imam sata disk i instaliran xp . 80 gb ondak sam ga prepolovio sa partition expertom . sada mi je xp primarna a vista logicka particija. kakogod i sta god ni u jednom trenutku me vista nije zapitala dali zelim da instaliram neki multiboot progic . elem kako je tako je sada mi se bootuje xp po defaultu a vistu mogu samo da pokrenem sa boot flopyem sa GRUB-OM .ali nemogu da ga instaliram nikako na disk grub zato sto neprepoznaje autorun od viste predpostavljam. pitanje sta ja sad da instaliram i kako mogao bih nesto da napisem u ini fajlu ali neznam sta i kako za vistu.
hm on izgleda treba da se startuje iz viste. mada koliko citam on je od koristi kada zelim od viste da instaliram sledeci os . meni je prvi xp pa sam naknadno vistu . ajd da probam.
ne, on moze da se startuje i iz xp-a, samo ti je potreban .NET 2.0 sluzi bas za tvoj slucaj - vista u koju ne mozes uci (dobro, ti mozes bar preko GRUB-a) imas tamo run diagnostics, prijavice ti sta je pronasao od OS-ova, podesis, instaliras novi bootloader i eto ti ga na :)
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647627. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.