1) Stavim win na flash i kad sam bio kod onog dela sa particijama, C: (gde mi je bio win stari) sam formatirao i na tu istu particiju instalirao novi win7 kao i mnogo puta do sada.. problem je u tome sto kad mi se dize win, imam 2 ponudjena win-a u koja mogu da udjem, a to mi se nikada nije desavalo pre.. zatim udjem u prvi win i vidim da mi je instaliran jedan novi win u C: particiju i jedan novi u D: particiju, a pritom nema nicega od mojih dokumenata na D: particiji sem tog win-a. Tako se vidi vizuelno, medjutim D: particija pokazuje da je samo 2gb free disk space-a, a tako je bilo i pre kada su moji dokumenti bili tamo.. Radi se o particiji (D:) koja ima oko 200gb mesta i imam dosta bitnih podataka tamo pa vas ja pitam, da li mi ima pomoci? Nisam nishta instaliravao i kopirao na D: particiju, to znam da je bitno navodno iako se ovaj windows sam instalirao tako da ne znam da li mi ima ikakve pomoci tu.. cudna scena..
2) I jos jedno pitanje.. sad vidim kad sam se konektovao na net, odma sam poiskljucivao win update i sve te stvari, medjutim jos uvek mi se nesto skida konstantno sto me jako nervira jer imam ogranicen broj mb-a mesecno (13gb). Da li postoji neki programcic koji bi mi rekao sta odnosno koji program mi tachno pravi promet ili slicno..
Hvala!
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
Posto je na drugo pitanje lakse konkretno odgovoriti...
Meni idealan programcic za pracenje i statistiku protoka, koji koristim 10-ak godina, je DU Meter. Narocito je dobar za one koji imaju ogranicen protok jer moze i da te na razne nacine obavesti kada se blizis zadatom limitu. Naravno da moze i da pokaze koji proces koristi net resurse, al mu je osnovna namena merenje protoka i detaljna statistika.
Moze da ti posluzi i dosta poznatijiNetLimiter, mada je generalno namenjen za ogranicavanje protoka po procesima.
Network montora imas jos dosta, ali meni su ovi medju boljima.
Sto se tice prvog ptanja, nadam se da ce ti neko pomoci ko ima vise vremena jer ovde su potrebna jos neka potpitanja. U svakom slucaju, jedno je sigurno - podaci su jos uvek tu. Ne upisuj nista na tu particiju.
Da li su ti OBA win ponudjena iz OS Boot menija operativna (i stari i novi)? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
Instalirao si novi windows na d particiju, koju si prethodno formatirao. Nikako drugacije. Sigurno si unistio mnogo podataka, a deo se moze izvuci specijalozovanim alatkama. Za sve si sam kriv, tj. brzopletost.
da... mora da sam ja formatirao D: i na njega lupio novi win.. ne postoji apsolutno ni jedno drugo moguce resenje.. jedino mi nije jasno zasto mi je onda novi win na C: a ne na D: particiji? ne kontam.. ali bio sam `siguran` da sam C: ne bi valjda to uradio ..
Shta ja sad tu mogu vratiti a shta ne? onda je u principu pisano po tom disku, ali mi nije jasno zashto nije formatirano kad pishe da ima 2gb free? O_o mozda jos i nisam ja napravio gresku nego se nesto istripovalo gadno..
Da, oba wina su mi ponudjena i oba mogu redovno bootovati.. samo sam primetio da kad udjem u novi win onda mi je taj win instaliran na C: a D: particija ima 2gb left space-a sa tim starim windowsom instaliranim.. a kada udjem u stari win onda mi je C: particija 2gb left a stari win je na D:. Konfuzno.. to tako treba da se menja ili shta? Koje programe mi preporucujete za vracanje podataka ako se uopste moze nesto uraditi po tom pitanju?
hvala za drugo pitanje, resheno.
`If everything seems under control, you`re just not going fast enough.` Mario Andretti
ebes li me ako sam razumeo sta si uradio.... znaci ti uopste nisi 100% siguran da li si obrisao ( C: ) ili ( D: )
A jos manje mi je jasno kako na D pise da ima 2gb free space ako si greskom formatirao D :SS
Batice ako stvarno nema podataka na D da se vide, ti ne diraj vise taj hard, nego ces morati sam(ako umes) ili da nosis da ti izvuku podatke koji mogu da se izvuku sa D u nekom servisu za hardove.....
mislio sam da je problem samo do boot-a zbog 2 ponudjena windowsa, to mi se desavalo mnogo puta, ali ovo je isuvise brainfuck :)
Svaka win instalacija konta svoju particiju (na koju je instalirana) kao C:. Zato ti je u različitim instalacijama i C: različito. Skontao? Valjda, ajmo dalje. Na osnovu veličine particije prokljuvi koja ti je stara `D:` particija na kojoj su ti bitni podaci (koje nisi bekapovao iako su mnogo bitni). Uzmi neki drugi hard (interni ili eksterni) i na njega prekopiraj te svoje podatke pomoću GetDataBack programa. Nek ti je sa srećom.
Savet za ubuduće, ne samo za tebe nego za sve `meni se to ne može desiti` likove - ako imate `bitnih` podataka, obavezno ih sladištite na dva ili više fizički odvojena skladišta (HDD, cloud, DVD, itd.).
I još nešto, obavezno dati imena particijama, tako češ sigurno znati koja je koja ili koji HDD. Za merenje protoka kroz mrežu i ti ne samo interneta NetMeter 1.4 radi najbolji posao sa najmanje gužve od svih.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.