Pre par godina mi je jedan lik pokazao kako podize sistem sa floppy diska ili cd-a ne secam se vise,bukvalno za 10min..i to kad mu se digne sistem na njemu ima sve programe i foldere,kao pre obaranja istog?! Ne znam dal me razumete?Znaci,kao da je imao na tom floppy-ju vec instaliran sistem sa svim programiam i folderima koje je koristio...Cini mi se da je rekao da se to zove GHOST ili tako nesto?E sad ja bi hteo da uradim to ali na usb ako moze..Da instaliram sistem i programe i da to nekako sacuvam na usb,pa kad trebam da obaram,odma mi sve bude tako instalirano..Ako me razumete na sta mislim?
img od sistemske particije i onda to instaliras. nisam radio mislim da moze sa hirens to
ja razvio fetis prema instalaciji windowsa posto sebi uradim na 2 meseca volim svezinu a i zatrpam se raznim sranjima i dodje mi lakse da roknem format nego da sve rucno prebiram.
Pa ja to radim na par meseci,ali smara ono sve ispocetka..pa sam mislio ako je ovo izvodljivo,bolje mi je takoTrenutno koristim win 7 64bit,ali nemam pojma koji win moze na taj nacin da se instalira? Ako moze win 7,win8 to bi bilo extra
ja sam to ranije sa win xp resavao sa Acronis image-om. Kada instaliras sistem i drajvere samo napravis backup celog sistema sa Acronisom na neki disk ili hdd a sa bootabilnim Acronisom vratis taj image. Sve traje 5 min.
Potrazio sam na netu ali vidim da se taj program placa,a trial traje par dana?Jel moguce to skinuti sa nekog zaliva,a da radi?I ako bi moglo neko uputstvo za isti? @Ganedra nisam bas najbolje razumeo ovo sto si mi napisao?Znaci dignem sistem,instaliram sve sto mi treba,pa onda backup-ujem ceo sistem preko ovog Acronis-a na disk ili hdd(jel moze na usb)?Pa mi taj program napravi bootabilni image i pokrece se kao ostali?
norton ghost ali je bolji acronis ... imas na torrent-ima acronis bootabilni cd ,narezes ga i uradis preko boot-a,napravis image c particije i sacuvas je u d ili na ext hdd.
Ono sto mene zanima da izvine postavljac teme sto da pitati ,da li napravljen image C particije na jednom kompu moze da radi na drugom kompu sa drugacijim komponentama,ne racuna drajvere koje moram da instaliram posle ..da li ima problema ?
Ne, nego, ako imas bootabilni image, on ti sluzi da, uz pomoc Acronisa ili sl, programa podignes, ponovo, OS u stanju kakav je bio kada si napravio bootabilni image.
2003-e godine sam odneo racunar u bbs computers servis, propala firma neka :)
serviser je to brzo uradio i kad sam pitao kako, rekao je ja vec imam spreman sistem i sam sa ghostom ubacio tebi na racunar. tako da ako je to to onda moze. probaj pa vidi jbg :D
aaaa na koji disk(cd-dvd) mislis da stavis img od sistemske particije? ne odgovara velicina jbg neces na blueray sigurno :)
Ako imas usb te velicine stavi na to, ili na externi hdd ili d particiju ili hdd za storage ako imas jos jedan u racunaru. nemoj samo na c da ti stoji i nema frke.
Takvi programi uglavnom poseduju opciju splitovanja image-a tako da ih možeš narezati na par dvd-eva. Black Wolf
:: :: 2003-e godine sam odneo racunar u bbs computers servis, propala firma neka : :: :: serviser je to brzo uradio i kad sam pitao kako, rekao je ja vec imam spreman sistem i sam sa ghostom ubacio tebi na racunar. tako da ako je to to onda moze. probaj pa vidi jbg : :: :: aaa :: na koji disk(cd-dvd) mislis da stavis img od sistemske particije? ne odgovara velicina jb :: neces na blueray sigurno : :: :: Ako imas usb te velicine stavi na to, ili na externi hdd ili d particiju ili hdd za storage ako imas jos jedan u racunaru. nemoj samo na c da ti stoji i nema frke :: :: :: ::
@Liman da bas sam na to mislio,treba da ga instalira kao da sam instalirao sistem sa svim drajverima i programima @duqp pa ja sam mislio da to stavim na usb od 8gb(image file nebi bio veci od 3-4gb) A mogu i na D particiju,to mi je drugi hdd,ne znam sta je bolje? @Blackwolf jbg nemam rezac(duga prica :-) ). Ovo ce mnogo da mi olaksa muke,ako bude funkcionisalo kako treba?Mnogo je dobra stvar,i verovatno mnogo brza... Probacu to sutra pa javljam sta samm uradio :)..Hvala na savetima
Windows vec prilikom instalacije na odredjenoj platformi vec sam povuce odredjene drajvere u sistem. Bez obzira sto ti nisi recimo instalirao drajver za chipset ili grafiku i sl. sistem `pamti` koje su komponente prilikom podizanja tako da svakako moze da dodje do greske i bsod-a. Retko kad se desi, probao sam licno da na nove komponente bootujem stari win i da to radi ali pre ili kasnije ce uvek nesto da brlja..
Mozda postoji mogucnost nesto poput virtuelne masine pa tako da selis win ali to vec mora neko drugi da ti objasni posto se ja sa tim nisam zezao..
@AaAa
Tebi treba Northon Ghost ili Acronis da bi napravio backup sistema u vidu image file-a! To je cela mustra.Pose pokrenes ponovo i instaliras sve sto ti je bilo u tom trenutku kako si odradio backup! Moras da znas da ono sto ti je potrebno moras da instaliras u sistem da bi kasnije mogao da prebacis.Sve sto kasnije dodas neces imati kada odradis backup preko Acronisa.
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: norton ghost ali je bolji acronis ... imas na torrent-ima acronis bootabilni cd ,narezes ga i uradis preko boot-a,napravis image c particije i sacuvas je u d ili na ext hdd :: :: :: http://goo.gl/fosVF :: :: :: Ono sto mene zanima da izvine postavljac teme sto da pitati ,da li napravljen image C particije na jednom kompu moze da radi na drugom kompu sa drugacijim komponentama,ne racuna drajvere koje moram da instaliram posle ..da li ima problema ::
kako bi img bio 3 ili 4 gb brate ne mogu da razumem to pa instaliraj windows vidi zauzece sistemske particije, toliko ce ti biti potrebno mesta gde god da budes cuvao
:: :: kako bi img bio 3 ili 4 gb brate ne mogu da razumem to pa instaliraj windows vidi zauzece sistemske particije, toliko ce ti biti potrebno mesta gde god da budes cuvao :: Može dobro da se smanji zauzeće windowsa. Kada se instalira na disk, ugasi se PF, Hybernate (samo na njima može da se `zaradi` i do 10GB ). Drajveri treba da ostanu default, ne ubacivati ništa specifično za taj HW ako treba da ide na drugi kompjuter. Ima tu još što šta da se poizbacuje u zavisnosti od Windowsa.
Ako je ista masina sa istim komponentama i nista nije dirano u medjuvremenu moze, dobio si nazive alata sa kojima se to radi, mozes da imas problema ako nosis tu instalaciju na skroz drugaciju masinu ili ako na svojoj menjas neki hardver.
Imaš i ovu varijantu. Instaliraš sve šta ti treba od programa na Win7/8/8.1. Odeš u device Manager i deinstaliraš drajvere za cipset, grafičku, plavizub, zvuk, mrežu, bežičnu opremu i svu ostalu periferiju(obriši i drajver za USB uređaje), osim nativnog drajvera za tastaturu i miša. Napraviš backup.iso na Intel platformama za noviji čipset 5x,6x,7x,8x tj. soc.1156,1155,1150 i sve radi bez problema na tim čipsetovima. Kod AMD-a odradiš samo jedan drajver više obrišeš, a to je drajver za AMD SMbus. U 99% slučajeva radi na svim novijim mašinama. Za starije pod Xp-om, ono što su ti predložili ranije.
@SkyFire skapirao sam to o cemu pricas,i danas cu to sve da odradim preko Acronisa @duqp to sam napisao onako odokativno,posto ne znam kolko ce da bude,a na snimku sa youtuba liku je zauzimalo oko 4gb(pa sam ja odprilike stavio toliko) @Count nisam mislio na disk da stavljam,nego na usb ili drugi hdd?Sve ce biti na def... @Dexter mislio sam na moj komp i na ortakov,ali ako je tako kako kazes,onda ce to da radi samo na mom kompu,posto nam nisu iste masine. @operator hvala na savetu,ali posto prvi put to radim,odradicu samo za moj komp(sa svim programima i mojim driverima).
Onda je to lako, specijalno ako stavljaš na neki veći USB disk ili memoriju. Instaliraš sve lepo što ti treba, namestiš da sve radi, napraviš kompletan disk ili partitiom backup sa Makrium ili nečim drugim i čuvaaš dok ne zatreba. Posle samo vratiš, kod mene sa SSDom i backapom na USB HDDom uzelo 15 -20 minuta zajedno sa Safe Erase. Ako misliš da praviš za instaliranje na druge kompjutere, onda samo sa default instalacijom, MS drajverima i nikakvim specijalnim nameštanjima. U Win7 i 8 ima dovoljno univerzalnih drajvera da se digne sistem u 99% slučajeva.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647119. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.