Evo ovakva je situacija : Trenutno imam Ubuntu os, i slucajno sam se izlogovao iz administratora account-a i usao na neki gest...Medjutim ne znam sifru za acc admina , moze li neko nekako da mi pomogne ,kako da se povratim tamo ili kako da izmenim sifru ??? Ne razumem se u Ubuntu a ovako ne mogu da install nijedan program niti bilo sta normalno da uradim... I jos jedno pitanje : Mislio sam da napravim 2 particije i instaliram 7icu na jednu a posle ubuntu na drugu ? Koliko je u stvari komplikovano instalirati taj ubuntu na drugu pa posle odrediti preko koje particije odnosno os-a da se pokrece laptop ? Hvala ...
Da upadnes na admin i promenis sifru tesko, da instaliras win i ubuntu to je lako. Prvo win pa ubuntu instaliras, i kad sve to zavrsis dobijes, pri pokretanju, nesto ovako -> http://goo.gl/ZJbLj . Tu biras koji ces sistem da pokrenes i posle koliko sekundi ce neki da se digne automatski. Ovo mozes da u ubuntu da podesavasas kako ti odgovara.
Nista komplikovano. Sto se tice instalacije ubuntu os-a i windows-a imas i laksi nacin da na pc-u imas dva sistema. Mozes Ubuntu instalirati kao zaseban program u Windows-u i deinstalirati kad god to hoces bez cimanja oko particija. Baci pogled na link ispod i sve imas objasnjeno da ne bih kucao romane ovde :) http://www.ubuntu.com/download/desktop/windows-installer
Hvala ljudi ,mislim da ce ipak ova Krecku-eva opcija za zaseban program biti pravi pogodak. Jos jedno pitanje ukoliko neko zna : Konkretno to je drugaricin laptop ,tra la la , da ne duzim pricu dalje , da li iko moze na granici da te cima ako imas taj ubuntu tipa kao nelegalan softver itd (mada mislim da je ubuntu free softver),ako imas win7 koji nije legalan itd .Ja konkretno mislim da na granici niko ne cima za te stvari ali ispravite me ako gresim...
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.