Juče mi je komp nakon poskidanih update-ova( WIN7 64bit ultimate8) tražio restart i nakon toga sistem pri podizanju windowsa izbacuje poruku da se odrađuje update i tako stoji satima (ne pokazuje ni procente ni ništa drugo). Kad sam posle par sati restartovao jer se ništa nije dešavalo i ušao u safe mode da probam da uradim restore, dešava se slično tj. vrti se ono starting system restore i to tako ide u nedogled. Kad uđem u System protection sve opciju su mi onemogućene tako da ne mogu ništa da uradim.
Evo, sad se windows podigao normalno posle desetak pokušaja mada ide sporije nego što je bilo pre. Odakle da krenem u lečenje? Puštam AV da detaljno pregleda do ujutru a ako neko ima nešto pored toga, neka predloži.
1. pripremi DVD (ili flash disk) na kojem se nalazi instalacioni paket win7 2. control panel/recovery...pokreni (toboznju) nadogradnju - zatrazi upgrade, poturi postojeci install paket (sa SP1 ili bez njega), sistem ce da se re-instalise BEZ gubitka postojecih programa i korisnickih fajlova. I to ti je to...Na kraju, naravno, lekovita pilulica...
Nesto je zeznuto s tim update-ovima za sedmicu. I ja sam ih bio skinuo ali nisam uspeo da instaliram. Vrti, vrti i nece. Na kraju sam bio srecan da vratim sistem u prethodno stanje. Jednostavnije je praviti male sistemske particije i instalirati nove verzije os-a koje vec imaju apdejt nego drndati se sa njima naknadno. Sad, zasto se to desava...
Postoje neki razlozi za update. Nema ih mnogo ali ih ima. Npr. postoji bug u 64-bitnoj sedmici zbog koga pri odredjenim uslovima mogu da krahiraju odredjene 64-bitne aplikacije. To se moze ispraviti apdejtom, bilo naknadnim, bilo u sklopu novije verzije W7.
Evo jednog takvog primera: `Your 64 bit Windows installation is missing an important service pack patch. Please apply http://support.microsoft.com/kb/976038 to ensure stability.`
Rešio sam RESTORE POINT. Palo je detaljnije čišćenje diska i sad je sve OK. Ostaje mi da vidim šta ću sa ovim podizanjem WINDOWS-a pošto čas hoće, čas neće. U jednom trenutku sam uhvatio poruku u dnu ekrana da je nelegalna kopija W7. To mi se do sada nije pojavljivalo pa je pretpostavka da me to zeza. Kada uspe da se podigne WIN radi bez problema tako da samo to dizanje *ebe ale. Uradiću RECOVERY kao što mi predloži tortojed, obzirom da ne dira instalirane programe. Nadam se da će to pomoći.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.