Jedan disk, dve particije. Na C je sedmica, na D je bio XP koji sam s**** naknadnim particionaisanjem. Da li ce mi reparacija ili ponovna instalacija XP-a slogirati sedmicu pa da onda moram nju da poporavljam? Kako ono bese, moze sedmica posle XP ali obrnuto bas i nije preporucljivo?
Tu su i XP i particija ali kaze `file missing or corrupt windows root>\system32\hal/dll please re-install a copy of the above file`. Moze li to EasyBCD to da popravi?
Inace, desilo se jer sam u Partition Wizardu oslobodio prostor za novu particiju sa leve strane ove gde sad ne radi XP. Ocigledno je trebalo s desne, odnosno na kraju.
Mislim da onda ne moze da ti pomogne, ali probaj, nemas sta da izgubis. U svakom slucaju, moze da ti pomogne ako (re) instalacijom zeznes jedan OS (u ovom slucaju ako zeznes 7 koji radi instalacijom XPa) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro A1150 2GB/120GB/ATI X1600/10.6.8 Dell U2312HM
:: :: Da, dobijam boot menu :: I kad izaberem XP dobijam ovu poruku gore :: ::
Uvek mi je pomogao HBCD kada se zezne MBR. Kada ga boot-ujes imas dole koji os hoces da pokrenes XP ili win7 i radi odlicno. Tako sam se slepao pola godine. Nikakav problem, napravis USB varijantu HBCD-a i preko njega startujes OS po zelji.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Evo ja pokrenuh HBCD 13 by Proteus i ne mogu nista. Mogu da butujem sa HD-a ali ne i da biram izmedju XP i W7. Tako da mu dodje na isto, opet dobijem gore pomenuti boot menu s koga XP ne radi.
A ne, nisam probao ove opcije iz jednostavnog razloga, nema ih. Ima samo `Boot from Hard Drive`. Mozda da mi bacis link za neki Hirens koji ima ove opcije?
Ja koristim 10.6, jer su u novijim poizbacivali neke meni bitne programe.
Otpakuj i narezi .iso i probaj, pa sta bidne. P.s. Znam da su vratili u HBCD-15.0-Restored-V.1.0-DVD, ali ja i dalje koristim 10.6 jer mi zavrsava posao.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pa ne znam sta sa BCD-om, jedino da mu dam da uradi `Install the Windows XP bootloader to the MBR`, ali to ce da ubije sedmicu. Ne gine ovde re-install i repair. Kad smo vec kod ove teme, dve ili tri sedmice mogu da se imaju na jednom disku bez problema? (Na razlicitim particijama, naravno).
Naravno da može, samo boot ostaje na prvoj instaliranoj verziji. Ako na ode ili se promeni ode ceo lanac. Još jedna stvarčica kad smo već kod svega ovoga, System Restore treba na svakom sistemu da bude namešten na samo tu particiju. Mislim da 7mica to uradi sama kod multiboot-a.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.