Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Hi-speed USB host controler???
STRANA 1 OD 1
viseslav Hi-speed USB host controler??? 12.08.2007. 17:32 T5249

status: user
broj poruka: 2
Dali neko zna gde da nadjem i kako da instaliram Hi-speed USB host controler???
Na kompu imam XP pro SP2 i kad prikljucim flash, pojavi mi se poruka `this device can perform faster......` i trazi mi da instaliram Hi-speed USB host controler!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy USB 2.0 12.08.2007. 20:36 #25315

broj poruka: 4163
Ili hi speed usb port imaš na svakoj novijoj ploči. Nisi naveo koju imaš mašinu, ali ako je neka novija P3 ploča ili još novija od te, USB 2.0 već imaš na ploči. Problem je verovatno što si flešić nakačio na na jedan od dva USB konektora koji se nalaze pored PS2 priključka za tastaturu i pacova. Isti su po defaultu USB 1.1. Da bi ti flešić radio brže prebaci ga na front USB (ako ga imaš) ili na neki drugi priključak (koje uglavnom izvuku preko USB bracketa na neku od slotova za PCI kartice. Ako nemaš ništa od ovoga onda si ograničen na USB 1.1. Jedino rešenje ti je kupovina internog USB host kontrolera. USB flešić može najnormalnije da radi preko USB 1.1, međutim sporije nego što može.

MACHINE Ne moze biti bolje objasnjeno 12.08.2007. 20:48 #25316

broj poruka: 5708

- R a v e n L o r d -

viseslav stvarno dobro objasnjeno...hvala servispc, 14.08.2007. 19:27 #25436

broj poruka: 2
...ma to je stara ploca, matsonic ms8137c+ (iz 2000-te ili tako nesta), i za nju nemam manual tako da ne znam kako da povezem front USB-e, a i da imam sumnjam da su na njoj po defaultu 2.0 usb! Dali znas nesta o ovoj ploci i dali je moguce instalirati drajvere koji bi podrzali 2.0 flash??? Ako ne, gde mogu da se kupe ovi interni usb kontroleri koje si spomenuo i koliko kostaju???

NesaPa .... 16.08.2007. 10:38 #25562

broj poruka: 8
ja kupio takvu karticu u web housu u durmitorskoj, i kostao je oko 800 din... radi kako valja, brzina je mnogo veca...imas 4 nova prikljucka... za svaku preporuku

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs