Onda se setih da imam prepun komp raznih drajvera za uredjaje koje vise ne koristim, samo prave problema prilikom boot-a i prijavljuju greske.Nadjoh programcic i za to:
Malo cudno se koristi, desnim klikom se obelezavaju drajveri koji se zele obrisati, nece obristai drajvere na kojima pise OK, znaci slobodno mozete sve selektovati i obrisati, ostace oni koji su OK.Pazite samo sta brisete nesto sto se trenutno ne koristi a moze da zatreba u nekom trenutku a deo je sistema moze da napravi problem, ali ako obrisete nesto sto nije direktno vezano za sistem ( npr. drajver za usb ) windows ce samo zatraziti da se drajver ponovo instalira prilikom sledeceg boot-a ili prikljucivanja tog uredjaja na sistem.
:: :: Krenem da kopam za rootkit-ovima i zarazama i nadjem dosta korisnih stvari :: :: http://usa.kaspersky.com/downloads/tdsskiller - Sta znam radi nesto, al nisam siguran da pomaze :: :: http://www.adlice.com/softwares/roguekiller/ - Extra stvar mnogo mi pomog :: :: http://www.combofix.org/ - Najtemeljnije ciscenje, malo teze za koriscenj :: :: Onda se setih da imam prepun komp raznih drajvera za uredjaje koje vise ne koristim, samo prave problema prilikom boot-a i prijavljuju greske.Nadjoh programcic i za to :: :: http://ghostbuster.codeplex.com :: :: Malo cudno se koristi, desnim klikom se obelezavaju drajveri koji se zele obrisati, nece obristai drajvere na kojima pise OK, znaci slobodno mozete sve selektovati i obrisati, ostace oni koji su OK.Pazite samo sta brisete nesto sto se trenutno ne koristi a moze da zatreba u nekom trenutku a deo je sistema moze da napravi problem, ali ako obrisete nesto sto nije direktno vezano za sistem ( npr. drajver za usb ) windows ce samo zatraziti da se drajver ponovo instalira prilikom sledeceg boot-a ili prikljucivanja tog uredjaja na sistem.
Ovo je najbolji paket alata za lečeje Winshitowsa. Ne volim automatizovane alate. Onaj ko zna šta radi i ne mrzi ga da živi, sve će da reši sa ovim paketom uz dodatak anitmalware programa.
Preporučujem sveže update-ovan SpyBot, Kaspersky Virus Removal Tool i to je to.
Za ciscenje od virusa po potrebi koristim Kaspersky Rescue disk, a od nepotrebnih gluposti koje ne mogu normalnim putem rucno da se brisu (npr. Babylon, Ask i sl.) naleteo sam na AdwCleaner od Bleeping computer, tanani programcic koji se samo pokrece cisti bas temeljno.
Nov sistem je keva, nikada se nisam opterecivao tim ``cistacima`` sem onog ccleaner-a, pa cik ni antivirus. Samo odradim sistem kada prepoznam da to vise nije to i kraj price.
Zavisi, neko radi broadcast sa računara pa mu ne odgovara down time. Takodje ne odgovara onima koji će samo za backup podešavanja i svega i svačega da izgube više vremena nego na kompletnu instalaciju. Oni će uvek probati prvo da očiste OS.
Nijedno rešenje nije NAJBOLJE, najbitniji su uloga računara i količina djubreta, tj. stanje OS-a.
:: Nov sistem je keva, nikada se nisam opterecivao tim ``cistacima`` sem onog ccleaner-a, pa cik ni antivirus. Samo odradim sistem kada prepoznam da to vise nije to i kraj price :: :: ::
Mene windows sluzi 2 god., pa mozda i vise, promenio sam 2 ploce, procesora, graficke na njemu i non-stop ga koristim za svasta, stvarno je cimanje da svaki put kad osetis da nije to to stavljas novi sistem, isplativije je da ga dobro odrzavas i vodis racuna da ne postane `ranjiv`, nego da ga koristis bez ikakvog razmisljanja.. to su samo neke sitnice koje ti pomazu bez nekog opterecenja, ali takodje treba i znati kako i sta odrzavati.. CCleaner uopste ne podrazumevam kao cleaner tog tipa, njega recimo koristim za ciscenje `temp` foldera, startup i add/remove. Nikako za ciscenje registry-a.
:: Nov sistem je keva, nikada se nisam opterecivao tim ``cistacima`` sem onog ccleaner-a, pa cik ni antivirus. Samo odradim sistem kada prepoznam da to vise nije to i kraj price :: :: ::
Kad smo vec kod te brzine sistema i raznih otpadaka koji ga guse, testirao sam 2-3 ssd-a na sata2 i sata3 standardu i mogu vam reci da se vindovs ponasa identicno(sedmica sp1 64bit). Znaci, cak i kada sam na papiru imao prepolovljene performanse zbog stare ploce i kontrolera, apsolutno istom brzinom sam otvarao kontrol panel, nvidia control panel, sitne programcice i alatke, igrice...
E sad, neki kazu da je vindovs 8 zivlji i da se brzina ssd-a oseti na tom operativnom sistemu, onda mogu da dodjem do zakljucka samo da je sedmica ipak usko grlo, kako mi to popularno kazemo. Ali ja stvarno je mogu staviti ono djubre na svoj ssd, onaj odvratni tres od sistema...
Sta ce biti u buducnosti, hoce se u osmicu ulagati napori i da li je to sistem buducnosti, ili nema nista od toga? Jel ima neko neke informacije, naznake o tome?
Brzina SSD-a se oseti na svakom windows-u (ne mozes da zamislis kako se ponasa XP kad se dopinguje), windows8 je za nijansu optimizovaniji sistem od win7, i brzi, na SSD-u oba sistema zu jako zivahna, ali jos uvek nije kompatibilniji, performanse nekih novijih igrica su optimizovanije prema win8, ali pak s druge strane kod nekih nisu (isto kao sa XP i win7), doduse uvek se nadje resenje ako si snalazljiv. U buducnosti logicno je da ce napredovati, Microsoft ce se za to truditi naravno, medjutim sigurno se nece razvijati do 8.9/ 8.9.9 verzije, vec ce izlaziti novi, preciznije moze da odgovori samo Microsoft razvojni tim, ali prerano je za takve objave.
Pitanje `da li je win8 sistem buducnosti`? Malo kontradiktorno, jer smo mi u sadasnjosti, zajedno sa aktuelnim W8
:: Kad smo vec kod te brzine sistema i raznih otpadaka koji ga guse, testirao sam 2-3 ssd-a na sata2 i sata3 standardu i mogu vam reci da se vindovs ponasa identicno(sedmica sp1 64bit). Znaci, cak i kada sam na papiru imao prepolovljene performanse zbog stare ploce i kontrolera, apsolutno istom brzinom sam otvarao kontrol panel, nvidia control panel, sitne programcice i alatke, igrice.. :: :: E sad, neki kazu da je vindovs 8 zivlji i da se brzina ssd-a oseti na tom operativnom sistemu, onda mogu da dodjem do zakljucka samo da je sedmica ipak usko grlo, kako mi to popularno kazemo. Ali ja stvarno je mogu staviti ono djubre na svoj ssd, onaj odvratni tres od sistema.. :: :: Sta ce biti u buducnosti, hoce se u osmicu ulagati napori i da li je to sistem buducnosti, ili nema nista od toga? Jel ima neko neke informacije, naznake o tome :: :: ::
Za sada ja to ne vidim. Windows 8 je trebalo da bude OS koji će da pomogne ljudima koji koriste tablet da koriste PC i obrnuto, kao jedan OS za sve vrste uredjaja. Prektično, da olakša M$ prodaju jedne i druge OS platforme.
Batali ti mene OS-a koji ja treba da instaliram i onda izgubim sate pretvarajući ga u u prethodnu verziju (Windows 7). Dokle god su miš i tastatura primarni ulazni uredjaji na desktopu, Win 8 koncept nema smisla.
I Ubuntu je preterao sa interfejsom...zato su tu Lubuntu, Mint i ostali. Uvek ima alternative. Pljuju ga svi oni su navikli na klasično desktop okruženje.
Po meni pravim koracima ide samo (Mac) OS X, malo po malo. Od verzije 10.0 iz 2001 pa na ovamo stvari su se menjale malo po malo, ali se nikad nije tako naglo skakalo. Nikad se nije desilo da instaliraš svežu verziju OS X-a a da ne znaš kako da se izloguješ, gde se šta osnovno nalazi itd. Možeš full screen app i ne moraš, imaš Mission Control ako i odeš u FS, lako se sve nadje i poubija....100 dekstopova i FS aplikacika, a opet možeš i old school: minimize, pomeri prozor, smanji, move na extended desktop itd. E to je flexibilnost i poštovanje ljudi koji imaju tvoj proizvod i koji treba da kupe novi.
Ali najviše od svega me nerviraju brandovi....prvenstveno HP i DELL.....drajveri samo za Windows 8.....ma nosite se u 12 lepih.....odeš na sajt proizvodjača pojedinačnih komponenti i nek se heftaju :)
:: Kad smo vec kod te brzine sistema i raznih otpadaka koji ga guse, testirao sam 2-3 ssd-a na sata2 i sata3 standardu i mogu vam reci da se vindovs ponasa identicno(sedmica sp1 64bit). Znaci, cak i kada sam na papiru imao prepolovljene performanse zbog stare ploce i kontrolera, apsolutno istom brzinom sam otvarao kontrol panel, nvidia control panel, sitne programcice i alatke, igrice.. :: :: E sad, neki kazu da je vindovs 8 zivlji i da se brzina ssd-a oseti na tom operativnom sistemu, onda mogu da dodjem do zakljucka samo da je sedmica ipak usko grlo, kako mi to popularno kazemo. Ali ja stvarno je mogu staviti ono djubre na svoj ssd, onaj odvratni tres od sistema.. :: :: Sta ce biti u buducnosti, hoce se u osmicu ulagati napori i da li je to sistem buducnosti, ili nema nista od toga? Jel ima neko neke informacije, naznake o tome :: :: ::
HP, Dell, Lenovo, ali zbog cega i ASUS ima takodje drajvere samo za Win8 (32-bit/ 64-bit), ali ne za Win7, iako ako identifikujes HW, bez problema nalazis drajvere sa strane koji funkcionisu najnormalnije..
:: :: :: Ali najviše od svega me nerviraju brandovi....prvenstveno HP i DELL.....drajveri samo za Windows 8.....ma nosite se u 12 lepih.....odeš na sajt proizvodjača pojedinačnih komponenti i nek se heftaju : :: :: ::
Pogledajte čiji udeo raste, a čiji pada, polako ali sigurno.....
:: HP, Dell, Lenovo, ali zbog cega i ASUS ima takodje drajvere samo za Win8 (32-bit/ 64-bit), ali ne za Win7, iako ako identifikujes HW, bez problema nalazis drajvere sa strane koji funkcionisu najnormalnije.. :: :: :: :: :: :: :: :: Ali najviše od svega me nerviraju brandovi....prvenstveno HP i DELL.....drajveri samo za Windows 8.....ma nosite se u 12 lepih.....odeš na sajt proizvodjača pojedinačnih komponenti i nek se heftaju : :: :: :: :: ::
Pa ovo za desktop je jasno ko je na vrhu, uvek bio (nekih davnih godina je bio MAC jos dok PC nije bio aktuelan), linux nikad nije ni imao neki udeo na desktopu, ali bar na nasim prostorima tek sada se povecava mreza MAC-a, ali mnogo vise u poslovnim oblastima (ne znam da li ovo `desktop` podrazumeva to kao home i business korisnike ili samo home).
:: Ma svi oni imaju neki dogovor sa M$ kao i pre 10-15 godina.....furajte naš najnoviji OS i bogato ćemo vas nagraditi AHAHAHAHAHHAHA :: :: Da se držimo NT-a, tako je bilo sa Win 2000, XP, Vistom i Sedmicom, teraju obične korisnike na nešto novo bez prava na izbor....e neš kolega :D :: :: http://tinyurl.com/lwj369 :: :: Pogledajte čiji udeo raste, a čiji pada, polako ali sigurno.... :: :: :: HP, Dell, Lenovo, ali zbog cega i ASUS ima takodje drajvere samo za Win8 (32-bit/ 64-bit), ali ne za Win7, iako ako identifikujes HW, bez problema nalazis drajvere sa strane koji funkcionisu najnormalnije.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ali najviše od svega me nerviraju brandovi....prvenstveno HP i DELL.....drajveri samo za Windows 8.....ma nosite se u 12 lepih.....odeš na sajt proizvodjača pojedinačnih komponenti i nek se heftaju : :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647119. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.