Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Zeznuto nešto oko sistemskih fajlova...
STRANA 1 OD 1
Tvix Zeznuto nešto oko sistemskih fajlova... 10.10.2012. 20:39 T48018

status: user
broj poruka: 24
Radio sam neku instalaciju i posle restarta sistema više ne mogu da normalno podignem sistem. Ne pojavljuje se nikakva poruka da nešto nije u redu ali na desktopu se vidi samo pozadinska fotka bez ijedne ikonica i ništa ne može da se pokrene. Kada ga pokrenem u SAFE modu sve radi. Na pokušaju SYSTEM RESTORE daje poruku WINDOWS HAS DETECTED FILE SYTEM CORRUPTION ON LOCAL DISK. YOU MUST CHECK THE DISK FOR ERRORS BEFORE IT CAN BE RESTORED.
Pošto se ta provera diska radi pre podizanja sistema, tu mi daje poruku da je nemoguće odraditi proveru jer su neki fajlovi zeznuti pri toj famoznoj instalaciji.
U pitanju je WIN7 64 bit ULTIMATE.

Ima li neko ideju kako da odradim restore ili šta god drugo da mi ponovo radi kako treba?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Dok si u sejfu, ubaci u drajv DVD sa instalacionim paketom sedmice. 10.10.2012. 21:59 #446823

broj poruka: 10999
Pokreni instalisanje i zahtevaj ``upgrade``. Instalisanje na ovaj nacin, omogucice ti da zadrziz sve podatke i instalisane programe. Dakle, reinstall pod maskom ``apgrejda`` (vezu sa Internet-om iskljucujes, naravno, ako koristis ``izleceni`` win).

Miskonius Re: Dok si u sejfu, ubaci u drajv DVD sa instalacionim paketom sedmice. 10.10.2012. 22:42 #446832

broj poruka: 4420
Pa `el nije bolje da ide na repair?

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

:: Pokreni instalisanje i zahtevaj ``upgrade``. Instalisanje na ovaj nacin, omogucice ti da zadrziz sve podatke i instalisane programe. Dakle, reinstall pod maskom ``apgrejda`` (vezu sa Internet-om iskljucujes, naravno, ako koristis ``izleceni`` win)
::
Tvix Eh... 10.10.2012. 23:03 #446837

broj poruka: 24

kako došlo, tako i prošlo... neki mambo-džambo sam uradio i proradilo je opet. Izbaci mi samo neku poruku o memorijskoj grešci kad se podigne sistem i to samo nestane. Hvala na savetima u svakom slučaju...
Neba Re: Eh... 11.10.2012. 00:08 #446847

broj poruka: 1197
Ako ti izbacuje grešku.... Opravio si ga jebo si mu kevu. Oćeš zolju sine da ga dokusuriš?

@torta: S`ti `rvat il` šta? Ko još kaže `instalisanje` umesto `instaliranje`? Dobro, možda si se samo zezao...

:: kako došlo, tako i prošlo... neki mambo-džambo sam uradio i proradilo je opet. Izbaci mi samo neku poruku o memorijskoj grešci kad se podigne sistem i to samo nestane. Hvala na savetima u svakom slučaju...
tortojed @Neba: bilo je o ovome nekoliko rasprava - nisam ja kriv sto se ti ne 11.10.2012. 10:16 #446887

razumes u problematiku srpskohrvatskog (!) jezika i sto ne pratis desavanja na Berzi.
Al`, hajde, brza rekapitulacija:
- ...isati, ...isanje, je blize srpskoj varijanti NASEG jezika
- ...irati, ...iranje, je blize hrvatskoj varijanti

Primeri: referisati/referirati, ignorisati/ignorirati, promovisati/promovirati, informisati/informirati...

Ti mene razumeti ili mora tebe besplatni casovi davati od mene?
- - - - - - -
@Miskonius: nije bolje - uspesan oporavak je mnogo izvesniji u slucaju da se primeni postupak koji sam opisao.

Neba Re: @Neba: bilo je o ovome nekoliko rasprava - nisam ja kriv sto se ti ne 11.10.2012. 15:40 #446997

broj poruka: 1197
Ima to smisla i priznajem u pravu si. Malo sam skočio pred rudu, ali našao sam i ovo:

`Pravopis srpskoga jezika, tačka 100b, bavi se razlikovanjem nastavaka -ovati, -isati, -irati. U hrvatskom jeziku forsira se oblik -irati, dok u pozajmljenicama u srpskom jeziku možemo sresti sva tri oblika (kandidovati, kalkulisati, kapitulirati). Takođe su u nekim rečima dopušteni i dubleti (kompenzovati/kompenzirati). U novije doba najviše maha uzeo je nastavka -irati koji je nastao od nemačkog -ieren, pa tako Pravopisni rečnik kao jedini ispravan oblik navodi instalirati.` :)

Izvinjavam se za pominjanje hrvata, jer `instalisati` nije pravilno ni kod njih, i mali broj ljudi koristi tu reč.

:: razumes u problematiku srpskohrvatskog (!) jezika i sto ne pratis desavanja na Berzi
:: Al`, hajde, brza rekapitulacija
:: - ...isati, ...isanje, je blize srpskoj varijanti NASEG jezika
:: - ...irati, ...iranje, je blize hrvatskoj varijant
:: Primeri: referisati/referirati, ignorisati/ignorirati, promovisati/promovirati, informisati/informirati..
:: Ti mene razumeti ili mora tebe besplatni casovi davati od mene
:: - - - - - -
:: @Miskonius: nije bolje - uspesan oporavak je mnogo izvesniji u slucaju da se primeni postupak koji sam opisao
tortojed Kako, kako (Ličanin, ausitrijski cinovnik)? Sve - polako (odgovara 11.10.2012. 16:04 #447000

David Strbac (a bosanski Srbac)!

Za pocetak, potrebno je da razumes ko su `` `rvati``, pa onda da polje svoga znanja ucinis sirim od polja po kojem fudbaleri pikaju loptu.
Pazljivo se zagledaj u ogledalo. Znas li koga ces da vidis? Nekoga ko jaaaako lici na `rvata. Toliko jako, da bi neki Italijan ili Madjar mogao i da se zbuni, pa da vas ``pobrka``......

Imaj na umu da je pravopis (kao i jezik koji regulise) zivi stvor, zivo biće, pa je, budući takav, veoma sklon promenama - stalno se menja, zamire, ozivljava...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs