Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Write-Protection Problem
STRANA 1 OD 1
AndRey Write-Protection Problem 21.02.2013. 13:44 T51932

status: user
broj poruka: 324
Uzeo sam HDD s posla sa kompa koji nisam koristio i kotkuce sam ga koristio kao storage, medjutim sad kad sam ga vratio na komp s posla, posto mi treba, sad su svi fajlovi koje sam seed-ovao preko torrenta write-protected odnosno sistem ih valjda shvata kao da su trenutno u upotrebi torrent programa pa je `access denied`, te ne mogu da ih obrisem, a problem mi je da hard opet vracam kuci da bih to izbrisao...

Ima li neko resenje?

The things you own end up owning you.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
komshaa trebao bi 21.02.2013. 14:57 #477647

broj poruka: 350

da mu samo ponovo dodelis privilegije administratora nad tim fajlovima(folderima) koje zelis da obrises, ili pristupis
AndRey Ali.. 21.02.2013. 15:03 #477652

Ovde je administrativna mreza, ja sam samo user na ovom kompu, mada mi je cudno sto je neke duruge fajlove mogao da obrise, a ove nije, mada sve te koje nije cini mi se da su se seedovali preko torenta kod kuce... Jedino da pitam ovog lika sto odrzava kompove sto ima admin sifru da obrise uz njegov pristup? Msm ako je do toga sto ti kazes...

komshaa posle prikljucivanja 21.02.2013. 15:20 #477655

broj poruka: 350

na tvom kompu, ti folderi su dobili drugacije privilegije, pa ces morati da to promenis, e sad ne znam koja su tvoja prava na tom sluzbenom racunaru....

ixtro Probaj ovako: 21.02.2013. 15:27 #477660

broj poruka: 441
Pokreni Windows xp sa Hirens boot cd-a na toj masini na poslu. Pristupi tim podacima/izbrisi resetuj komp izvadi cd i neka ti se upali normalni (primarni win) i to je to reseno.

Pozdrav.
i5-2500k Costa Rica @ 4.2Ghz
ASUS Sabertooth P67
12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
X-Fi XtremeGamer
Corsair 750W
Windows 7 Ultimate 64

AndRey Re: Probaj ovako: 21.02.2013. 17:04 #477705

Imam Ubuntu, samo sto danas nisam imao sa sobom, tako bih i uradio na kraju, ali rekoh da pitam da neko nema neko lakse i brze resenje :)
Hvala vam na pomoci u svakom slucaju...

:: Pokreni Windows xp sa Hirens boot cd-a na toj masini na poslu. Pristupi tim podacima/izbrisi resetuj komp izvadi cd i neka ti se upali normalni (primarni win) i to je to reseno
::
:: Pozdrav
:: i5-2500k Costa Rica @ 4.2Gh
:: ASUS Sabertooth P6
:: 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz
:: MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC
:: 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0
:: X-Fi XtremeGame
:: Corsair 750W
:: Windows 7 Ultimate 6
tortojed Files that you own(ed), ended up owning you... 21.02.2013. 23:26 #477841

broj poruka: 10999
Ne ``shvata`` ih kao da su trenutno u upotrebi, nego su zasticeni posto pripadaju ``nekom drugom korisniku``... Vrati ti taj disk na svoju masinu, daunloaduj torente koji su ti potrebni, obrisi tragove aktivnosti torrent-client-a i vrati firmi disk u onom stanju u kojem je bio kada si ga uzeo ``na poslugu``...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs