Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Promena jezika win 7
STRANA 1 OD 1
kompljutor Promena jezika win 7 05.12.2013. 14:21 T55794

status: user
broj poruka: 62
Pozdrav svima

Radi se o tome da treba da promenim jezik win 7-ice sa ruskog na engleski. Radi se o legalnom sistemu, ima covek nalepnicu na lapu, medjutim jos uvek ne znam koja je verzija sistema (kaze da ne pise ultimate kada se ,,pali` nego nesto drugo :) ).

Pitanje glasi da li se isplati pokusavati promenu jezika - Vistalizator npr. posto je sistem originalan, pa ne bi tek tako da ubivam. Interesuje me, pre svega, kakva je situacija kada se prebaci na engleski, koji procenat toga u sistemu ostaje na ruskom (ili ma kom drugom jeziku). Ili ako postoji neki bolji nacin da se jezik promeni, a da sistem zadrzi ,,legalnost`?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 05.12.2013. 14:43 #530271

broj poruka: 3975
Ako i moze da se promeni, ne bi trebalo da ostane nista na ruskom.. Cudno je da nije dobio i englesku verziju sistema. Ja kada sam dobio Vistu davno, dobio 4 cd-a, engleski, spanski, francuski i nemacki.. :D
Ako mu je bas stalo do promene jezika, skini windows sa neta, ubacio loader i cao.. Isti djavo kao i taj `legalan`..

kompljutor Re: ... 05.12.2013. 15:10 #530283

Hvala na odgovoru.

Lap stigao iz majcice, nema nista od cd-ova... Jedino sto mi pada na pamet da mozda vratim na fabricka podesavanja, mada ne znam da li ce mi ponuditi opciju biranja jezika.

Moze da se promeni, to znam, medjutim gledam po netu, vidim zale se ljudi, ostalo ovo ovako, ono onako, radi sporo itd.

:: Ako i moze da se promeni, ne bi trebalo da ostane nista na ruskom.. Cudno je da nije dobio i englesku verziju sistema. Ja kada sam dobio Vistu davno, dobio 4 cd-a, engleski, spanski, francuski i nemacki.. :
:: Ako mu je bas stalo do promene jezika, skini windows sa neta, ubacio loader i cao.. Isti djavo kao i taj `legalan`.
::
ZooLoo ... 05.12.2013. 15:12 #530284

broj poruka: 3975
Je l` si probao da ga ponovo instaliras da vidis sta ce ti ponuditi na pocetku reinstaliranja?

EdiGforce Re: Re: ... 05.12.2013. 15:37 #530294

broj poruka: 68
:: Hvala na odgovoru
:: Lap stigao iz majcice, nema nista od cd-ova... Jedino sto mi pada na pamet da mozda vratim na fabricka podesavanja, mada ne znam da li ce mi ponuditi opciju biranja jezika
:: Moze da se promeni, to znam, medjutim gledam po netu, vidim zale se ljudi, ostalo ovo ovako, ono onako, radi sporo itd

Pa koja je na kraju verzija windows 7?
Desni klik Computer, pa Properties.

Windows dozvoljava promenu jezika (MUI i LIP) iskljucivo na Ultimate, odnosno Enterprise verziji. Ako nije ta verzija, nemoj da gubis vreme sa podesavanjima i reinstalacijom istog sistema.

S tim Vistalizatorom nemam iskustva.

-ShonE- Re: Re: Re: ... 05.12.2013. 15:47 #530298

broj poruka: 3529
Upravo tako, moguce je menjanje jezika na win7 samo na Ultimate+ verziji, i to se najlakse radi preko windows update-a. Ako nije jedna od ove dve verzije zaboravi na menjanje, ne gine ti reinstall.

:: :: Hvala na odgovoru
:: ::
:: :: Lap stigao iz majcice, nema nista od cd-ova... Jedino sto mi pada na pamet da mozda vratim na fabricka podesavanja, mada ne znam da li ce mi ponuditi opciju biranja jezika
:: ::
:: :: Moze da se promeni, to znam, medjutim gledam po netu, vidim zale se ljudi, ostalo ovo ovako, ono onako, radi sporo itd
:: Pa koja je na kraju verzija windows 7
:: Desni klik Computer, pa Properties
:: Windows dozvoljava promenu jezika (MUI i LIP) iskljucivo na Ultimate, odnosno Enterprise verziji. Ako nije ta verzija, nemoj da gubis vreme sa podesavanjima i reinstalacijom istog sistema
:: S tim Vistalizatorom nemam iskustva
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kompljutor hvala na odgovorima 05.12.2013. 21:34 #530382

Natrcao sam na netu na ovako nesto

http://www.froggie.sk/download.html

Citam da su ljudi pokusavali ovako, gledam klipove po jutubetu, uspeva ljudima za bilo koju verziju, pa me interesovalo da li se neko susreo sa ovim, cisto koliko toga ostaje na jeziku sa koga se menja... Nisam jos ni video laptop, tako da ne znam nista o verziiji, covek mi samo rece da mu ne pise ultimate kada se ukljucuje :p

Pade mi na pamet ono sa f9 ili f11, ako je dosao preinstaliran, da ga resetujem, medjutim blagog pojma nemam da li mi na pocetku toga nudi da biram jezik. Ako krenem, a ne nudi gubim vreme bezveze... Tako da mi izgleda reinstall ne gine :)
VMARC Re: hvala na odgovorima 06.12.2013. 00:22 #530416

broj poruka: 9425
Nudi ti.
Engleski kao obavezan i eventualno lokalni. Ja sad radio jedan arapski Pavilion g4.
A i ako ti ne bude ponudio, izgubices svih 20 sekundi vremena. To je odmah prvo na pocetku. Otkazes ako nema...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:
:: Pade mi na pamet ono sa f9 ili f11, ako je dosao preinstaliran, da ga resetujem, medjutim blagog pojma nemam da li mi na pocetku toga nudi da biram jezik. Ako krenem, a ne nudi gubim vreme bezveze... Tako da mi izgleda reinstall ne gine :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647120.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs