A onda ako pak neces, imas mali milion kombinacija, od gasenja ne potrebnih servisa, optimizacije memorije, defragmentacije HDD-a....., pick your weapon
Ne postoji univerzalni alat...Moras sam da ceprkas i gasis/uninstalises...Sve zavisi u kakvom je stanju i sta se sve pokrece sa win-om. Moze da ti pravi problem gotovo svaki program koji neki qurc trazi po servisima, netu...Mora to detaljno, ali zna da uzme troduplo vise vremena nego li da install fresh win. U praksi nikada nisam uspeo da ga ukrotim...Kada god mi dodje komp pod ruku da treba da ga sredim, udjem u win i pogasim sve sto se [pokrece sa win-om i ako posle toga drlja HDD i treba mu pola sata da IDLE-uje, RUSIM ga miomentalno...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ideš na Control Panel>Administrative Tools>Services
Klikni jednom na kolonu `status`, slikaj i okači ovde pa onda možemo da ti kažemo šta bi bilo pametno da se ugasi a šta ne.
Zatim skini http://www.mlin.net/StartupCPL.shtml Pogledaj šta se startuje i ono što ti ne treba to ugasi, ako ne znaš sam onda okači slike i ovde će ti reći šta i kako.
Problem resen, elem pre nekog vremena mi je usb rack prekidao/resetovao se prilikom transfera fajlova vecih od 200Mb pa sam u biosu ugasio podrsku za usb2.0 da bi to sljakalo, pa je tako i ostalo. Pre 10-tak dana stavio sam usb card reader i problem je nastao kada anti-malver program hoce da skenira sd karticu od 16Gb u citacu koji je povezan na usb1.1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.