Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Zagonetka: VMWARE
STRANA 1 OD 1
MACHINE Zagonetka: VMWARE 04.04.2014. 01:15 T57295

status: user
broj poruka: 5708
Ovako:

na vmware 9 imam virtuelnu masinu na kojoj je hostovan CentOS 6.5 i gomila servisa u vidu BIND, zimbra, webmin, postfix, amavis itd...

Problem imam sa konekcijom. Naime, ako odaberem NAT u okviru VM sve radi kako treba. Ali je u tom slucaju virtuelizovan adapter pa je IP adresa kojeg Linux vidi van opsega mog fizickog LANa. Naravno, najpre sam odabrao `bridged` opciju u masini ali tu nastaju problemi. Sve radi na VM kako treba, razresava imena i ostalo, ali kada pristupim hostovanom Linuxu sa neke druge masine u mrezi preko Putty, dolazi do nasumicnog gasenja konekcije. Nekad traje minut-dva, nekada par minuta ali se nakon toga sesija prekine. Firewall na Linuxu je dobro podesen i nije on problem, jedino nisam proveravao da li moj Eset 7 mozda nesto zeza

Ne kapiram zasto se to desava i sta bih mogao da pogledam i popravim

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ip confilict, mac conflict 04.04.2014. 13:14 #548165

broj poruka: 4515
kreni od logova na linux masini, pa pogledaj i na switch-u.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ssh Re: Zagonetka: VMWARE 04.04.2014. 14:14 #548176

broj poruka: 90
Pogledaj da nije MTU na host OS-u manji nego što je postavljeno u CentOS-u, jer to ume da napravi problem sa bridged režimom mrežnog adaptera.

Supreme technology:
HAL 90000

MACHINE Probao 07.04.2014. 20:54 #548507

broj poruka: 5708
sam setovanje MTU, ali nista. Nisam napomenuo, ali me buni to sto na laptopu prekida konekciju kad je bridged ali ne prekida ako sesiji pristupim sa drugog kompa. Logove nisam uspeo pametno da iskoristim, bar na prvi pogled nisam video problem koji bi zabelezili ni na Linux ni na MT

Naime, na laptopu je WiFi pristup, Win7 SP1 x64, ESS v7. Kad je postavljena na NAT sve radi kako treba, prekida samo na bridged.

Na PC-u je veza preko LAN kabla (sve ide preko istog MT951), WinXP SP3, MSE v4.4 + Win FW i kada preko te masine preko Puttya pridjem sesiji ona ne puca ni kad je bridged, samo na lokalnom laptopu na kome je VM i WiFi client.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

operator re 07.04.2014. 21:22 #548509

broj poruka: 4265
promjeni adapter za wifi
imarkovic Re: Probao 07.04.2014. 21:23 #548510

broj poruka: 19003
Da li si probao da zakacis LAN na laptop, umesto WiFi, sta se desava tada..?

:: sam setovanje MTU, ali nista. Nisam napomenuo, ali me buni to sto na laptopu prekida konekciju kad je bridged ali ne prekida ako sesiji pristupim sa drugog kompa. Logove nisam uspeo pametno da iskoristim, bar na prvi pogled nisam video problem koji bi zabelezili ni na Linux ni na M
::
:: Naime, na laptopu je WiFi pristup, Win7 SP1 x64, ESS v7. Kad je postavljena na NAT sve radi kako treba, prekida samo na bridged
:: Na PC-u je veza preko LAN kabla (sve ide preko istog MT951), WinXP SP3, MSE v4.4 + Win FW i kada preko te masine preko Puttya pridjem sesiji ona ne puca ni kad je bridged, samo na lokalnom laptopu na kome je VM i WiFi client
:: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647119.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs