Dvoumim se izmedju GTX770 i R9 280X karti, pa sam cuo da Mantle moze da doprinese kada su u pitanju frame rate-ovi. Sta vi mislite o tome? Za sada koristim i5 750, ali cu ga nakon ovoga menjati u noviji i5..
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@3.2 GHz Thermaltake MaxOrb II Kingston Hyper-x 2x2 GB@1600 Mhz MSI GTX560 Ti Twin Frozr II OC
Daj ne zavaravaj se, Mantle je za sad prodavanje magle. Daje neke blage prednosti SAMO U FROSTBYTE igri i pritom mora da se igra optimizuje za njega. Dakle ako hoćeš da ti Battlefield 4 radi malo bolje eto ti rešenja. Krenuli su navodno da implentiraju Mantle u druge engine ali proći će mnogo vremena dok zaživi.
Ja bih GTX770 uzeo da sam na tvom mestu, čisto jer eto imaš PhysX.
Da ne bude kako sam fanboy ili nešto juče sam burazera nagovorio da uzme R7 260X umesto 650Ti. __________________ Scourge of PCBerza
GTX770 i R9 280X su karte veoma sličnih performansi. Kada se pojavio 280X bio je osetno jeftiniji od GTX770 i bio logičan izbor. Onda je kod nas došao PeDerVe, pa ovo sranje sa rudarenjem i cene su mu vrtoglavo skočile. U međuvremenu cene pojedinih modela GTX770 su pale, tako da je trenutna situacija prilično zapetljana po pitanju cena. Zato, kao što već rekoh u naslovu posta, uzmi onu koja je jeftinija. Ni s jednom nećeš pogrešiti.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V7
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: GTX770 i R9 280X su karte veoma sličnih performansi. Kada se pojavio 280X bio je osetno jeftiniji od GTX770 i bio logičan izbor. Onda je kod nas došao PeDerVe, pa ovo sranje sa rudarenjem i cene su mu vrtoglavo skočile. U međuvremenu cene pojedinih modela GTX770 su pale, tako da je trenutna situacija prilično zapetljana po pitanju cena :: Zato, kao što već rekoh u naslovu posta, uzmi onu koja je jeftinija. Ni s jednom nećeš pogrešiti :: :: :: i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/TT Chaser MK-I/SF Golden Green Pro 650W/Genius KB-G265/A4Tech V :: :: ::
Mantle jednostavno nema buducnost niti je dovoljno optimizovan a kamo li podrzan od strane devalopera.
Ja licno nisam poredio Mantle vs DirectX ali Miskonius kaze recimo da postoji razlika u kvalitetu prikaza i da je Mantle losiji od DirectX sto se meni definitivno ne svidja. Vizuelni efekat nikad ne bih zrtvovao zarad par fps-a i to samo u BF4 ...
Podignut je hype , bacena buva i to je to..
Ti kupi sta smatras da tebi vise odgovara , ono sto mogu za sigurno da ti kazem nevezano sta je realno bolje jeste da na tvoj procesor ce GK104 bolje da legne jer je Tahiti procesorski zahtevniji.
Takodje preporučujem jeftiniju kartu koja god bila. Rudari uzimaju te sve karte, pitanje i da li bi našao za normalne pare AMD sad iz te klase. __________________ Scourge of PCBerza
mantle ne moras da uzimas sada u obzir iz prostog razloga sto nisi cak ni sada (iako i tu planiras nadogradnju) `hendikepiran` snagom CPU-a. Mantle je koncipiran pre svega da se usko grlo CPU-a (dakle kada imas slabiji CPU a poigrao bi nesto novije i zahtevnije) prevazidje, a plus i da se kroz sam API sto lakse portuju igre sa konzola na PC (to opet u buducnosti, ako sve to zazivi) Dakle, tebi mantle sada ne mora da bude motiv da pravis bilo kakve kompromise prilkom izbora. Da imas neki slabiji CPU, onda i da razmisljas o tome...
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Cini mi se da vecina ucesnika u diskusiji govori o MANTLE a misli na CUDA !!!
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Co Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
:: mantle ne moras da uzimas sada u obzir iz prostog razloga sto nisi cak ni sada (iako i tu planiras nadogradnju) `hendikepiran` snagom CPU-a :: Mantle je koncipiran pre svega da se usko grlo CPU-a (dakle kada imas slabiji CPU a poigrao bi nesto novije i zahtevnije) prevazidje, a plus i da se kroz sam API sto lakse portuju igre sa konzola na PC (to opet u buducnosti, ako sve to zazivi :: Dakle, tebi mantle sada ne mora da bude motiv da pravis bilo kakve kompromise prilkom izbora :: Da imas neki slabiji CPU, onda i da razmisljas o tome.. :: :: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ?? :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647119. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.