Ne moze jer je integrisan u OS,ali me interesuje zasto bi ga uklanjao?Mozes ga blokirati,a,jednostavno,ne moras ga koristiti.Iskoristi opciju `Add/Remove` za prividnu deinstalaciju - program i dalje ostaje funkcionalan ali je vizuelno nedostupan.
On sasvim može da se ukloni uz pomoć programa nLite. Ne znam da li ti je on poznat ali uz pomoć njega i instalacije Windows-a možeš ukloniti šta god hoćeš (servise (ako znaš šta radiš), WMP, IE....) i napraviti sasvim novu instlaciju windows-a i narezati CD bez komponenti koje si uklonio.
Kad to odradiš kako treba i instaliraš `sređeni` windows, programi koje su obrisao iz nLite-a jednostavno neće biti instalirane. Ima posla, ali to je najčistija varijanta. Da unustaliraš IE brisanjem i bunarenjem po registry bazi, to ne bi radio.
zanimljivo, to bas i mene zanima posto sam primetio da mi posle gasenja internet explorera 6.0 u task menadzeru i dalje stoji ono IEXPLORE.EXE, koje mi se cini da mi malo smara komp... znaci jedini nacin da ga tada ugasim jeste `end process`, a mrzi me da bas svaki put to klikcem.... mozda imamo slican problem?
Nikolas
:: :: Znalci, da li znate kako da uninstaliram ili bilo kako uklonim IEXPLORER. :: Nemojte samo ono Add/Remove Wni Components..... to nema svrhe ! :: Thx
Ne bih bas rekao da IE moze da se ukloni pomocu obicnog slipstreaming-a.Ja sam u nekom postu napisao mini tutorijal za,cini mi se,nLite,medjutim,nijesam upoznat sa mogucnoscu da se IE ukloni standardnim metodama.Negdje sam citao o hakovanim .dll i manuelnom sstreamingu ali,opet,ne bih to radio zbog cinjenice da je IE integrisan i povezan sa drugim fajlovima i datotekama,tako da ne mogu da pretpostavim moze li to da utice na rad OS-a.
EXPLORERR.EXE je jedan od glavnih core servisa koji je potreban za osnovu nekih aplikacija a IEXPLORE.EXE je `podservis`. TI ga mozes naci i obrisati (kao i backaup kopiju) koja se u slucaju ostecenja kopira nazad. Verovatno su neki primetili, da ako otvoris My Computer i odes u path liniju gde je label i otkucas internet adresu, ako je PC povezan na NET, on ce od istog prozora i servis aplikacije napraviti pravi net browser. Sve je povezano...
U principu mislim da i ne trebas sklanjati IE. Ja ga jos uvek drzim kao default browser, iako za surf iskljucivo koristim Mozilla Firefox. Podesio sam firewall da `vrishti` na bilo kakvo pokretanje IE-a, a bilo koji malware koji zeli izaci sa tvog kompjutera na internet ce posegnuti upravo za default browser-om! Tako ih je lakse upecati. A i s obzirom da mi je IE default, svi html file-ovi su asocirani sa njim i kad ih zelim pokrenuti kad sam offline sve tece brze, posto je cinjenica da se IE brze ucitava od Firefox-a, pogotovo kad je ovaj nakrcan ekstenzijama!PozZ
ma to sve znam da je povezano, nego prvi put u zivotu sam video da mi ostaje u task menadzeru kad ga zatvorim... evo bas sam sinoc skenirao komp za viruse i spyware, nasao 15 spyware programcica i sve sam ih obrisao, i sada kad zatvorim IE nema nista... nisam verovao da to neki spijun moze da uradi sve dok nisam procitao post BrianM-a...:-)
hehe eto novi nacin da budete sigurni da li imate spyware! Nikolas
:: EXPLORERR.EXE je jedan od glavnih core servisa koji je potreban za osnovu nekih aplikacija a IEXPLORE.EXE je `podservis`. TI ga mozes naci i obrisati (kao i backaup kopiju) koja se u slucaju ostecenja kopira nazad. Verovatno su neki primetili, da ako otvoris My Computer i odes u path liniju gde je label i otkucas internet adresu, ako je PC povezan na NET, on ce od istog prozora i servis aplikacije napraviti pravi net browser. Sve je povezano.. :: :: :: - R a v e n L o r d - :: ::
...omashio sam, pogreshno sam se izrazio. Znam da vecina malware-a koristi svoje manje-vise skrivene procese i naravno ne idu preko browser-a (pa se naravno i ne lece blokiranjem IE-a), vec sam mislio na veliki broj `sticky` sr**a i gnjavaza koje ipak traze default browser i preko njega traze izlaz na net. U to sam se uverio menjanjem default browser-a. Malko sam nov ovde, pa se jos ucim. Unapred zahvalan na ispravkama!
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.