Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Vista i Xp
STRANA 1 OD 1
MIGOSA Vista i Xp 09.07.2007. 12:22 T4949

status: user
broj poruka: 280
Na jednoj particiji istog diska Vista, a na drugoj Xp. Drugi disk prazan - prostor za podatke.
Da li ovo moze da funkcionise? I kako funkcionise? Postoje li kakvi problemi?

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
astan Re: 09.07.2007. 12:45 #23230

broj poruka: 271
Moze da funkcionise i funkcionise bez problema, pre nego sto krene da dize ikakav operativni sistem jedan mali programcic (boot loader) ti daje izbor da izaberes koji sistem zelis da se podigne s tim da ako nista ne diras odredjen vremenski period (koji moze da se steluje, znaci mozes da stavis koliko sekundi zelis da imas mogucnost izbora) pusta se onaj operativni sistem koji je default (default oprativni sistem mozes da menjas po volji). Znaci na pocetku imas da biras koji OS zelis i to traje odredjen broj sekundi ako nista ne diras dize se onaj sistem koji si stavio da bude default (default mozes da menjas kada hoces i koliko puta hoces)

Hajduk Vista i XP 09.07.2007. 12:48 #23232

broj poruka: 114

Hajduk

To sasvim normalno funkcionise i nema nikakvih problema samo kada dizes sistem prati uputstvo koje je Astan napisao i sve ce biti uredu.
Pozz
Ognjeni ..... 09.07.2007. 22:25 #23275

broj poruka: 4521

ja sam ranije brljao sa instaliranjem sistema(uglavnom bilo je problema) i sad me zezas boot loader( moram da biram svaki put koji sistem da dignem) , kako to da iskljucim(jer imam jedan sistem...a mrzi me da formatiram obe particije (da bi to nestalo )
astan Re: ..... 09.07.2007. 23:11 #23276

broj poruka: 271
Pretpostavljam da koristis win XP, u tom slucaju bi trebalo da pomogne sledece: My computer desni klik - Properties - Advanced - Startup and Recovery - Settings - odcekiras Time to display list of operating systems a iznad toga pod default operating system stavis odgovarajuci sistem. A ako znas sta radis mozes i sam boot.ini da prepravis da tako da ti dize odgovarajuci operativni sistem.

::
:: ja sam ranije brljao sa instaliranjem sistema(uglavnom bilo je problema) i sad me zezas boot loader( moram da biram svaki put koji sistem da dignem) , kako to da iskljucim(jer imam jedan sistem...a mrzi me da formatiram obe particije (da bi to nestalo )
MarkoKV8 Vista 10.07.2007. 01:58 #23285

broj poruka: 1
Pozdrav svima!Ima li neko dobru instalaciju Viste?
M@rko

cufy Microsoft Windows Vista Ultimate June 2007 - Performance Edition 04.08.2007. 02:06 #24791

broj poruka: 18
Probaj ovo radi nevidjeno dobro bez ikakvih crack-ova

New Size: 1.06 GB (Difference of 2.05 GB)
This release includes all hotfixes and security updates until June 2007. This is based off the Eth0 June Vista Release.
This is the 32bit Ultimate OEM Version of Vista. No key and no activation required.

http://www.demonoid.com/files/details/1238215/7707750/

**Install Notes**
1. Unrar to Extract the ISO File.
2. Burn the ISO File to a Blank DVD at a Slower Speed for Accuracy. (Alcohol 120, Nero, ect...)
3. Boot From the Disc and Follow the on screen instructions...
arsaD radi... 09.08.2007. 22:47 #25138

broj poruka: 412
bez problema kod mene. Samo prvo instaliras Xp pa onda Vistu.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647116.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs