Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Cudno ponasanje jezgra
STRANA 1 OD 1
MACHINE Cudno ponasanje jezgra 06.11.2012. 16:36 T49457

status: user
broj poruka: 5710
Laptop je Lenovo Thinkpad Edge 14 sa Athlon II P340 procesorom i 3/4GB DDR3. Na njemu je WinXP SP3 x86 sa novim driverima.

Problem je sto je drugo jezgro stalno opterecno, pa je ukupno oko 50% opterecenja. Medjutim u procesima nista ne guta CPU cikluse, stoji pod idle 99%. U safe modu je normalno oko 10%, mada bi trebalo da padne na nulu kao i svuda, cak i na zivom OSu.

Nema nikakvih vurusa niti programa koji bi gusili. Jel video neko ovako nesto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Krecky re:Cudno ponasanje jezgra 06.11.2012. 17:52 #452151

broj poruka: 393
Meni se desavalo sa AMD-om E2-3000M na HP-u. Iz task managera nisam mogao da vidim koji je proces u pitanju koji guta resurse. Skinuo sam process explorer i tako ga nasao. U pitanju je Windows 7 x64 ali koji proces ne mogu da se setim. poenta moje price je da probas sa ovim process explorerom i tacno ustanovis sta je u pitanju.

Krecky zaboravio sam na link 06.11.2012. 17:54 #452152

broj poruka: 393
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx

gilopile ... 06.11.2012. 18:41 #452162

broj poruka: 9459
Mislim da problem moze biti u sukobu IRQ-a. Najcesce problem prave AUDIO i mrezni adapteri. Proveri sa DPC Latency Checker.

Za pocetak disable-uj audio i mrezne adaptere u device manageru pa vidi da li se opterecenje CPU-a smanjilo, tj. doslo u normalu.

http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

MACHINE Probacu sutra i jedno i drugo 06.11.2012. 19:31 #452178

moguce su obe varijante pa cu ici od najlakse ka komplikovanijoj.

Na XP nije stavljeno nista sto vec nisam stavljao XYZ puta

gilopile ... 06.11.2012. 19:40 #452180

Imao sam slucaj da me je jedna wireless mrezna tako zezala...Instalisao sam dva puta novi win i opet isto. Posle sam prokljuvio da mi latencija skace kada je u funkciji, a sa njim i opterecenje procesora, a kada je disable-ujem u DM procesor se vrati u normalu. Kartica najnormalnije radi u drugom racunaru...Sta se tu poremetilo, vrag ce ga znati. Moguce da je riknula, odnosno samo delimicno, jer se problem pojavio, koliko se secam, od kada mi se polovicno izvukla iz PCI slota. Valjda nije isti slucaj i sa tim laptopom, daj boze:)

MACHINE Pile 07.11.2012. 08:38 #452260

bio si u pravu, mada bez onog glupog progrsama koji svuda daje crvene impulse :D

Nakongasenja ETH LAN adaptera nema opterecenja

Stavio par meseci stariji driver, isto iz 2012 i sve OK. Idemo dalje, posto laptop nekad zamrzne, posto je radio pre reinstalacije, verovatno je jos neki driver problem.

gilopile ... 07.11.2012. 16:33 #452311

Dobro je da nije nesto drugo u pitanju...Sad, jbg, malo moras da se patis oko tog zamrzavanja. Nije lako prokljuviti sta ga mrzne, ali sta je tu je, laganica jedno po jedno...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs