Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Upotpunosti nece da mi radi Vista
STRANA 1 OD 1
calecale Upotpunosti nece da mi radi Vista 25.09.2007. 12:53 T5743

status: user
broj poruka: 1

cale

Znaci tokom insntalacije pukne jednostavno se resetuje i pukne sistem. Posle jedno 6,7 puta uspeo sam da zavrsim instalaciju, radila dok nisam resetovao , jednostavno se zaglavi na ucitavanja.XP radi perfekno
Konf. AMD Atlon 3000+ 64bit
Maticna ploca GIGABITE neznam koja tacno ali pise da je VISTA ready
2 GB RAM-a
integrisana graficka

Sve zivo sam pokusavao POMAGAJTE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NastyB Najbolja moguća pomoć... 25.09.2007. 14:36 #28509

broj poruka: 729
Batali Vistu bar dok se ne pojavi Servis Pack 1 (početak 2008). Sve je to još uvek nestabilno, a i ti si, izgleda, pokupio neku lošu verziju. Ako ti je baš stalo do Viste, skini program OBJECT DESKTOP i tvoj XP će izgledati kao Vista.

Lula pametnom služi da razmisli, a budali da nečim zapuši usta.
Marfijev postulat

nvidia8800 odgovor 25.09.2007. 15:21 #28511

broj poruka: 168
Meni je Vista radila besprekorno do jutros kada je iz cista mira izasao, vec nama svima poznati BSOD u toku surfa po netu. Nakon restarta, BSOD se pojavio jos jednom u toku ucitavanja start-up programa. Zaista strasno za jedan OS koji toliko dizu u visine a nije nista posebno. Ucestvovao sam i kao Beta tester za Vistu pa sam dobio i legalnu 64-bitnu Ultimate tako da sam i update radio redovno a imao i tehnicku podrsku. Medjutim, ni u tehnickoj podrsci nisu bas iscrpni sa odgovorima tako da sam digao ruke. Veceras se vracam na 64-bit XP koji me je sluzio perfektno pored Ubuntu 64-bit koji mi je primarni OS za administraciju.

Slazem se da treba sacekati SP1 za Vistu pa je tek tad dizati na masinu, ukoliko bas zelimo. Jedini plus za nju je DX10, mada ni on nije nesto sjajno odradjen, ostalo nista revolucionarno, bar je moje misljenje takvo.

Kaze jednom prilikom Bil Gejts: ` Ako ne umes da ga napravis da dobro radi, napravi ga da lepo izgleda ` - POTPUNO PRIMENJENO U VISTI.

POZDRAV

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst Vec vidjena tema... 25.09.2007. 16:17 #28514

broj poruka: 2909
Vise puta je isla ova tema i na kraju se zavrsi raspravom/svadjom da li instalirati Vistu ili ne.Ima ljudi kojima radi `beprekorno` i vecina koja vrlo brzo digne ruke i vrati se na XP.Nisam pristalica Viste zato sto sam imao prilike da je testiram u nekim programima u kojima svakodnevno radim i rec razocaran je previse blaga.`Napaljenim` kolegama sam rekao da me vise uopste ne zovu kad im nesto zakaze kod Viste...Vista je u mom slucaju dobra za obnavljanje starih ponznanstva.Mnogo se cesce cujem sa ljudima sa kojima se nisam cuo ni video mesecima,a presli su skoro na Vistu.

Citiram jednu vrlo mudru stvar koju je u jednom postu o visti napisao Ognjeni:
`Dzaba ti to pricas kao sto sam i ja pokusavao..nas narod je poznat po tvrdoglavosti i sve dok mu se ne pojavi neki problem zbog viste (da se sam uveri) nece verovati u necije reci, i necije iskustvo....elem...na kraju opet ce ti isti `ljubitelji viste` doci i traziti pomoc ovde, ne radi mi vista...........`-kraj citata.
http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5643&forid=9&katid=2

PS
Ja se ne bi usudio da inastaliram Vistu sa tvojom konfiguracijom bez obzira sto na ploci pise `Vista ready`.

DaSickSystem

nvidia8800 Re: Vec vidjena tema... 25.09.2007. 16:27 #28520

broj poruka: 168
Slazem se u potpunosti, znaci, ipak Ubuntu Linux, kod njega nema sta da zakaze.

POZDRAV

:: Vise puta je isla ova tema i na kraju se zavrsi raspravom/svadjom da li instalirati Vistu ili ne.Ima ljudi kojima radi `beprekorno` i vecina koja vrlo brzo digne ruke i vrati se na XP.Nisam pristalica Viste zato sto sam imao prilike da je testiram u nekim programima u kojima svakodnevno radim i rec razocaran je previse blaga.`Napaljenim` kolegama sam rekao da me vise uopste ne zovu kad im nesto zakaze kod Viste...Vista je u mom slucaju dobra za obnavljanje starih ponznanstva.Mnogo se cesce cujem sa ljudima sa kojima se nisam cuo ni video mesecima,a presli su skoro na Vistu
::
:: Citiram jednu vrlo mudru stvar koju je u jednom postu o visti napisao Ognjeni
:: `Dzaba ti to pricas kao sto sam i ja pokusavao..nas narod je poznat po tvrdoglavosti i sve dok mu se ne pojavi neki problem zbog viste (da se sam uveri) nece verovati u necije reci, i necije iskustvo....elem...na kraju opet ce ti isti `ljubitelji viste` doci i traziti pomoc ovde, ne radi mi vista...........`-kraj citata
:: http://www.pcberza.co.yu/forum/topic.php?topid=5643&forid=9&katid=
:: P
:: Ja se ne bi usudio da inastaliram Vistu sa tvojom konfiguracijom bez obzira sto na ploci pise `Vista ready`
:: DaSickSyste
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
io62s ... 25.09.2007. 17:01 #28524

broj poruka: 371

...a i pitanje je kako bi vista radila na integrisanoj grafickoj...batali to, xp ti je za sada najbolja opcija...

Equinoxe Re: 25.09.2007. 23:55 #28577

broj poruka: 12057

Prijatelju, instalirao si Vistu sa integrisanom grafičkom. Ajde prosvetli me zašto ?

Razumem da si hteo da probaš nešto u DX10, ali sa int. grafikom......

Batali je care...nije joj dobro.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs