Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Slipstream .net framework-ova pomocu nLite-a
STRANA 1 OD 1
thedamager Slipstream .net framework-ova pomocu nLite-a 20.07.2007. 17:31 T5058

status: user
broj poruka: 176
Kako? Imam

dotnetfx.exe (1.1)
NDP1.1sp1-KB867460-X86.exe (1.1 SP1)
dotnetfx.exe (2.0)
dotnetfx3setup.exe (3.0)

PS
Machine proklet da si sto si mi rekao sa nLite, koja zaraza .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Slipstream .net framework-ova pomocu nLite-a 20.07.2007. 18:16 #24010

broj poruka: 5708
:: P
:: Machine proklet da si sto si mi rekao sa nLite, koja zaraza

Imas i vLite za Vista OS...
Oglasnik 21.07.2007. 00:16 #24033

broj poruka: 726

Pokusaj da nadjes uputstvo na internetu ili sacekaj da ti neko ovdje objasni.Ja sad going out,nemam vremena - ako do sjutra poslepodne ne dobijes odgovor,postovacu na berzi ili cu ti poslati mail.

Pozdrav.
Oglasnik 21.07.2007. 13:50 #24049

1. Napravi (nLite slipstream ili manuelno) folder XP instalacije i smjesti ga u npr. C:\Documents and Settings\administratorsko ime tvojeg PC-a i nazovi ga kako zelis (npr. XP).

2. U folderu C:\Documents and Settings\Ime tvojeg PC-a\XP pronadji folder I386 i u njemu kreiraj novi,koji ces nazvati SVCPACK

3. Potrebne .net .exe fajlove download-uj i smjesti ih u C:\Documents and Settings\Ime tvojeg PC-a\XP\SVCPACK

4. Otvori Command Prompt i dodaj komandu C:\Documents and Settings\Ime tvojeg PC-a\XP\I386\expand -r svcpack.in_

5. Nakon ovog postupka,pojavice se se svcpack.inf fajl,koji ces otvoriti i ispod linije [SetupHotfixesToRun] dodati naziv .net .exe fajla (npr. dotnetfx.exe)

6. Nakon toga,fajl svpack.in_ (NE svcpack.inf) obrises

Napomena - prilikom ovakvog postupka .exe fajlovi koji sadrze vise od 8 slova ili karaktera u nazivu nece biti pravilno prepoznati u togu integrisanja.Resenje je da ih preimenujes tako da njihovi nazivi imaju 8 ili manje slova.

Druga metoda koju mozes pokusati:

1. Napravi kopiju instalacije XP na hard disku - C:\Documents and Settings\Ime tvojeg PC-a\XP

2. U folderu C:\Documents and Settings\Ime tvojeg PC-a\XP kreiraj novi i nazovi ga DOTNETFX.

3. Fajl dotnetfx.exe smjesti u navedeni folder i preimenuj ga u setup.exe

4. Napravi instalacioni XP CD i pokreni ga - prilikom autorun-a (install Windows XP) trebalo bi da se instalira i .NET ili da ti ta opcija bude manuelno dostupna.

thedamager Hvala Oglasnik 23.07.2007. 03:14 #24160

Sto se tice druge metode, ne pomaze, zato sto meni treba i .NET 1.1, 2.0 i 3.0. To je (koliko sam ja razumeo) pokusaj da se novi Framework podmetne umesto njegovog starog 1.0. Bas dobra ideja u svakom slucaju .

Sto se tice prve metode, da li u .inf fajlu treba da koristim switch-eve /q /quiet /norestart itd. i da li ova metoda moze da se koristi i za druge vrste hotfix-eva tipa standardnih WindowsXP-KBxxxxxx-x86-ENU.exe ili netfx30-kbxxxxxx-x86.exe posto ima bar tri vrste razlicito pakovanih?

PS
Joj kako volim kad se nadje neko ko zna pa ja krenem da ga smaram . Hvala jos jednom.
Oglasnik 24.07.2007. 05:24 #24202

Ne trebaju ti svicevi za nLite (ustvari,ako ne bude funkcionisalo sa nLite - probaj manuelno,ali mislim da nije potrebno).

Metoda moze da se koristi i za hotfixeve - primjer koji si ti naveo - WindowsXP-KBxxxxxx-x86-ENU.exe promijenis u KBxxxxxx.exe i onda (tekstualni podatak- naziv fajla) uneses u .inf fajl.Medjutim,ako koristis nLite postupak je automatizovan - samo uputis program na lokaciju hotfix fajlova.

Takodje,pored svcpack.inf metode,kod manuelnog slipstreaming-a postoji i mogucnost da preko run komande integrises hotfix-eve.
Oglasnik 24.07.2007. 05:52 #24203

::Sto se tice druge metode, ne pomaze, zato sto meni treba i .NET 1.1, 2.0 i 3.0. To je (koliko sam ja razumeo) pokusaj da se novi Framework podmetne umesto njegovog starog 1.0. Bas dobra ideja u svakom slucaju

Nijesam siguran da sam te razumio.Windows XP (osim ako nije SP2) nema inkorporiran .net,tako da pretpostavljam da moze.

XP SP2 ima .net (nije instaliran,vec je ponudjena opcija instaliranja)

thedamager Resio sam problem... 24.07.2007. 14:47 #24219

Napravio sam batch script Install.cmd i promenio sam I386/WINNT.SIF tako sto sam dodao

[GuiRunOnce]
%systemdrive%\Install\Install.cmd

I updete-ove sam stavio u XPCD$OEM$$1\Install folder tako da se iskopiraju na HDD...
Nije bas najelegantnije, ali radi skroz.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs