2 internet izvora na 1 kompu preko virtuelne masine
STRANA 1 OD 1
washburn
2 internet izvora na 1 kompu preko virtuelne masine
23.03.2014. 13:14
T57153
status: user broj poruka: 312
Ubacio sam u vmware win xp sp3 , i kada se tamo konektujem na net (koristeci usb wifi stick), net radi, medjutim cim potegnem download tamo, na host OS , net prestane da radi a ubrzo potom i u virtuelnoj masini stane.
Host OS je w7 64bit pro sa totalno drugom konekcijom za net, Takodje sva deljenja izmedju vmware virtuelne masine i host OS su iskljucena.
Re: 2 internet izvora na 1 kompu preko virtuelne masine
23.03.2014. 15:45
status: user broj poruka: 19003
Nisi bas najbolje opisao, kako je konfigurisana druga mreza, jesi li koristio VLAN, ili..? Ako ne, tj. ako si za drugi net koristio drugu lan karticu (pored wifi), najbolje ti je da mreznu jedne masine ukljucis kao bridge, takodje i drugu, odaberes source konekcije za jednu LAN sa pc-a, a za drugu wifi i to je to, potpuno odvojene mreze.
:: Ubacio sam u vmware win xp sp3 , i kada se tamo konektujem na net (koristeci usb wifi stick), net radi, medjutim cim potegnem download tamo, na host OS , net prestane da radi a ubrzo potom i u virtuelnoj masini stane :: :: Host OS je w7 64bit pro sa totalno drugom konekcijom za net, Takodje sva deljenja izmedju :: vmware virtuelne masine i host OS su iskljucena :: :: Je l probao neko ovo da li radi :: :: HP ProBook
@imarkovic Nema potrebe za bridged posto HOST OS koristi wifi chip sa laptopa da se konektuje na adsl ruter. E sad, meni treba da se wifi usb kartica koju koristi vmware masina,konektuje na totalno drugi ruter. I da ona moze da radi download nezavisno od HOST OS. Problem nastaje kada virtuelna masina pokrene download, tada sve staje.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.