ukratko imam `firmu` i ponudjen mi je racunar koji ima legal XP e sad koliko to cenovno vredi, znaci hardver mogu da procenim i sam a koliko vredi taj legalan OS i cime se u stvari dokazuje legalnost meni bi u stvari najvise odgovaralo da prodam sav hardver tj ceo racunar a da sebi ostavim legalni XP ako je to izvodljivo
Inace, po protokolu, ti treba faktura za racunar i OS, nalepnica na njemu. Generalno je dovoljan samo sticker i odgovarajuci OS na masini.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Pa možeš uvek da iskoristiš stiker za bilo koju drugu mašinu, a sam OS? Pa šta znam, 10-15 evra bih dao max za 10 godina star OS. __________________ Scourge of PCBerza
meni su upali po `anonimnoj prijavi` i stikeri ih ic nisu interesovali. Samo racuni gde pise da je uz komp kupljen i OS. Morao sam od dobavljaca da trazim potvrdu da su mi prodali i OS posto u samoj fakturi nije bilo posebno naznaceno... Toliko o stickeru.
A da ce XP biti besplatan - sumnjam. Samo nece imati podrsku od M$...
Kako napisa xenox: godine 2014 prestaje obaveza m$-a da...
09.12.2013. 12:21
status: user broj poruka: 10999
zakrpama i fiksevima popravlja i u voznom stanju odrzava XP. Prizvodjaci hardvera takodje nece biti duzni da svoje uredjaje snabdevaju drajverima koji ovima omogucuju rad pod XP-om. A XP ce postati besplatan, mozda, kroz nekoliko godina, to jest onda kada ovaj OS zapravo nikome nece ni trebati...
Sto se tice ispitivanja legalnosti, moram da priznam da sam zapanjen ovim sto saznajemo od xenox-a: inspektorima je potrebno manje od 10 sekundi da putem specijalizovanog m$-ovog Internet servisa provere legalnost bilo kojeg `komada` Bilijevog softvera...
:: meni su upali po `anonimnoj prijavi` i stikeri ih ic nisu interesovali. :: Samo racuni gde pise da je uz komp kupljen i OS. Morao sam od dobavljaca da trazim potvrdu da su mi prodali i OS posto u samoj fakturi nije bilo posebno naznaceno... Toliko o stickeru. :: :: A da ce XP biti besplatan - sumnjam. Samo nece imati podrsku od M$.. :: :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.