Sigurno ste vidjali na nekim brandname racunarima (pre svega laptopovima) da imaju sakrivenu Recovery particiju sa koje moze da se uradi bekap na fabricka podesavanja. Prilikom restarta stisnes odredjeno dugme i sa nje se polako ucitaju fajlovi...
Hteo bi da nesto slicno napravim na svom kompu. Danas sam morao da uradim reinstalaciju sistema i ponovo sam dozvolio da se nadjem u glupoj situaciji. opticke uredjaje vec duze vreme ne koristim, a sve USBove sam pozajmio ne razmisljajuci da ce mi mozda trebati :) Tako mi padne na pamet ovo sa rekaveri particijom i ja zavrsim reinstalaciju. E sad bi hteo da ovo odradim kao neko trajnije resenje za svoj komp pa bi da to bude malo urednije, pa reko da pitam ovde za neki savet.
Ovako mi trenutno izgledaju particije. Na jednom disku imam Windows particiju (67Gb) i drugu na kojoj su mi npr DL, torenti i sl. Drugi disk je Data i Recovery particija bi morala da bude na ovom disku iz razloga sto ne mogu da budu dve aktivne particije na jednom disku, bar koliko ja znam. Ako je to nekako moguce onda bi i Recovery particiju prebacio na prvi disk. Kako god, ovo nije toliko bitno...
Zeleo bi da Recovery particija bude Hidden tj da se ne vidi u Windows-u i da prilikom podizanja sistema imam dual boot `Windows 7` i `Recovery`.
@veljco pise se: ` how to create recovery partition ` a ne ` hownto create recovery partition ` nemoj da se brukas sledeci put kad hoces tu foru da koristis proveri sta si otkucao .
Ovo je vec konkretniji odgovor ali nije odgovor na moje pitanje :) Ja sam vec napravio tu particiju samo me zanima kako da je ucinim nevidljivom u windowsu i kako da je dodam u boot menu, ali hvala svakako.
A tebi `veljco` sam rekao da si jajara zato sto si me uputio na sadrzaj koji nisi procitao i nemas pojma sta pise tamo. Naravno da sam trazio na guglu, medjutim, kako nisam nasao ono sto me interesuje pitao sam ovde. Nisi dao odgovor na moje pitanje, ocigledno nisi razumeo ni sta sam pitao, a prilicno uvredljivo si mi `nacrtao` sta da radim kao da sam malouman.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.