Jel vreme ze reinstalaciju sistema posle godinu ipo dana ?
STRANA 1 OD 1
Dejzan
Jel vreme ze reinstalaciju sistema posle godinu ipo dana ?
17.12.2012. 15:30
T50804
status: user broj poruka: 3730
Sledece me zanima kao sto naslov teme kaze,interesuje me da li je vreme ili nije? Pocelo mi je da se desava da kad upalim racunar da prilikom ucitavanja win slicice zablokira? Takodje se dessava po neki put da digne sistem i da zvuka nema nego moram restart.. i trece sto se desilo skoro prilikom dizanja sistema baja sam opalio check disk ???? koji mu je ? Citao po netu kaze se da se to desava kad hard se preoptereti i oce da pobrljavi... E sad da li cu to resiti reinstalacijom ili ima nesto bezbolnije ? Hvala svima unapred
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
Salim se naravno, ako znas sam, tj ne moras nikog da maltretiras ili da placas drugome da ti to radi i ako te ne mrzi da peglas sve iz pocetka sigurno nece da skodi i radice ti kao nov!
Znam da radim :) To nije problem :) Iskreno me mrzi :) ali ne gine m izgleda...
AMD 965 X4 3.8 Ghz Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power HD 6870 Sapphire Cooler Master HAF 912 LC Power Arkangel 850 W Samsung SyncMaster P2470 Altec Lansing VS3151R LOGITECH G400
:: Salim se naravno, ako znas sam, tj ne moras nikog da maltretiras ili da placas drugome da ti to radi i ako te ne mrzi da peglas sve iz pocetka sigurno nece da skodi i radice ti kao nov :: :: ::
Realno jeste vreme i odradi ga, ja inace cak i ako radi solidno / ok sibnem win na godinu dana, sem ako radi savrseno brzo i stabilno onda ne diram cak ni preko godinu dana.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
@ Dexter hvala legendo na savetu tako i ja radim u principu nego me mrzelo iskreno :) E sad ovo je malo off topic da stavim dobru staru Win7 SP1 ili da stavim win8? hvala unapred.
:: Realno jeste vreme i odradi ga, :: ja inace cak i ako radi solidno / ok :: sibnem win na godinu dana, :: sem ako radi savrseno brzo i stabilno :: onda ne diram cak ni preko godinu dana :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.36 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Defrag da mu radim ? Lakse mi je reinstal sistema :) Ma vidim ja da mu ne gine reinstalacija i to je to jedino mi krivo sto sad masu stvari treba da prebacujem na druge hardove al sta je tu je i ne rekoste ljudi win7 sp1 ili win 8 ?
:: proveri u kakvom je stanju hdd, dali ima bad sectora i sl. reinstalacija uz formatiranje ne bi skodia :: :: http://i.imgur.com/jv2gb.jp :: ::
Takav sam ja bio :) Sad sam se smirio koliko toliko ali jbg ne gine ti pa to je dal posle godinu ipo kao ja ili 3 meseca radis pa radis
:: pocne da me nervira nesto pobrljavi i jb :: :: cackam mnogo i jbg :: :: stavis img na neki usb i uzmes posle driver genius izlecen i peglas. ninite za kraj i cao : :: :: ::
Imaš bed sektore ili slabe sektore. Proveri koliko. Inace i ja imam povremeno te probleme a imam i jedan slab sektor na sistemskom i 8 loša sektora na drugom hard disku. Kako sam resavao te probleme sa slicicama . Sredio registre. Reinstalirao drajvere :)
:: proveri u kakvom je stanju hdd, dali ima bad sectora i sl. reinstalacija uz formatiranje ne bi skodia.
defrag ce da mi traje 14 sati (toliko mi trajao prosli put) lakse je reinstal sistema ukupno 4 sata :) ustedis 10 i sto kaze Dexter ima da reinstaliras kad tad a i dosta je izdrzo do sad :)
:: Imaš bed sektore ili slabe sektore. Proveri koliko. Inace i ja imam povremeno te probleme a imam i jedan slab sektor na sistemskom i 8 loša sektora na drugom hard disku. Kako sam resavao te probleme sa slicicama . Sredio registre. Reinstalirao drajvere : :: :: :: proveri u kakvom je stanju hdd, dali ima bad sectora i sl. reinstalacija uz formatiranje ne bi skodia.
Opet ces morati defragmentaciju jer ti sa cistom instalacijom brises samo C particiju, a cenim ga da h imas vise. proveri ispravnost HD sa Sentinelom ili HD tune pro
Kako nemas tog iMaca, tu sve radi i za sva vremena... :)
Pa de si kralju :) A sto mi to radis :) ? i to sad kad se pojavio novi IMac :D Elem to je jedan hard i samo jedna particija tako da reinstal sistema i full formatirung i cao djaci :) Inace Sentinel mi kaze hard je ok i ima da pozivi jos 586 dana :D Bice Win7 SP1 i kraj :) sto kaze Dex zajebi dok ne naprave da radi :D
:: Opet ces morati defragmentaciju jer ti sa cistom instalacijom brises samo C particiju, a cenim ga da h imas vise. proveri ispravnost HD sa Sentinelom ili HD tune pr :: :: :: Kako nemas tog iMaca, tu sve radi i za sva vremena... :)
ce oduzeti da pobrises ono sto je napunilo c: temp fajlove, da se pregleda registry, odradi defragment(ako mozda treba), pobrisu silni net i c++ gluposti, obrisu neki nepotrebni programi, check na disku da se odradi, pa kad se sve to lepo sredi, trebace mozda pola dana za sve to, mozda i vise, ako opet jebava windodza onda reinstall, podrazumeva se da se i reinstaliraju driveri. Mozda je manje bolno da se format celo c: ali posle kad moraju svi redom programi da se reinstaliraju kuku majko.....
Hvala na savetu pre mesec dana sam defra tako da mi ostaje clean instal hocu da ga sredim dogodine u ovo doba da izdrzi :D hvala na savetima :)
:: ce oduzeti da pobrises ono sto je napunilo c: temp fajlove, da se pregleda registry, odradi defragment(ako mozda treba), pobrisu silni net i c++ gluposti, obrisu neki nepotrebni programi, check na disku da se odradi, pa kad se sve to lepo sredi, trebace mozda pola dana za sve to, mozda i vise, ako opet jebava windodza onda reinstall, podrazumeva se da se i reinstaliraju driveri. Mozda je manje bolno da se format celo c: ali posle kad moraju svi redom programi da se reinstaliraju kuku majko.... :: :: :: :: :: AMD Phenom II 960T 3.5Gh :: MSI 870S-C4 :: Patriot 2x2GB DDR3 1600MH :: WD3200AAKS 320G :: WD10EARS 1T :: Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 64-bit :: ::
vreme reinstalacije sistema uopste ne zavisi od vremena, nego od potrebe, tako da ako ti sistem zajebava cak i posle nedelju dana ili nije dobro podignut ili si ga toliko sjebo da je bas potrebna reinstalacija.. a meni uz normalno koriscenje ne treba reinstalacija ni posle 2god.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.