Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
potreban savet u roku od 24 sata i krace!!!!!!!!!!!!!!!!!!
STRANA 1 OD 1
Spike potreban savet u roku od 24 sata i krace!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.08.2007. 11:54 T5354

status: user
broj poruka: 223
Naime ortak kupi Toshiba Satellite A200-14D i oce pored instalirane Viste i XP. Naravno XP je piratski, pa servis nece da odradi tu instalaciju, ali rekli su da je moguce. Nisam nikad radio sa Vistom, iz samog windows-a naravno nece da pokrene instalaciju. Interesuje me kako instalirati XP, mozda iz DOS-a, ali se plasim da ne pokvarim boot.ini fajl. Treba mi sto hitniji i precizniji odgovor, zato sto ide u nedelju u Ameriku zemlju veliku, pa me zamolio da mu to odradim. Samo se plasim da ne sjebem boot.ini sve ostalo je sitan posao.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sashko69 Vista vs. XP 23.08.2007. 12:18 #25983

broj poruka: 1
Obzirom da vec ima instaliran licencni Windows Vista, na stranu cinjenica da Amerikanci i ne gledaju blagonaklono na piratski softver kao mi, zasto bi uopste instalirao XP na njemu?! Ovaj racunar je i vise nego dovoljno hardverski sposoban da `vozi` Vistu (znam jer ga imamo u prodavnici) i savrseno nema razloga da se vraca na XP.
Sashko69

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan Re: 23.08.2007. 14:27 #25993

broj poruka: 271
Malo je zeznuto instalirati XP posle Viste a da mozes da biras operativni sistem, ja licno sam probao i nisam uspeo dok Vista posle XP ide bez problema. U svakom slucaju ako imas instalacioni disk za Vistu iako sjebes taj boot.ini lako ga popravis tako sto butujes sa instalacionog diska Vistu i odes na opciju repair.

@sashko69
Ne verujem da se covek vraca na XP, postoji mnogo razloga zbog kojih ljudi i dalje drze i koriste XP kao sto je neki software koji nece da radi na Visti dok na XP-u radi ili imaju neki software instaliran a nemaju instalacioni disk da bi ga ponovo instalirali na Visti (dobro to ovde nije slucaj) i sl.

Ognjeni .... 23.08.2007. 15:04 #25996

broj poruka: 4521

a jeli palo mozda na pamet nekom da te stvari 999999 x rade bolje na xp-u !!??!!Kakva bre vista,vista je smece najvece i dok ne izadje bar sp1 i sp2 ja to njesra ne stavljam,imam zver od kompa ali zasto bi IKO pametan stavio os koji ce mu sporije raditi ??!! strasno
edhunter1 Slazem se donekle 23.08.2007. 18:37 #26002

broj poruka: 76
Ne bih ni ja koristio Vistu, iako imam komp koji moze lagano da je vozi...

i da... rece da amerikanci ne gledaju blagonaklono na piratski softver... a sta ima ko da mi gleda sta mi je instalirano na kompu?! a i ti iz servisa se prave mnogo pametni, znali su da mu prodaju komp, a nece da mu instaliraju winxp... a oni sve legalan softver koriste... sledeci put neka se raspita gde kupuje komp... komp se kupuje po preporuci, kod proverenih i ok ljudi, ako ti treba podrska i ne znas sve sam da uradis...

nikad nisam imao dva os-a na kompu, ali kapiram da bi mogao da napravis jos jednu particiju, i sa bootabilnim xp diskom samo ga prosto instaliras na nju... trebalo bi da radi, i da te pita koji ces win da koristis kad se pali... trebalo bi da radi, ali nisam siguran... nadam se da ce jos neko da da neki mozda bolji predlog...

edit: sad se setih... a sto ne bi otisao u taj servis, da pita da mu lepo objasne kako to da uradi, ili tebi da objasne, ako vec nece oni da urade, posto rekose da znaju....

poz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs