Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
RPC Server is Unavailable
STRANA 1 OD 1
Tvix RPC Server is Unavailable 31.01.2013. 21:56 T51607

status: user
broj poruka: 24
Na podizanju windows-a kad kliknem i na administratorsku i na user ikonicu, iskače mi ova poruka `RPC Server is Unavailable` i ne mogu da podignem sistem. U safe modu se diže sistem bez problema. Windows 7, 64bit je u pitanju.

Kako ovo da rešim?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 31.01.2013. 22:06 #472617

broj poruka: 3350
Digni safe mode.
Ukucaj u Run liniji (ona kada stisne orb od Windowsa - start) msconfig i enter. U stavci general klikni na normal startup, klikni na OK i restartuj komp.
Ako ne uspe, jednostavno uradi system restore na zadnju tacku. Ali pre toga prebaci fajlove sa desktopa na drugu particiju u safe mode, kao i iz my documents, ako si nesto skoro stavljajo na ta mesta.

Tvix .. 31.01.2013. 22:11 #472620

broj poruka: 24
JBG, probao sam prvo restore ali mi nema nijednog prethodnog pointa. Normal startup sam već stavio i ništa
count ..... 02.02.2013. 21:32 #473204

broj poruka: 1354
Vidi dali je Remote Procedure Call service na automatic dali radi i dali rade njegove dependancies.
http://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/4494.troubleshooting-the-rpc-server-is-unavailable.aspx
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs