Treba mi pomoc. Imam vec pola godine laptop HP Pavilion DV6 sa preinstaliranim Windows 7 Home Premium x64 i hocu da reinstaliram, ali da ostane legalan ili bar prividno legalan, tj da mogu da zadrzim product id, serijski broj ako ga ima negde i da prolazi genuine Microsoft check, posto je racunar iz firme. To ne bi bio problem da moj brat slucajno nije ubio recovery particiju kada je particionisao. Sad, zanima me da li ja mogu iskoristitiWin7 sa torrenta i naknadno srediti brojeve i genuine.
Moze to bez problema. Samo treba da skines `OEM`, ne `Retail`, i pogledaj na nalepnici (na donjoj strani racunara) koja verzija Windows 7 je u pitanju. Npr. ako je `Windows 7 Home Premium`, ne mozes da iskoristis `Windows 7 Home Premium SP1` i obrnuto... Sto se tice x86 ili x64, svejedno je. Serijski ce raditi na oba.
@ savatije: A sta mi je serijski koji moram uneti u jednom momentu? Jel ono sa stikera ili onaj product id sto pise u properties: 00359-OEM-xxxxxxx-00010?
@ luja: A zar on ne treba da sam moze da se kroz update da digne na sp1 (mada je ovaj moj sp1)?
Pritom na onom sajtu nema moja verzija x16-96072. Jel moze neki drugi?
mora biti sastavljen od od niza kombinacije brojeva i slova 5 x niz od 5, rastavljeni crticom, pri tome sigurno nemas nesto sto lici na kombinaciju OEM znaci nesto ovako>
desilo mi se par puta, sa XP-om da sam imao oem diskove ( originale MS) i da mi nisu prolazili SN pri registraciji, pa sam coveka posavetovao da skine ono sto je idenicno njegovom, elem tih par puta sam imao nizu verziju , a novije racunare...
**************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: skini oem verziju home profesional 6 :: kakva verzija to nema veze nikakv :: :: ::
To je vazilo za XP, kod Viste i Sedmice nema veze. Samo skini verziju sedmice koja ti je na laptopu, na kraju instalacije unesi serijski broj, aktiviraj i to je to. Cak ne bi trebalo da ima veze ni da li je SP1 ili ne, ali ako je tvoj laptop stigao bez SP, onda cisto radi sigurice pokusaj da nadjes bez SP, pa ga nalepi posle... Mada, kazem, ni to ne bi trebalo da ima veze... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Dell UltraSharp U2312HM
:: desilo mi se par puta, sa XP-om da sam imao oem diskove ( originale MS) i da mi nisu prolazili SN pri registraciji, pa sam coveka posavetovao da skine ono sto je idenicno njegovom, elem tih par puta sam imao nizu verziju , a novije racunare.. :: :: :: :: *************** :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: :: :: skini oem verziju home profesional 6 :: :: kakva verzija to nema veze nikakv :: :: :: :: :: ::
Desava se da zamene verziju sa SP1, ali sve funkcionise jer su svi kljucevi tu.
Meni je malo kretenska ta recover particija, jer ces pre to da unistis, nego neki OEM Win koji stekujes negde u kutiji ili na polici.
:: To je vazilo za XP, kod Viste i Sedmice nema veze. Samo skini verziju sedmice koja ti je na laptopu, na kraju instalacije unesi serijski broj, aktiviraj i to je to :: Cak ne bi trebalo da ima veze ni da li je SP1 ili ne, ali ako je tvoj laptop stigao bez SP, onda cisto radi sigurice pokusaj da nadjes bez SP, pa ga nalepi posle... Mada, kazem, ni to ne bi trebalo da ima veze.. :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Dell UltraSharp U2312H :: :: :: desilo mi se par puta, sa XP-om da sam imao oem diskove ( originale MS) i da mi nisu prolazili SN pri registraciji, pa sam coveka posavetovao da skine ono sto je idenicno njegovom, elem tih par puta sam imao nizu verziju , a novije racunare.. :: :: :: :: :: :: :: :: *************** :: :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: :: :: :: :: :: :: skini oem verziju home profesional 6 :: :: :: kakva verzija to nema veze nikakv :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.