Koju verziju Windows XP-a koristite? Zato sto postoje neke razne verzije `SP3`, `Crystal edition` i tako dalje. Sta da skinem? Sad vec imam disk sa XP+SP2 ali mrzi me da svaki put skidam 200,300mb update-a pa ocu neku sveziju verziju.
Kakvi su vam utisci sa Vistom? Pre svega mislim na njemu stabilnost, igre, programe? Ja je imam na laptopu i sve je OK jedino me nervira duzina ucitvanja,al to je ja mislim zbog sporog harda jerm imam Core2Duo i 1GB rama. Naravno da znam da treba mnogo memorije za Vistu tako da preskocite napucavanje tipa `jebes Vistu treba jos 100GB rama!`
Ne brze od zivota, al moze 250km/h sa BMW 325Ci !!!
Ja sam bas skoro skinuo tu ,,najobicniju` verziju XP-a,ali sa svim update-ovima do avgusta..tako da radi odlicno i nemam nikakvih problema..Takodje sam koristio Vistu jedno mesec dana..i sta reci..zivo njesra,meni uopste ne odgovara..lepsa jeste,ali je sve ostalo ravno nuli..Pola igrica nisam mogao da pokrenem,a to me je mnogo irirtiralo pa sam je lepo uninstalirao i evo me back to XP i uzivam..Takodje mislim da ti je bolje da skines neku normalnu verziju XP-a,sa svim updateovima,jer ove ostale verzije imaju gomilu gluposti,a sve te sto pise SP3 su ili beta ili su ih tako nazvali jer su ih nabudzili sa mnostvom nepotrebnih stvari i programa..pozz
ce izaci do kraja godine pa sacekaj, jer je Vista ocajno primljena kod korisnika (sa razlogom: osim slatke debil friendly vizuelizacije ispod nije nista bolje od WinXP jezgra a da bi radila kao XP na masini od 500e treba ti zverina od 2000e). Ja korisitm WinXP Professional SP2 koji mi je do sada najbolji OS koji sam koristio (DOS 5.0/6.22, Win 3.1, Win95OSR2, Win98 SE, WinNT, Win2000, Win 2003 Server (DataCenter, Enterprise), gomilu Linuxa...jedino nisam imao MAC OS i Unix
@geloso Jel se ti to šališ ili.....nemoj da me zabrinjavaš. Gori je čak od Windows-a 98 SE. Znači zuvao je plave ekrane kad isprazniš Recycle Bin ili uradish refresh (F5).
@bax2007 salim se, nego je Machine pobrojao sve OS-ove a ispustio biser nad biserima, cuveni Windows Mistake Edition. Mada, moram priznati da su mi ostale u secanju tri masine sa krs plocama, integrisanom grafikom i zvukom, gde je 98se radila jedva uz terabajte drajvera, win2000 je bio preglomazan a xp nije hteo ni da digne grafiku, a ME je radio pa sigurno 3-4 godine kao satic punom parom svaki dan. Bez dodatnih drajvera. Pisao sam Molderu i Skali.
@psisoju xp sp2, zaboravi tudje tvorevine, umeju da zablistaju na pocetku ali posle dve-tri instalacije i nekoliko restarta sve postaje jasno.
sto viste se tice, mora stvar definitivno da `odstoji` malo. zaboravljamo kako je bilo sa xp-om. ja sam sa 98se presao na Whistler-a i sve je radilo savrseno (sem TV karte 7134, Philips je nesto gundjao, toga se secam) i to 4 meseca. Onda je dosao XP i vise nista nije bilo kao pre - ponovo plavi ekrani, gomila nepotrebnih servisa (koje su horore pravili Alerter ili Messenger service), neoptimizovani drajveri, gomile nepotrebnih efekata, itd...). Onda su se pokupili sa SP1 pa je odjednom sa vise slobodne memorije prodisala masina, a potom je krenulo krpljenje milion rupa sa SP2 (koje i dalje traje). Ja se nadam da sa Vistom nece biti `... od njive do trpeze, dugacak je put...` ali vreme mora da zaleci rane od pocetnog soka. mada nije sve tako crno, bio sam `pod vistom` dva meseca, ne znam za igrice, ali svi programi koje koristim (vezano za obradu grafike i zvuka) su radili ili isto ili cak i brze, a ocekivao sam da ce da se `podave`. vec sad postoji dosta kvalitetnog softvera kojim mozes da `ojadis` vistu i napravis sebi teren za rad, ali mislim da jos treba sacekati
laku noc
:: :: Otprilile isto odgovor kao Machine :: :: @gelos :: Jel se ti to šališ ili.....nemoj da me zabrinjavaš. Gori je čak od Windows-a 98 SE. Znači zuvao je plave ekrane kad isprazniš Recycle Bin ili uradish refresh (F5) :: ::
Famozni SP3 za xp koji ste spominali nece sadrzati apsolutno nikakve ispravke...vec je zbog ocajne prodaje viste microsoft bio primoran da proda vise kopija xp-a nego sto je bilo predvidjeno...i SP3 samo sadrzi nove cd-key- ove ...
:: Ja korisitm WinXP Professional SP2 koji mi je do sada najbolji OS koji sam koristio (DOS 5.0/6.22, Win 3.1, Win95OSR2, Win98 SE, WinNT, Win2000, Win 2003 Server (DataCenter, Enterprise), gomilu Linuxa...jedino nisam imao MAC OS i Uni :: :: :: - R a v e n L o r d - ::
Solaris nisi probao? Nije da bash mnogo propushtash, ali..... Od skoro mozesh da preuzmesh verziju za Intel platformu mada na SPARC-u je prava stvar...
Meni je od Windows-a najbolje radio Win98 na Athlonu64 3500+ sa 2GB rama :-) Trenutno imam i WinXP SP2 ali neko matoro izdanje, tj nema najnovije patchove itd... a i shta ce mi?! Ionako se ceo XP reinstalira za 20min. Ne idem chesto sa XP-om na net, osetljivi podaci mi stoje na serveru (koji je pod Linuxom, SUSE 9.3)
i to zato sto su u firmi dosli OEM XP-ovi ... Inace, sto se posla tice, ladno su radile 98-ice... Licno sam vise voleo w2k, ali sada sam se navikao...
Psihicki se spremam da predjem na KDE. Serveri mi jesu SuSE ali sad se treba prilagoditi novim medija playerima (winamp, bsplayer - MS media player ne koristim) i jos poneki programcic mi nedostaje...
Inace XP je sa SP2, autoupdate je iskljucen - busno bilo, busno ce i ostati - ne plavi se i to je dosta... Ko zna koje se sve djubre krije u update-ima...
Vista - hasta la vista
Da ovi iz Adobe, Corel i vecih firmi nisu smrde, vec da iskompaliraju programe za linux odavno bi se M$ potrudio da nam ne vraca hardware 10 godina unazad sa svakim novim izdanjem OS-a (ako se Vista moze nazvati OS-om, pre bih je nazvao igrackom kojom se igras dok ne zatreba nesto i da uradis)
Vista ME će imati pozitivan učinak na isterivanje para iz džepova, jer je odličan izgovor da se nešto pazari (((DiM roditelji, pa ne radi mi ni sam OS na tom đubretu, a kamoli....)))). Dobro je što sami biramo kada će to da se desi, pa to nismo još izabrali - to je trenutno nedonošće i mora još da se krčka u inkubatoru, hrani intravenski patch-evima i ne može ništa ozbiljno, osim što mu se svi vesele jer je kao i svaka beba - default slatko. Ali, bratjo (mi Kozzacs-i,vi Serbi, mi bratja!!!), desiće nam se svima koji smo na MS softveru, kad-tad. U nadi u service-pack-ove, patcheve i auto-update-ove, juriš u nove pobede. A do tada, be expirienced scriptum post second.
Pa dje si si ti prijatelju, geloso??? Vidis uopste nisam znao da se i tako moze interpretirati Win ME (umesto Millenuim Edition dobijes Mistake Editon), umesto Win98 SE (Second/Special Edition dobijes Shit Edition), umesto Quantum LCT (LowCostTechnology, mada akronim nije od toga!!!) WinXP SP2 je odlican onaj koji ima integrisan Service Pack sa kraja 2005 ostali hotfixe-evi ti ne trebaju. kada se sve slegne izaci ce finalni SP3
- R a v e n L o r d -
:: @bax200 :: salim se, nego je Machine pobrojao sve OS-ove a ispustio biser nad biserima :: cuveni Windows Mistake Edition. Mada, moram priznati da su mi ostale u secanju tr :: masine sa krs plocama, integrisanom grafikom i zvukom, gde je 98se radila jedva u :: terabajte drajvera, win2000 je bio preglomazan a xp nije hteo ni da digne grafiku, :: ME je radio pa sigurno 3-4 godine kao satic punom parom svaki dan. Bez dodatnih :: drajvera. Pisao sam Molderu i Skali :: :: @psisoj :: xp sp2, zaboravi tudje tvorevine, umeju da zablistaju na pocetku ali posle dve-tri instalacij :: i nekoliko restarta sve postaje jasno. :: :: sto viste se tice, mora stvar definitivno da `odstoji` malo. zaboravljamo kako je bilo sa xp-om :: ja sam sa 98se presao na Whistler-a i sve je radilo savrseno (sem TV karte 7134, Philip :: je nesto gundjao, toga se secam) i to 4 meseca. Onda je dosao XP i vise nista nije bil :: kao pre - ponovo plavi ekrani, gomila nepotrebnih servisa (koje su horore pravili Alerte :: ili Messenger service), neoptimizovani drajveri, gomile nepotrebnih efekata, itd...) :: Onda su se pokupili sa SP1 pa je odjednom sa vise slobodne memorije prodisala masina :: a potom je krenulo krpljenje milion rupa sa SP2 (koje i dalje traje). Ja se nadam da sa Visto :: nece biti `... od njive do trpeze, dugacak je put...` ali vreme mora da zaleci rane od pocetno :: soka. mada nije sve tako crno, bio sam `pod vistom` dva meseca, ne znam za igrice, al :: svi programi koje koristim (vezano za obradu grafike i zvuka) su radili ili isto ili cak i brze, :: ocekivao sam da ce da se `podave`. vec sad postoji dosta kvalitetnog softvera kojim moze :: da `ojadis` vistu i napravis sebi teren za rad, ali mislim da jos treba sacekat :: :: laku no :: :: :: :: :: Otprilile isto odgovor kao Machine :: :: :: :: @gelos :: :: Jel se ti to šališ ili.....nemoj da me zabrinjavaš. Gori je čak od Windows-a 98 SE. Znači zuvao je plave ekrane kad isprazniš Recycle Bin ili uradish refresh (F5) :: :: :: ::
TO su naveli u Svetu Kompjutera, ali sam cuo da nece biti samo to, sadrzace i sve dosadasnje neophodne hotfixeve
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: Famozni SP3 za xp koji ste spominali nece sadrzati apsolutno nikakve ispravke...vec je zbog ocajne prodaje viste microsoft bio primoran da proda vise kopija xp-a nego sto je bilo predvidjeno...i SP3 samo sadrzi nove cd-key- ove ...
Terao bih onomad SUN Solaris da sam ikada i video a ne imao Ultra SPARC arhitekturu pred sobom, mislim, imao sam nacrte delova upravljackih jedinica. Ima jos gomilu koje nisam probao: BSD (Barkley Software Distribution nazvna po poznatom univerzitetu u USA je takodje odlican, bolji od Unix-Linux like klonova, tako cuh), Win97 nisam (mozda jer ga nisam ni video ili ga nema, svi su rekli ma Win95 OSR2 Pan European ti je Win97, pise na boot logou!!!???)
- R a v e n L o r d -
:: :: :: :: :: Ja korisitm WinXP Professional SP2 koji mi je do sada najbolji OS koji sam koristio (DOS 5.0/6.22, Win 3.1, Win95OSR2, Win98 SE, WinNT, Win2000, Win 2003 Server (DataCenter, Enterprise), gomilu Linuxa...jedino nisam imao MAC OS i Uni :: :: :: :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: :: :: Solaris nisi probao? Nije da bash mnogo propushtash, ali..... :: Od skoro mozesh da preuzmesh verziju za Intel platformu mada na SPARC-u je prava stvar.. :: :: :: Meni je od Windows-a najbolje radio Win98 na Athlonu64 3500+ sa 2GB rama :- :: Trenutno imam i WinXP SP2 ali neko matoro izdanje, tj nema najnovije patchove itd... a i shta ce mi?! Ionako se ceo XP reinstalira za 20min. Ne idem chesto sa XP-om na net, osetljivi podaci mi stoje na serveru (koji je pod Linuxom, SUSE 9.3 :: :: Pozdrav ::
tuj sam, tuj sam prelistam ja sta se desava ovde, ali ne mogu vise da li ce lc pc fc apc ili cf da potera 8800 8000 7600 grc, mrc, prc, ja prepoznam graficku ako mogu da gajtan od monitora gurnem unutra, jos ako dobijem sliku, znaci da nije prc. jednom sam cak pomislio da sam greskom stigao na poljubac.com jer su bili neki izlivi neznosti u nekoj temi, ali onda sam ugledao zeljkov odgovor i shvatio sam gde sam i da je on ziv i da je dobro.
za ovo sa SP se slazem, ja imam gorka iskustva sa hotfixevima, od autopatchera uzimam samo jave, flasheve i ostale gluposti kako ih ne bih stalno skidao sa interneta, za razliku od mnogih ovde koji preporucuju najnovije i najsvezije. obicno mi posle tih zahvata odjednom niknu problemi koji nisu postojali ranije (sa kodecima, sa zvukom, sa servisima za koje znam da sam ih lepo zamolio da umru, sa dizanjem (bez komentara molim), sa spustanjem, sa hibernacijom). za odredjeni problem odredjeni hot da, ali pre sam za sacekati komplet u vidu SP-a.
od cega je LCT? :)
:: Pa dje si si ti prijatelju, geloso??? Vidis uopste nisam znao da se i tako moze interpretirati Win ME (umesto Millenuim Edition dobijes Mistake Editon), umesto Win98 SE (Second/Special Edition dobijes Shit Edition), umesto Quantum LCT (LowCostTechnology, mada akronim nije od toga!!!) WinXP SP2 je odlican onaj koji ima integrisan Service Pack sa kraja 2005 ostali hotfixe-evi ti ne trebaju. kada se sve slegne izaci ce finalni SP :: :: :: - R a v e n L o r d - ::
Ne znam da li je iko od vas koji ste dali komentar na ovu temu koristio SUN i Solaris te stoga dajete manje vise pozitivne komentare na tu temu. Ljudi to je djubre samo tako, to treba videti. Pre jedno 5-6 godina su u moju bivsu firmu doneli neke servere i UltraSPARC radne stanice, `kakav flash` (petar bozovic - Crni Bombarder) pola radnih stanica je imalo neki chip koji je izvetrio pa nisu mogle da se koriste, tj ako zelis da je koristis pises na adresu SUN MS i oni ti posalju novi (normalno ga naplate). Jedina stvar koja je valjala je ta da nismo imali kucista na ili oko stola nego se sve radilo na serverima koji su bili velicine sobe, a graficke karte velicine osrednjeg radnog stola. Nisu te graficke bile lose mogle su da vrte velike satelitske snimke ali su posteno receno bile neprakticne zbog svoje velicine. Nekako u to vreme je Win zaziveo iz sve snage a korscenje Solarisa je bio povratak u DOS, kucanje komande uz prethodno ucenje istih. Drndanje sa programima jer nije bilo onih sa sokaka nego samo originali, a kako ti da ubedis direktora da treba da kupi original kad on zna da je njegov klinac na garavom sokaku kupio AutoCAD za 100 kinti.
Dakle moj utisak o Solarisu je stabilno, naoko lepo, ali mucno iskustvo sa primesama `vec vidjeno`, mada je Win cista kopija Solarisa koji je mnogo pre njega imao prozore.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.