Pozdrav. Desava mi se kad raskacim komp sa kablova i zakacim ga ponovo da prvo pisti ploca(as rock deluxe4), pa kad ga ponovo raskacim on se nekako upali medjutim prvo mi izbacuje poruku iz naslova. Nekad opet ispise Cmos setting wrong, i ispod tame and date wrong... Sve to sredim, resetujem bios, cak sam ga i flesovao i on se upali normalno. Sve ovo mi se desava samo kad ga raskacim sa kablova na neko vreme... Cak sam i jace napajanje kupio, i promenio produzni kabl i desava mi se ponovo... Moze li mi ko pomoci. Nije da stalno raskacujem komp ali me nervira ovaj problem!
Ako si menjao CMOS bateriju i isto se ponasa, onda nazalost imas problem. Moze biti i sam eprom chip, ili neka komponenta na relaciji do baterije. Najcesce tranzistor koji probije i ne ukljucuje bateriju kada se komp iskljuci sa mreze...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ešerihija koli. P.S. Kad je budeš stavljao, NEMOJ da je hvataš tako da prsti dodiruju istovremeno i + i - pol baterije (upravo: uhvati je postrance, za obod i tako rukuj sa njom). U zavisnosti od vlažnosti kože, neki američki piroćanci su izmerili da se prilikom stavljanja i nepažljivog rukovanja, može `svući` tj. potrošiti i do 30% kapaciteta te baterije (skratiti vreme rada), pa uz računicu kakoje bajata baterija već u prodavnici, može svašta nešta ružno biti.
proveri prvo da li ti zapamti datum i vreme u biosu ako ne probaj da izvadis bateriju i da malo podignes donji deo mozda ima los kontakt iako si kupio novu bateriju premeri je mozda je nova ali slaba posto je stajala dugo
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.