Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
windows 7 repair
STRANA 1 OD 1
BMWM5 windows 7 repair 02.01.2013. 13:48 T51088

status: user
broj poruka: 343
Prvo da svima forumasima pozelim

SRECNU NOVU GODINU
PUNO ZDRAVLJA, SRECE, MALO POSLA A MNOGO PARA...

Imam problem sa sistemom win 7 ultimate x86, racunar je radio normalno i sad vise nece da podigne sistem.

Ja sam pokusavao, da ubacim disk i da sa njega iyvrsim repair, kao na win xp, ali ne mogu ni sa jednom komandom iz command prompt, fixmbr, fixboot...

Interesuje me da li mogu kad pokrenem disk i udjem na repair, otvorim command prompt, da li sa nekom komandom mogu da popravim windows..?
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: windows 7 repair 02.01.2013. 14:43 #465445

broj poruka: 19008
da li si probao da udjes u safemode pa odatle sysrestore?
ovo ne uspeva? :
http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/windows-7-recovery-environment-command-prompt/

sledeci korak je ERD commander za win7 x86, potrazi na zalivu, to ce uspeti ako ti nije ugasen bio sysrestore..

:: Prvo da svima forumasima pozeli
::
:: SRECNU NOVU GODIN
:: PUNO ZDRAVLJA, SRECE, MALO POSLA A MNOGO PARA..
:: Imam problem sa sistemom win 7 ultimate x86, racunar je radio normalno i sad vise nece da podigne sistem
:: Ja sam pokusavao, da ubacim disk i da sa njega iyvrsim repair, kao na win xp, ali ne mogu ni sa jednom komandom iz command prompt, fixmbr, fixboot..
:: Interesuje me da li mogu kad pokrenem disk i udjem na repair, otvorim command prompt, da li sa nekom komandom mogu da popravim windows..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Postoji sansa, ali je cimanje golemo naspram mogucih rezultata 02.01.2013. 14:49 #465448

broj poruka: 7285
Na kraju opet to nece biti to, rusi i nanaovo.

Lala 4ever!
http://youtu.be/n7hk7-XMXGU

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

BMWM5 re 02.01.2013. 14:55 #465452

nisam probavao iz safe mode, probacu pa cu da vidim i javljam...

a ovo drugo ne uspeva nista...

xendza proveri kablove 02.01.2013. 15:09 #465455

broj poruka: 601
probaj da startujes bez kablova .... iskljuci sve ( sa ploce ) sem naravno monitora.....

BMWM5 re 02.01.2013. 18:01 #465485

pokusao sam i preko safe mode, ali ne moze nikako da uradim restore...

da li ima neko jos neki predlog..?

tortojed Pa da li ulazi u safe mode? 02.01.2013. 19:13 #465496

broj poruka: 10999
Ako ulazi u safe mode, pokreni odatle instalacioni disk (DVD ili flash) i zatrazi ``upgrade``. Kao fol - imas neki noviji sistem. Ustvari, izvrsices re-instalisanje. Rezultat: svi programi i fajlovi ostaju tu gde jesu, nista se ne brise niti formatira, jedino ces ponovo morati da primenis medicinu...

VMARC A zasto ne butujes sa instalacionog dvda 02.01.2013. 21:54 #465523

broj poruka: 9425
I samo pokrenes opciju Repair. U okviru nje imas i FixMBR a i System restore.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro A1150
2GB/120GB/ATI X1600/10.6.8
Dell U2312HM

BMWM5 re 02.01.2013. 22:32 #465533

nece da udje u safe mode, jer odmah izbacuje sam repair i trazi probleme i greske,..

ne mogu ni tako, pokrenem ja repair, ali onda on krene da trazi greske i blokira racunar, a sysrestore odmah izbacuje greske...

tortojed Onda idi na klasicni installation - naravno, pomocu Hiren`s boot-a ili 03.01.2013. 02:09 #465574

broj poruka: 10999
slicnog alata obavi spasavanje onoga sto ti je ostalo na particiji na kojoj ti je (bio) sistem...
Slede format (za svaki slucaj) i install...

count .... 03.01.2013. 23:57 #465845

broj poruka: 1354
Nema tu mnogo mudrovanja, Kad se jednom Windows ˝Pokvare˝ ne ispravi ih ni Bill Gates ( bar ne isplativo lako ). Hireens` Boot Disk je valjda najbolji za takve stvari. Imaš na HB-u i dovoljno dobar program za skeniranje malware-a a posle Boot u drive, proveri ispravnost hard diska, spasi što se spasiti može preko njega ( na 15.2 imaš Mini Xp i 7micu.) Ako već nije urađeno, napraviš particiju kolika ti treba samo za sistem i programe koje nameravaš da instaliraš + jedno 25 % , sve ostalo na drugu particiju ili još bolje drugi HDD. Posle toga čistu instalaciju windowsa. Namestiš kako treba i vozi, uštedećeš sebi i vremena i živaca. Prva stvar koju instaliraš je neki dobar AV pa skeniraš sve particije i diskove. Ako nije riknuo neki sektor i nisi brisao ništa od systemskih fajlova, sigurno se nešto zapatilo. Ništa ne riknjava samo od sebe.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs