Do sad sam koristio Catalyst 7.8 sa Control panelom i nisam imao problema. Sada kada sam skinuo nove 7.9 sa CC instalirao sam ih (ove sam naravno obrisao prvo pa restart pa onda ovi novi instal) i kada krene da dize Windows izbaci mi plavi ekran sa porukom da mi drajver za ati karticu pravi problem i nece da digne sistem uopste. Moram da dignem u safe modu sistem pa obrisem 7.9 pa vratim 7.8 drajvere i onda sve o5 radi normalno. Ne znam u cemu je problem? Da li se ovo jos nekom desavalo sa Catalyst drajverima i koje bi moglo biti resnje problema? Windows je XP SP2+sve i jedna zakrpa do dana danasnjeg i graficka je X1950pro AGP.
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Ja tu novu verziju nisam mogao ni da skinem sa sajta, stalno mi je izbacivao neku poruku tipa `nisi se kvalifikovao` pa sam je i batalio. Inace desavalo se da s vremena na vreme neke verzije drajvera (mislim da su me akale verzije 5.9, 6.4) prave probleme pogotovu CC verzije. Probaj samo drajver bez CC-a.
Prije nego sto instaliras novu verziju Catalyst drajvera,pravilo kojeg se treba pridrzavati:Pogledati oficijelni sajt i ATi forume,informisati se o (ne)kompatibilnosti drajvera sa karticom. U ovom slucaju - Catalyst 7.9 nijesu (uvijek) kompatibilni sa 1950Pro u AGP izvedbi.Ono sto bi mogao pokusati - u BIOS-u AGP `rasiri` na 256 MB (Apperture size),ako vec nijesi.
Preporucio bih ti da se drzis verzije koja funkcionise - dakle,7.8 ili starije...Ili da petljas sa 7.9,mozda ih neka manja intervencija natjera da rade (drajveri bez Cc itd.)
Ja sa 7.9 nisam imao nikakvih problema na X1600Pro PCI-E mada je ATI poznat po problemima sa raznim drajverima i raznim karticama. Na prosloj kartici 7900GS nisam imao nikakvih problema niti sa jednom ver. drajvera. Tu je nVidia neprikosnovena. Vode ljudi racuna o tome. Uskoro se ponovo vracam na ovog pouzdanog proizvodjaca. Pozz
pci-e nedavno imam i sa driverom koji sam dobio lepo radi. i ja sam pogresio ko ti, skinuo verziju 7.9. razlika je u tome sto meni dize sistem, pa plavi ekran, pa posle restartuje ceo sistem. skinuo sam zato sto su pisali da je razlika primetna, jeste bogami, 2,5% sam dobio vise poena u 3d markovima, boze moj, to nije nista. pa sam vratio stari driver i miran sam. probaj i ti ovako dalje da koristis svoj racunar... :) pozz
Nemoj tako da menjaš ati drajvere. Licno sam to iskusio. Uninstall prvobitne, reset, driver cleaner, u njemu očitiš sve od ATI-ja (WDM itd), reset, pa onda install novih. Ja sam tako instalirao na poslu i sve OK.
bax2003 je u pravu. Driver Cleaner, ali verzija 3.2.0.0 koja moze da ocisti sve od 7.8. Postoje i modifikovani 7.9 drajveri od ATI-a bez netframework-a koji rade FENOMENALNO sa x1950 Pro. To sto ti se desava je zbog zakrpe neznam koje, ali pogledaj ATI forum. Na njemu je pisalo pre 5-6 dana kada sam skinuo 7.9. Sa ovim drajverima mi je sve u redu. Nisam imao problema ni sa jednom masinom koju sam instalirao( 13 kompova sa 1600/1900/2400/2600/2900). Probaj ponovo da skines drajvere, jer moguce da nisu skinuti kako treba. Desilo mi se sa 7.8 koje sam normalno instalirao i dobio plavi ekran(BSD). Ponovo sam skinuo i sve je bilo ok. Mozda je u tome problem. P.S Kada skidas ATI drajvere BILO bi pozeljno da se registrujes, pa da skines drajvere sa svime sto ti treba za ATI. To je i najveci problem kada skidas anonimno. Uclani se u klub, neces zazaliti.(na osnovu iskustva od 15 god). Inace skidaj drajvere CP, a ne CCC jer ovi drugi prave probleme sa manje rama(512/1024). Pozzz
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.