Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Kako zabraniti limited korisnicima da instaliraju igrice na XP?
STRANA 1 OD 1
Minner Kako zabraniti limited korisnicima da instaliraju igrice na XP? 17.07.2007. 08:02 T5022

status: user
broj poruka: 11
Napravio sam pored administratora i limitiranog korisnika za obicne radnike, U pocetku sam im dozvolio da se igraju, ali su ga sada preterali - igraju se po ceo dan i ne rade nista drugo, mislio sam proce ih ali to vec traje danima i mesecima. Kako da onemogucim radnike da se igraju, tj da ne mogu nista da instaliraju kao obicni korisnici. Resenje sa adminom nije uspelo, jer neke od igrica i ne zahtevaju privilegiju admina da bi se instalirale i igrale po ceo dan!!! Hteo bih na kulturan nacin da im skrenem paznju tako sto nece moci nista da instaliraju bez dozvole administratora.

Hvala!
bez potpisa
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 17.07.2007. 09:54 #23718

broj poruka: 3529
Tesko da ces uspeti u potpunosti da im uskratis zabavu, pogotovo sto gomila igara radi i kada se samo prekopiraju na drugi komp!
Mozda jedino resenje je da izbacis CD/DVD uredjaj, i eventualno onemogucis funkcionisanje USB-a, sto je priznaces malo preterano! .))
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Oglasnik 17.07.2007. 12:03 #23720

broj poruka: 726
Zabraniti instalaciju mozes klasicnim metodama - davanjem/oduzimanjem prava prema kategoriji korisnika,to si vec uradio?

Druga mogucnost je da zabranis koriscenje CD/DVD ROM uredjaja i USB portova,na jednostavan nacin:

1.Local security settings - Software restriction policies - Additional rules - kategoriju dodajes preko Browse i dodjeljujes joj Disallowed svojstvo (odnosi se na optiku).

2.USB portove `iskljucis` u registry bazi - HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR\Start - promijenis 3 u 4.

Takodje,aplikacije koje ne zelis da ostali pokrecu (Soliter,fliper...) onemogucavas po postupku 1.

MaliAbner Ugasi im racunare... 17.07.2007. 12:44 #23724

broj poruka: 7769
Sta se koj moj igraju na ovoj vrucini i nista ne rade, pa jel znaju oni da svaki racunar greje ko mini kalorifer, a i svaka osoba greje ko grejalica 150w.

Salu na stranu ako imaju stalni internet neces se ti tog problema resiti jer na mrezi ima gomila igara koje ne treba instalirati nego samo posetiti sajt koji ih ima spremne za on-line igranciju.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

vampirbg Tesko 17.07.2007. 14:41 #23733

broj poruka: 711
Tesko ces to odraditi... Pre nekog vremena smo imali slicno pitanje, ali sa druge strane, tj kako instalirati igre kad je admin zabranio instaliranje :)
xenox Zavisi od korisnika... 17.07.2007. 15:41 #23738

broj poruka: 1400
ako su relativno obicni - mislim nisu bas upuceni u rad na kompu...

Jedno od resenja ti je i restrictrun u registriju - explorepolicy - das spisak programa koje mogu da pokrenu, a za ostalo - javite se adminu. Problem je sto rename u dozvoljeno ime prolazi. Zato ako su relatvno neinventivni prolazi.

Drugo - Dozvola za execute samo iz windows i program files.

I da - jedna malo smorna i za tebe i iritantna za njih - kad dodjes na posao pobrises sve sto su stavili od igara - mislim da ce im to jasno staviti do znanja.

Mozas i da verovatno dobijes napismeno da je instaliranje igra zabranjeno i povlaci konsekvence. Mislim - pre ili kasnije ce ti neko navuci VIRUS (a to je carobna rec od koje se svi smrznu, i eto papira).

Ehm - to bi bilo dodatak na prethodne, a da ne ukljucuje progamianje... Sa programiranjem vec mozes da napravi sprogramce koje ce da ubija na par minuta igrice :)) Losa instalacija igrice verovatno - ma nema veza sto kod tebe radi :))
Minner Igranje na poslu 18.07.2007. 08:38 #23806

broj poruka: 11
Nije problem da se oni igraju, sat, dva dnevno, ali ne i po ceo dan. Problem je sa jednom drcnom radnicom koja se zalila da joj ne odgovara sto i da ne moze da sedi ya racunarom i unosi podatke u bazu. Taman sam mislio da joj kupim sto, ponudio joj jos i da joj se plati za unos podataka i izborio se za to pravo kod sefova - a ona po ceo dan samo se igra - svih 8 sati. Dodjem popodne deinstaliram sve igrice napravom admina i usera. Nisam obracao paznju na nju, kad ona zvala unuka i on joj instalirao ponovo neke zabe i razbija se po ceo dan.

Kad dodje sef sa odmora neka vidi sta ce sa njom, probao sam deinstalacijom nije uspelo. CD mogu da zabranim da se koristi, ako zabranim usb - da li onda ni stampac nece raditi. Imamo pravilnik koji zabranjuje igranje igrica, ali ja sam zato da covek moze da se igra do sat vremena na poslu - cisto da se odmori ili napravi pauzu ...
bez potpisa

Oglasnik Re: Igranje na poslu 18.07.2007. 08:59 #23808

broj poruka: 726

:: ako zabranim usb - da li onda ni stampac nece raditi

Stampac ce raditi - i to se moze rijesiti,ali je jednostavnije da zabranis koriscenje .exe fajlova - ikona koje pokrecu programe - igre.To mozes uraditi kako sam ti predlozio u postupku 1.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs