Problem sa particijom na Win7 nakon dizanja sistema.
STRANA 1 OD 2
superiorni
Problem sa particijom na Win7 nakon dizanja sistema.
30.01.2013. 00:25
T51576
status: user broj poruka: 16
Imam sledeći problem.
Nakon instalacije Win7 na particiju C ne mogu da pristupim podacima koje sam imao na particiji D (ono klasika, slike, muzika)
Pokazuje mi da je zauzeta memorija ali nikako ne mogu da dodjem do fajlova koji su bili na D particiji a izmedju ostalog pokazuje da ima i neka instalacija za Win7 iako uopšte nisam instalirao na particiju D nego na C. Probao sam sa backup-om i ništa ne vraća u D.
Da li se vidi u My Computeru tj da li vidis pod slovom D:\ Da li kad probas da udjes u particiju napise `Do you wish to format` ili slicno Da li si se ti kojim slucajem zezno i instalirao windows bas na toj particiji i upropastio stvar?
Koliko ja vidim tebi je otisla instalacija na D. Samo po slici bi rekao da ti je primarna particija C . Sad ne znam odakle vuce boot da li sa C ili sa D.
U svakom slucaju D ti je otislo i samo backup podataka moze da vrati ono sto ti treba. GetDataBack ..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
I da je otišla instalacija na D opet što je mnogo mnogo je. Pokazuje na D: 12.2 free od 115. Znači zauzeto je 100gb, taman sa ovim sistemskim fajlovima i plus podaci koji su bili (slike). Po tome bih rekao da su ti podaci još uvek tu ali nikako ne mogu da dodjem do njih. Probao sam i da preimenujem particiju i ništa... Još neka ideja?
Pa kapacitet jeste popunjen jer verovatno particija nije formatirana samo je win instaliran i samim tim je prikrio ostale podatke a iskoristio prostor za instalaciju sistema..U svakom slucaju moras odraditi format te particije pa onda backup . Bar ja tako mislim ..Mozda neko ima bolju ideju..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ma nece unistiti..Nije hard format.Obican NTFS Quick Format cisto da prebrise taj Win. Backupovanje funkcionise najnomarlnije posle svakog formata osim ako je disk ostecen. A kad je hard format tad ne pomaze nista.
Ima nešto malo po tim folderima, većinom ono što se pre reinstalacije nalazilo na C: (download folder, instalacije igrica sa C:, my pictures, my music i sl)
Ni slucajno, ni quick ni full. Idi u disk menager, i dodeli joj drugo slovo, npr G. Samo se zaglupeo, podaci su ti svi tu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Sta je moglo da zaglupi da mu prebaci celu instalaciju na drugu particiju. Daj Boze da tako resi problem.Iskren da budem,to bi bilo najlakse i najbrze resenje..
Sine, pa ti si instalirao windows na D particiju, ono Darko-OC i Windows Backup to su ti bekapi od pre i to instalacija Windowsa ne brise. Nista, ne brljaj vise po hardu, gasi to i skidaj Hirens boot CD, na njemu imas Mini XP i u okviru njega imas Get Data Back, pa polako vracaj sta si obrisao...
EDTI: Sky u pravu si, nisam dobro ukapirao one slike sto je postavio, tek sam posle video da je prikazao D particiju, a ne C. Svejedno ni slucajno format, on novim brisanjem nista ne moze da dobije, samo moze da izgubi... Ni slucajno format dok ne pokopa podatke. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Format sam rekao da mu se podatci ne mesaju jer kad krene da cupa izbacicemu hiljade bespotrebnih stvari.. Doduse i ovako ce da izbaci i bez formata ali on je te fajlove svakako prebrisao novom instalacijom. Daj Boze da i ta particija vec nije formatirana ..
@VMARC: Naravno da SADA ne treba da formatira. Ako je radio re-instalaciju
30.01.2013. 01:21
status: user broj poruka: 10999
kako je napisao (a ne ``repair`` ili upgrade) trebalo je da PRE reinstalisanja formatira...
@superior: podesi da ti u folder view properties bude ``show hidden`` i ``show system files`` to jest da ne bude ``hide system files`` itd. Da ti pokazuje SVE vrste (u smislu atributa) fajlova i foldera...
edit: idi na ``search...`` i trazi da ti izlista sve .jpg, .bmp (fotke koje su, valjda, tamo).
Re: @VMARC: Naravno da SADA ne treba da formatira. Ako je radio re-instalaciju
30.01.2013. 01:26
status: user broj poruka: 16
Podesio već to... ništa
:: :: @superior: podesi da ti u folder view properties bude ``show hidden`` i ``show system files`` to jest da ne bude ``hide system files`` itd. Da ti pokazuje SVE vrste (u smislu atributa) fajlova i foldera.. :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.