacija kompletnog Symantec/Norton softvera

Repair i reinstalaciju ostavi kao krajnje mjere.

Ako mozes,postuj screenshootove.

-ShonE- Re 27.09.2007. 09:04 #28701

broj poruka: 3529
Probaj da sredis win preko recovery console, butovanjem sa win diskom, preko komande chkdsk, ako nece onda `chkdsk /p`.
Obicno mi je pomagalo u nekim situacijama kada je win bio prso.
Pre svega mozda ne bi bilo lose sa system restore(ako vec nisi).
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: saljem explorer exe 27.09.2007. 10:39 #28708

Tacno, izvalio sam ro sinoc, dakle uradicu migraciju ako uspem da podignem file and settings transfer...pa napravim noci account i ubijem stari i vratim setovanja preko migration managera. E sada jos ada bih znao gde mu je *exe za file$settings transfer. System restore i reinstall (samop repair) retko pomazu i nisu ni sada. Dakle, jedino novi account i setovanje...jebem li nortona, e a ludilo je u tome sto me je NSW 2003 2-3 puta isto tako zeznula pre 5-6 godina i mislio sam da je virus jer nisam sumnjao u Symantec, isto licence. I potpuno zaboravim kakv je to trash i kkave muke moze zadati. Hvala svima resicu ovako problem! Jos jednom hvala svima na pomoci. Sve najbolje!

- R a v e n L o r d -

:: Moronton paket programa.... e, da je Perica čitao moje mišljenje o toj firmi i njenim proizvodima..... ajd` da pomognem
:: Ukokao je.... ukokao je tvoje pravo da otvaraš i pokrećeš kao vlasnik, administrator, korisnik... jer je nestručno prčkao po pravima dodeljenim by default (ma sve ih je onemogućio, šta prčkao), ja mislim da je obrisao ili onemogućio interni password ili ključ kojim si definisan kao lice sa pravom.. tako da.... ako sam explorer.exe koji iskopiraš... ne reši problem, a ja mislim da neće jer je to samo izvršni fajl isti na svim winsima koji ne sadrži prava i ograničenja istih za korisnike, a bogami ni zapise u registru šta je sa čime povezano..., probaj sa migration tool-om, ili nekim drugim alatom za kopiranje postavki i datoteka, pa ipak napravi novi account, zdrav i bez morontona, a iskopiraj postavke
:: Iako palačinke ne spominješ, moraš ovo `iskustvo` da platiš vremenom.
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs