Pozdrav narode! Dakle, drugar treba da ide sa firmom da prezentuje neku ponudu u Keln. Na poslu koristi desktop, a za ovu priliku bi poneo svoj licni laptop, na kojem naravno nema ni l od legalnosti Windowsa i aplikacija. Da li ima neko pravo na aerodromu da mu proverava legalnost softvera? On ne zna, pa pita mene, a ja takodje nemam pojma, pa pitam vas! :) Unapred zahvalan svima na odgovorima!
Nece mu traziti niko licencu za Windows ali hoce za program u kome radi. Ako je neka ozbiljna struka mora da ima licenciran softver. Naravno pod uslovom da nije neki frizer pa da je crtao frizure u windows paint-u.
ili ako nije doterivao malo rezultate benchmark testova...
:: Naravno pod uslovom da nije neki frizer pa da je crtao frizure u windows paint-u :: :: :: :: :: :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
da ne bude neki nesporazum. Niko na granici tebe nista ne pita. Pita te onaj kome prezentujes nesto [ znaci strana firma ] Konsekvence nisu zatvorskog tipa nego gubitka posla.
stranci su uzasno osetljivi na pirateriju :) .. kriminal
ako imas pirated wondoze i gomilu softwera .. i pride jos i pusis .. a slucajno ti ispadne rizla iz dzepa - alQaeda
imao sam slucaj da mi komsinica koja je dosla iz Amerike i videla da sam njenim matorcima stavio piratski Windoze - nije htela u tu sobu da udje .. gde je komp .. a da posalje mail sa istog - nikako
:: :: neka ubaci linux na brzin :: :: :: stranci su uzasno osetljivi na pirateriju :) .. krimina :: :: ako imas pirated wondoze i gomilu softwera .. i pride jos i pusis .. a slucajno ti ispadne rizla iz dzepa - alQaed :: :: imao sam slucaj da mi komsinica koja je dosla iz Amerike i videla da sam njenim matorcima stavio piratski Windoze - nije htela u tu sobu da udje .. gde je komp .. a da posalje mail sa istog - nikak :: ::
Niko nece nista da ga pita. Na granici nece da mu proveravaju win niti sta ima u racunaru. Sto se same firme tice, nece ni ona. Jedino ako krene da radi sa njima zog inspekcije trazice da sve bude legalno. Ako ce da im prezentuje nesto i da sa njima prica to nece niko od njih da proverava na kakvom softveru radi. Da li je windows originalan ili ne. Nasi ljudi ovde rade mnoge projekte na svom racunaru i salju za inostranstvo niko ih ne pita na kakvom je softveru radjeno. Jedino ako krene kod njih da radi pa zbog same prijave, mora ce da ima legalan softver. Ako nije legalan softver moze inspekcija da ga kazni debelo i jos sam projekat da se ne prizna. Sve zavisi o cemu se radi. Cak i da je ozbiljan projekat, AUTOCAD ili sta ja znam mora da bude legalan, tu ni trial verzija ne pomaze.
Za prezentaciju nece ga niko nista pitati. Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
:: Niko nece nista da ga pita. Na granici nece da mu proveravaju win niti sta ima u racunaru. Sto se same firme tice, nece ni ona. Jedino ako krene da radi sa njima zog inspekcije trazice da sve bude legalno. Ako ce da im prezentuje nesto i da sa njima prica to nece niko od njih da proverava na kakvom softveru radi. Da li je windows originalan ili ne. Nasi ljudi ovde rade mnoge projekte na svom racunaru i salju za inostranstvo niko ih ne pita na kakvom je softveru radjeno. Jedino ako krene kod njih da radi pa zbog same prijave, mora ce da ima legalan softver. Ako nije legalan softver moze inspekcija da ga kazni debelo i jos sam projekat da se ne prizna. Sve zavisi o cemu se radi. Cak i da je ozbiljan projekat, AUTOCAD ili sta ja znam mora da bude legalan, tu ni trial verzija ne pomaze. :: :: Za prezentaciju nece ga niko nista pitati. :: Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear :: ::
Nigde niko ga nece nista pitati za legalnost. Godinama (6 god ) saradjujem tako sa Madjarima,Svedjanima,Egipcanima,Fincima,Nemcima i nikad niko nije nista pitao u vezi toga. Radi se o masinskim projektima a projekti su prezentovani u nekoliko gradova i firmi svih tih navedenih drzava. Cak su neki projekti i usvojeni i realizovani bez i jednog legalnog sotwarea. Uglavnom se radilo o Autocad , Mechanical Desktop i SolidWorks.
legalan softver uglavnom proveravaju kada otvroris firmu i naravno ako zaradjujes novac da to bude preko legalnog softvera. Ti kada saljes fajl nekoj frimu u Nemackoj ili Austiri oni to otvaraju kod njih na legalnom softveru. Tako da to je to.
Ja kao graficki dizajner radio sam na 99 designe sajtu i slao sam illustrator fajlove i u pdf-u i u AI fajlu i niko mi nije pravio problem sto nemam legalan softver.
Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gainward GeForce GTX 570 1280MB `Golden Sample`,Sound Blaster titanium, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.