Imam problem sa, kako mi se čini, operativnim sistemom.
Naime, instalirao sam sinoć AutoCAD 2011 32bit i prilikom završetka instalacije sam po uputstvu restartovao komp i startovao program nakon čega se on automatski ugasio. Taj problem se ponovio svaki put kad bih pokušao da ga ponovo startujem (tj. neće ni da učita program, odmah puca). Reinstalirao sam program, i problem se ponovo pojavio. Skinuo sam drugu verziju AutoCAD-a i problem se ponovio nakon instalacije...
Da ne bih skidao još jednu verziju ACAD-a, molim vas za savet šta da radim!!!
moguce je da imas neki problem u hardware-u, koliko ti je star komp, kako se ponasaju ostali programi neki ozbiljniji ako imas? igre?
:: Imam problem sa, kako mi se čini, operativnim sistemom. :: :: Naime, instalirao sam sinoć AutoCAD 2011 32bit i prilikom završetka instalacije sam po uputstvu restartovao komp i startovao program nakon čega se on automatski ugasio. Taj problem se ponovio svaki put kad bih pokušao da ga ponovo startujem (tj. neće ni da učita program, odmah puca) :: Reinstalirao sam program, i problem se ponovo pojavio. Skinuo sam drugu verziju AutoCAD-a i problem se ponovio nakon instalacije... :: :: Da ne bih skidao još jednu verziju ACAD-a, molim vas za savet šta da radim!! ::
Najverovatnije - ne radi lek kako bi trebalo (ako je leceno izdanje).
26.12.2012. 21:32
status: user broj poruka: 10999
Problem bi mogla da bude i graficka karta - bajat drajver itd. (po 10000. put: kada postavljamo ovakva pitanja, MORAMO dati specifikaciju hardvera i softvera).
Komp sam uzeo letos (Asus X54H, i3-2350M 2,3GHz, 2+2 GB-ram 2,93usable), imam 32bit win7 zbog tower-a i ArmCAD-a, zbog kojeg sam instalirao AutoCAD 2007 pre 2 nedelje.
Pre toga sam imao AutoCAD 2012 koji je radio bez problema (doduše, pucao je pri 3D modelovanju), kojeg sam izbrisao kako bih instalirao gore pomenuti ArmCAD...
Prva verzija AutoCAD-akoju sam sinoć instalirao je imala problem sa languagepack-om, kojeg sam nekako rešio, ali program nikako nisam uspeo da startujem nakon instalacije, što se nastavilo i sa drugom verzijom koju sam danas skinuo...
Ok. Uopste ne mora da znaci da je memorija prsla, ali svakako bi trebalo odraditi jedan test, makar jedan prolaz da se vidi da li je ok.
Skines Hiren`s boot cd.iso i narezes boot-abilan disk - Nero/burn image to CD i navedes na HBCD.iso. Boot-ujes ga pri startu racunara i u njegovom menu-u odaberes DOS programs/test/Memtest86 i nek vrti jedno cuku vremena i pratis da li ima koja greska.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ako sam te razumeo, instalisao si i deinstalisao nekoliko verzija...
26.12.2012. 23:38
status: user broj poruka: 10999
ACAD-a na ISTOM sistemu (nisi ponovo podizao win7). Moguce je da problem uzrokuju ostataci prethodno instalisanih ACAD-a (elemenata programa koji su OSTALI u sistemu nakon deinstalisanja). Ako se o tome radi, reinstalisanje window$a je neminovno...
moraces da ocistis registry od tog programa, SVE da pocistis od oba programa i ponovo instaliras FRESH proverenu kopiju onoga sta ti treba i ne menjas svaki cas jer ti programi su dobro zasticeni i postoji procedura za lecenje, ne mozes da ceprkas toliko i da ocekujes da radi bez problema
:: Komp sam uzeo letos (Asus X54H, i3-2350M 2,3GHz, 2+2 GB-ram 2,93usable), imam 32bit win7 zbog tower-a i ArmCAD-a, zbog kojeg sam instalirao AutoCAD 2007 pre 2 nedelje :: :: Pre toga sam imao AutoCAD 2012 koji je radio bez problema (doduše, pucao je pri 3D modelovanju), kojeg sam izbrisao kako bih instalirao gore pomenuti ArmCAD.. :: :: Prva verzija AutoCAD-akoju sam sinoć instalirao je imala problem sa languagepack-om, kojeg sam nekako rešio, ali program nikako nisam uspeo da startujem nakon instalacije, što se nastavilo i sa drugom verzijom koju sam danas skinuo.. :: :: Pored toga komp radi bez problem :: :: @gilopile objasni malo prostije.. :: ::
Samo je u pitanju bila verzija AutoCAD Civil 3D 2010, koja je izlecena na neadekvatan nacin...
Znaci kad je lecis mora lekic da ima ADMINISTRATIVNA prava da bi pomogao oko lecenja...
Ne mogu da se setim kako sam to resio da li sam instalirao drugu verziju ili sam prvo uradio ono sto je predlozio `imarkovic`... prvo ciscenje registri baze pa onda ponovna instalacija...
Ne zaboravi ono iz drugog pasusa... desni klik na lekic i dodeli mu ADMINISTRATIVNA prava...
Inace mozes da imas sve moguce verzije instalirand i neces imati problema sa pokretanjem programa... trenutno na racunaru imam tri verzije programa i sve tri rade...
I DA NE ZABORAVIM IMA JEDAN PROBLEM SA nVidia KARTICAMA KOJI SE NE ISPOLJAVA NA ATi/AMD KARTICAMA A TO JE SPORA REGENERACIJA PROPERTIES POGOTOVU KAD SELEKTUJES DIMENZIJE... E OVO TOTALNO UBIJA VOLJU ZA RADOM... MOZE DA SE OTKLONI DELIMIVNO SPUSTANJEM `LINES & ARROWS` STAVKE U PROPERTIS PANELU...
I POSLE LJUDI PRICAJU nVidia OVO, ONO, CUDA A U STVARI DOBIJU MOODA...
Zakukuljeno je ovako kad nisi uz sistem (morali bi da pređemo na TeamViewer pomaganje i inspekciju). Jednako mi (ali na prvom mestu) liči na upotrebu `lekića` BEZ administratorskih privilegija (karakteristika win7), ali i na repove starih instalacija gde su zaostale upravo zaštite od ovako kupljenog softvera. Pa tako i savet: prvo probaj kresanje sa administratorom i njegovim pravima, a onda čišćenje registra nekom automatizovanom alatkom (koje ne volem)... ili, reinstall windowsa pa instalacija acada. Vredi. Ako si prećutao za bagovanje još nečega na tom kompu, `ebi se, onda je savet drugačiji.
Kod instalacije windowsa je bilo problema jer je komp predvidjen za 64bit OS (na disku sa drajverima i piše for win7 64bit only), dok je meni potreban 32bitni, tako da su mi windows instalirali momci u firmi gde sam kupio komp.
Što se tiče ostalih problema, naveo bih i to da 3dMax često puca kod modeliranja i da je AutoCAD2012 32bit, često blokirao pri podizanju u 3d...
Da li je možda problem u drajverima za 32bitni OS koji su dodatno skidani sa neta, i da li možda oni uzrokuju loš rad u navedenim programima.
Moj laptop je DELL n5010 Takodje je i3 samo 350m, tadkodje je imao 2x2GB (sada 2X4GB) RAM memorije, i `dedicated` HD5470... Dosao je sa DOS-om, ne verujem da je iko od vas mladjih ikad koristio pomenuti...
U kucnoj radinosti sam odmah pljesnuo Win7 64-bit, prosto mi je nerazumno da na 64bit CPU stavljam 32bit OS, to ne mogu da razumem cemu... Koji to program moze da radi samo na 32bit OS-u...
Inace moj problem sa lose izlecenim AutoCAD-om je bio sledeci da se program podigne, pojave se svi meni-ji i ikone i cim se zavrsi ucitavanje programa on krahira jednostavno baci u desktop... gotovo sam siguran da je do lecenja problem...
Ranije sam imao problem sa registracijom AutoCAD-a nakon kacenja jednog USB diska na sistem... prosto neverovatno ali kad god sam taj disk kacio na racunar uvek sam morao nanovo da registrujem AutoCAD programe... ali samo ako ih pokrenem dok je pomenuti USB (za to vreme ogromnih 40GB) bio u upotrebi...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: grfička je radeon HD7470M. komp je sličan ovim modelima: http://www.pcberza.rs/laptop/laptopovi-intel-core-i3/1381-26-0-0/q=x54 :: :: Kod instalacije windowsa je bilo problema jer je komp predvidjen za 64bit OS (na disku sa drajverima i piše for win7 64bit only), dok je meni potreban 32bitni, tako da su mi windows instalirali momci u firmi gde sam kupio komp :: :: Što se tiče ostalih problema, naveo bih i to da 3dMax često puca kod modeliranja i da je AutoCAD2012 32bit, često blokirao pri podizanju u 3d.. :: :: Da li je možda problem u drajverima za 32bitni OS koji su dodatno skidani sa neta, i da li možda oni uzrokuju loš rad u navedenim programima :: :: Ako jeste to problem šta mi je šiniti...
Imam sad na master studijama predmet projektovanje betonskih konstrukcija gde učimo da radimo na ovim programima.
Pošto su ovi programi razbijani pre nekih 5godina, vrlo je teško instalirati te programe na 64bit OS, a da rade bez problema. Šta više ArmCAD ne podržava AutoCADove posle 2007, tako da sam morao da instaliram 32bitni windows. Sada ti programi rade bez problema, ali mi se komp bezveze koči...
Znam i sam da je najbolje bilo da sam u startu instalirao 64bitnu win7, ali viša sila je u pitanju...
Opet ponavljam da mi je AutoCAD2012 radio bez problema...
Možda bi najbolja varijanta bila da instaliram XP i win7 64bit ako može???
A i taj Tower sta reci ko to jos koristi ali onako za ozbiljno... gde god da odes trazice ti posnavanje SAP2000... evo ovde u mojoj firmi samo taj program priznaju... Ako je BU onda nasi forsiraju taj Tower iz patriotskih razloga... Kapiram ja da to dobro radi sa tim ArmCAD-om i da ti daje armaturu sa oznakama koje ti kasnije samo malo doradis...
ALI...
Sad bas pogledah i videh da za tvoj racunar ima sve i za 32 i za 64bit...
Generalno ne volim da predlazem sledece ali da bi izbegao zajebavanja koja ti kidaju zivce ipak ti pregazi sve to novom svezom instalaciojom Win7 32bit...
:: Radimpex-ovi Tower6 i ArmCAD 200 :: :: Imam sad na master studijama predmet projektovanje betonskih konstrukcija gde učimo da radimo na ovim programima :: :: Pošto su ovi programi razbijani pre nekih 5godina, vrlo je teško instalirati te programe na 64bit OS, a da rade bez problema. Šta više ArmCAD ne podržava AutoCADove posle 2007, tako da sam morao da instaliram 32bitni windows. Sada ti programi rade bez problema, ali mi se komp bezveze koči.. :: :: Znam i sam da je najbolje bilo da sam u startu instalirao 64bitnu win7, ali viša sila je u pitanju.. :: :: Opet ponavljam da mi je AutoCAD2012 radio bez problema.. :: :: Možda bi najbolja varijanta bila da instaliram XP i win7 64bit ako može??? :: ::
Da bila je neka slicna fora sa nd... fajlovima u prethodnim verzijana AutoCAD-a...
Ali mislim da ovo nije taj problem, njemu puca CAD nakon ucitavanja programa i ulaska u WS...
Sto nije slicno pogresnoj licenci... meni je fora sa brisanjem tih fajlova pomagala da ponovo odradim licencu ako se ona iz nekog razloga razbuca... poput one navedene sa externim HDD-om...
Bas me interesuje da li je uspeo da resi problem i kako...
:: :: za Acad probaj da obrises ovaj folder C:\ProgramData\FLEXne :: ::
Rešio sam problem tako što sam instalirao AutoCAD 2010, koji radi bez problema, tako da sad imam i ACAD2007 i 2010. Očistio sam registry bazu koliko sam mogao, i šta sam našao u vezi Autodesk programa, bez instaliranja nekih programa koji bi mi verovatno oštetili samu registry bazu... To mi je neka privremena varijanta jer čim završim sa radimpexovim programima i STRESS i SASS programima (koji su tek teška istorija), instaliraću lepo 64bitni sistem.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.