Konfiguracija je sledeća: 1. napajanje Thermaltake touchpower xt 775W 2. plocha Asus M4A89GTD USB3 Pro 3. procesor Phenom 955 BE 4. memorija Kingston HyperX 4x2GB 1600CL9 5. grafika Asus AMD 6850 DirectCU 6. Hard Samsung F3 1TB 7. optika Pioneer 110 i LiteOn U petak win7 se zamrzne na uvodnom skrinu `starting windows`. Posle gašenja napajanja i F8...using last known good configuration`, uspeo sam jednom da pokrenem Win, da narežem Hirens 15. Uradio sam low level format, napravio nove particije 200 i 800 GB i pokrenuo setup. Prilikom instalacije ponovo se koči na istom skrinu??? Testirao sam memorjju koje je ok. Probao sam instalaciju i sa LiteOn. Ne znam u čemu je problem. Temperatura procesora ne prelazi 40C. Plocha mi je sumnjiva, pošto se posle restarta dolazi do zamrzavanja sa podacima BIOS- a. Da bih uopštd pokkrenuo računar morao sam da uradim clear cmos. Ceo vikend prodje, a sedmice nema. Da li je plocha u pitanju /u garanciji je/?
Eto ti za nauk ... Kupi ASUS ploču jer je najsigurnija...kupi jako napajanje jer ulažeš u sigurnost, to štiti komponente i radi komp bez opterećenja ...pljuni konju tupi 100 evrića za grejalicu od 700W koju nazivaju napajanje, kupi ASUS jer svi kažu da je naj. i CVRC Milojka CRČE ASUS i to u garanciji. Milina jedna!
Nije valjda toliko glup da nije HDD proverio na bed blokove pre nego što je ovde pokrenuo temu? Reče da je uradio low level, ali, da li je proverio bad blocks Stvarno???
iz koje si ti price.. pozuri trk menjaj asus da virus ne predje i na tvoju plocu
:: :: :: :: Eto ti za nauk .. :: Kupi ASUS ploču jer je najsigurnija...kupi jako napajanje jer ulažeš u sigurnost, to štiti komponente i radi komp bez opterećenja ...pljuni konju tupi 100 evrića za grejalicu od 700W koju nazivaju napajanje, kupi ASUS jer svi kažu da je naj. i CVRC Milojk :: CRČE ASUS i to u garanciji. Milina jedna :: ::
Hard ima manje od godinu dana i Sentinel kaže da je ok- pre instalacije provereno. Sada i ne stižem do harda, neće dalje od Setup is starting. Kada treba da lupim enter, prihvati to posle 5. ili 7. puta. Promenio sam i sata priključak. Možda ipak negde grešim....?
probaj otkaci rezac i hard pa vidi da li i tada zamrzava bios.. ako se to desava i dalje, reklamiraj plocu
:: Hard ima manje od godinu dana i Sentinel kaže da je ok- pre instalacije provereno. Sada i ne stižem do harda, neće dalje od Setup is starting. Kada treba da lupim enter, prihvati to posle 5. ili 7. puta. :: Promenio sam i sata priključak :: Možda ipak negde grešim.... ::
Ne zamrzava uvek bios. Kada uradim clear cmos, računar krene ali ne dalje od pomenutog ekrana. Otkačio sam drugi optički, drugi hard.... Probaću jos i instalaciju na stari wd. Ne znam da li je pametno flešovati BIOS? Pretpostavljam da će u servisu to da urade, a sebi štedim vreme, sklapanje, rasklapanje...Ali ako nešto krene naopako, mogu da izgubim garanciju.
Prvo i osnovno, pre nego sto krenes u sistem eliminacije ostalih komponenti, probaj sa drugim, 100% ispravnim napajanjem. Meni se 100 puta sa raznim masinama desavalo isto kao sto si ti opisao, i uglavnom je napajanje bilo problem. .)
Moram da priznam da meni jako `miriše` na napajanje, ali pošto je `najmlađe` u konfiguraciji i pošto ima skoro 800w, prosto sam ga neopravdano eliminisao. Skoro isto mi se ponašao i stari računar kome je crko kinez. Sada treba da nadjem napajanje za testiranje.
ALI RESIO GA...vidim da imas 6850 i verovatni si skidao zadnje AMD drivere 13.1, koji nisu u skladu sa netFrameworkom 4.5 i puca login, nece , 2 dana sam probao sve i na kraju sam sa filehippo skinuo zadnje koji su radili a meni je to 12.8 i sve sljaka savrseno....iz safe moda pomocu AMD uninstall tool-a deinstaliraj ih pa ce ti se normalno butovati WIN 7 i onda skini ove i instaliraj pa javi!!! A ove experte iz svih komentara zanemari, nemaju veze ....
ja imam isto to napajanje, skoro sigurno da nije do njega, ali bi mogao da zamenis kabal koji napaja HDD...
:: Moram da priznam da meni jako `miriše` na napajanje, ali pošto je `najmlađe` u konfiguraciji i pošto ima skoro 800w, prosto sam ga neopravdano eliminisao. Skoro isto mi se ponašao i stari računar kome je crko kinez. :: Sada treba da nadjem napajanje za testiranje.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
:: :: :: :: ALI RESIO GA...vidim da imas 6850 i verovatni si skidao zadnje AMD drivere 13.1, koji nisu u skladu sa netFrameworkom 4.5 i puca login, nece , 2 dana sam probao sve i na kraju sam sa filehippo skinuo zadnje koji su radili a meni je to 12.8 i sve sljaka savrseno....iz safe moda pomocu AMD uninstall tool-a deinstaliraj ih pa ce ti se normalno butovati WIN 7 i onda skini ove i instaliraj pa javi!!! A ove experte iz svih komentara zanemari, nemaju veze ....
Hahaha! @Vanja Blago tebi, pa da li ti sinko uopste citas sta je covek napisao, ne moze propisno ni da bootuje masinu, instalira OS, a kamoli da dodje do safe moda i da se bakce sa driverima.
Koji car! Strucnjak!
@nikolajev Pozajmi od prijatelja neko 100% ispravno napajanje, iz drugog kompa, probaj samo da vidis da li ce da se probudi masina bez trzanja, blokiranja itd, da se propisno bootuje, cisto da otkacis mogucnost da je sa njim nesto, nema veze sto je relativno novo.
... prvo sa jednom plocicom, pa sa drugom posebno da vidis sta kaze ram memorija! Zajebi software za greske, mogu da prodju sati dok ne utvrdis do cega je! Metoda eliminacije... Vidi da nisu mozda cak i klokovi memorije spusti ih u bios-u na najnizu mogucu vrednost!
da podignes live windows sa Hiren`s CD-a?Jel` radi normalno sa live ili ne?Sa `Windows 7 USB DVD Download Tool` napravi butabilni usb flesh i probaj sa njega da instaliras cisto da eliminises DVD rom ili dvd sa winodowsom iz potencijalno sumnjivih.
Probao sam svaki memorijski modul od 2GB posebno i ne radi. Win sa Hirensa ne radi, Win sa USB- a ne radi. Skoro uvek se ekran zamrzne na istom mestu, pre kopiranja fajlova na hard, odmah nakon izbora jezika i tastature. Da kažem još i da povremneno Bios izbaci poruku overclocking failed i moram da učitam podrazumevane vrednosti biosa. Pri tome računar nije overklokovan, a memorija radi na 1333. Probao sam i na 1670 ali neće. Pozdrav svima.
CPU, MB, jedan ispravan ram modul, napajanje i VGA i vidi da li normalno dolazi do boot device. Potom nakaci hard i gledaj da li ce da zabode. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.