Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako da povezem kompjutere?
STRANA 1 OD 1
Krune Kako da povezem kompjutere? 18.12.2012. 11:41 T50816

status: user
broj poruka: 74

Na poslu se stvorila potreba za prosirivanjem, pa je u planu da se kupe jos 15 komjutera (podeljeni u 2 grupe i u svakoj po jedan administrator sa mogucnoscu da nadgleda sta ovi drugi rade), gde ce za pocetak prvih 5 biti povezano nezavisno od drugih 10, kasnije kada se stvore uslovi svih 15 racunara ce biti povezani. Kako je zapao meni zadatak za tako nesto bolje da ne pricam, razumem se u kompjutere ali ovo do sad nisam radio.

Dakle koji je najbolji nacin da se povezu ovi komjuteri (svi kompjuteri treba da imaju izlazak na net)?
molio bih i da mi predlozite konkretne uredjaje koji bi mogli da zavrse posao...
Citao sam da je to moguce uraditi koristeci elektricne instalacije u u postojecem objektu, ali Bog da me ubije ako se secam kako se to zove.
U svakom slucaju sta vi o ovome mislite i kako bi ste vi ovo uradili?

Hvala i pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 18.12.2012. 11:47 #462343

broj poruka: 4054

16 portni swich .. ili 24 portni .. nemora ni gigabitni da bude ..

to sa 220v instalacijama ..zaboravi ...

Dexter013 nek ide zivot! 18.12.2012. 12:03 #462345

broj poruka: 17093
http://www.netiks.rs/tp-link-tl-sg1016d-gigabit-switch

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jumperjack Moras druze malo konkretnije... 18.12.2012. 12:03 #462346

broj poruka: 497
Zasto dva administratora? Moze li to `nadgledanje` sa jednog mesta? Da gledas sta rade, da li pri tome mislis da fizicki vidis njihov desktop dok rade ili? Od uredjaja ili 24 porta switch, ili wireless router ukoliko su ti kompovi u dometu wireless routera... Ovo ti je vrlo sturo objasnjenje sa kolicinom informacija koje si dao...

Dexter013 @Krune 18.12.2012. 12:05 #462347

broj poruka: 17093
Kako su tebi dali taj posao a ti nemas pojma?
Pa gde su ti administratori?
To neka drzavna firma a?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krune re 18.12.2012. 12:38 #462350

broj poruka: 74
Ovako: prvo ce biti povezana 5 kompjutera u vec postojecoj prostoriji, a ostalih 10
kada se susedna prostorija renovira. Zaboravih da napomenem da napomenem da ce tu biti nakaceni i stampaci: na svakih 5 kompova po jedan (mada mozda bude i vise).
I pravo da vam kazem kada povezem ta 5 kompa ne bih vise sebi da komplikujem zivot i da sve to premestam i rasturam. Prva 5 da se preko svog switcha povezu sa switchem onih deset (sa sve stampacima), jel to moze?
Sto se tice Administratora ovaj mora u svakom trenutku da vidi sta ovi rade, sto zbog FB (znam da to moze da se blokira) a i zbog toga da bi trenutno mogao da koristi dokumenta koja se nalaze u doticnom kompjuteru. Koji softver je za ovo potreban?

Jos nesto: bilo je planirano da bude Xp u pocetku, a onda je pocelo da se razmislja o Linuxu pa bih vas zamolio da mi kazete hoce li biti nekih posebnihn zajebancija oko toga...

Ovo je srpska firma, koju vode Srbi...
Mislim da dodatan komentar nije potreban.

VMARC Re: re 18.12.2012. 12:49 #462351

broj poruka: 9425
SRECNO!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro A1150
2GB/120GB/ATI X1600/10.6.8
Dell U2312HM

:: Ovako: prvo ce biti povezana 5 kompjutera u vec postojecoj prostoriji, a ostalih 1
:: kada se susedna prostorija renovira. Zaboravih da napomenem da napomenem da ce tu biti nakaceni i stampaci: na svakih 5 kompova po jedan (mada mozda bude i vise)
:: I pravo da vam kazem kada povezem ta 5 kompa ne bih vise sebi da komplikujem zivot i da sve to premestam i rasturam. Prva 5 da se preko svog switcha povezu sa switchem onih deset (sa sve stampacima), jel to moze
:: Sto se tice Administratora ovaj mora u svakom trenutku da vidi sta ovi rade, sto zbog FB (znam da to moze da se blokira) a i zbog toga da bi trenutno mogao da koristi dokumenta koja se nalaze u doticnom kompjuteru. Koji softver je za ovo potreban
::
:: Jos nesto: bilo je planirano da bude Xp u pocetku, a onda je pocelo da se razmislja o Linuxu pa bih vas zamolio da mi kazete hoce li biti nekih posebnihn zajebancija oko toga..
:: Ovo je srpska firma, koju vode Srbi..
:: Mislim da dodatan komentar nije potreban.
jumperjack Hm... 18.12.2012. 12:58 #462354

broj poruka: 497
Bice mnogo zajebancije oko toga jer si se prihvatio necega oko cega, koliko mogu da skontam iz tvojih postova, nemas ni elementarna znanja a da bi izveo sve to moras ipak, malo vise biti upucen u materiju... Fejs moze da se uskrati svima, da bi koristio stampace i video i koristio dokumenta na drugim racunarima sa jednog samo moras da ih share-ujes, e sad da li samo treba da ih vidi, menja, brise tj sta sve smatras pod koriscenje dokumenata je dodatna prica...i naravno da fizicki sa jednog racunara u real time gleda kroz mrezu ko sta radi na svom kompu ( i to vise komada) je druga prica...

Srdjanc ... 18.12.2012. 13:49 #462364

broj poruka: 3106
http://pcberza.rs/forum/topic.php?topid=50799&forid=17&katid=2

za slucaj da kupujes.

ikaiaki Ovo je srpska firma, koju vode Srbi... 18.12.2012. 21:28 #462482

broj poruka: 316
oće li neko tamo i da radi ili samo da piči na net?
Vidim da ćeš tamo samo ti da ``nagrabusiš``.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs