Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Klanje Pagefile-ova
STRANA 1 OD 1
dbqp Klanje Pagefile-ova 09.10.2012. 22:53 T48002

status: user
broj poruka: 1368
Ovako, na particiji C: je XP na D: je 7 E: je storage a F: je kompletan drugi hard. Negde sam citao, a cini mi se da je to bas ovde, da je pozeljno da pagefile bude na drugom hard disku zbog brzine levo desno i tako dalje.
Ja sam ondak premestio XP-ov pagefile na tu F: particiju, a to planiram isto da uradim i sa 7-micinim pagefileom. S obzirom na to da se zovu isto (pagefile.sys) da li ce dolaziti do kolizije, sudaranja, medjusobnog klanja i nestabilnosti ili to mogu da uradim?
Pagefile na zalost ne moze da stoji ni u jednom folderu vec u samom rootu, tako da nema druge opcije nego da zajedno i XP i 7 koriste particiju F: (drugi HDD) za isti.
Sta mislite?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: da skratimo 09.10.2012. 23:43 #446618

broj poruka: 19008
ostavi sve na default.

:: Ovako, na particiji C: je XP na D: je 7 E: je storage a F: je kompletan drugi hard. Negde sam citao, a cini mi se da je to bas ovde, da je pozeljno da pagefile bude na drugom hard disku zbog brzine levo desno i tako dalje
:: Ja sam ondak premestio XP-ov pagefile na tu F: particiju, a to planiram isto da uradim i sa 7-micinim pagefileom. S obzirom na to da se zovu isto (pagefile.sys) da li ce dolaziti do kolizije, sudaranja, medjusobnog klanja i nestabilnosti ili to mogu da uradim
:: Pagefile na zalost ne moze da stoji ni u jednom folderu vec u samom rootu, tako da nema druge opcije nego da zajedno i XP i 7 koriste particiju F: (drugi HDD) za isti
:: Sta mislite
::
dbqp e jbg 10.10.2012. 00:23 #446637

Ja namestio da i XP i 7 dele isti prostor za pagefile, do sada nikakav konflikt nisam imao tj. komp nije imao, a sto se mojih konflikata sa kompom tice oni se ticu samo brzine koja je cini mi se malo veca odkad je pf na drugom hdd-u... Ili mi se samo cini...

imarkovic Re: e jbg 10.10.2012. 00:35 #446639

cini ti se samo.. a mozda nisi razmotrio opciju kupovina SSD-a da stvarno osetis na brzini

:: Ja namestio da i XP i 7 dele isti prostor za pagefile, do sada nikakav konflikt nisam imao tj. komp nije imao, a sto se mojih konflikata sa kompom tice oni se ticu samo brzine koja je cini mi se malo veca odkad je pf na drugom hdd-u... Ili mi se samo cini..
ilicstefan Ako se dobro sećam 10.10.2012. 00:40 #446643

broj poruka: 1577
Naveo si da imaš prastaru konfiguraciju (barton, 512 rama itd) pagefile ti je ustvari virtuelna memorija koja potpomaže RAM kada nestane mesta, da imaš više gigabajta RAM-a onda bi mogao slobodno i da ga isključiš, ovako ne bih ti to savetovao.

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

Pisko Ne mogu se klati 10.10.2012. 00:58 #446647

broj poruka: 6650
Zato što postoje u različito vreme, ne mogu se `klati`, iako su na istom fizičkom mediju. Prilikom svakog podizanja windowsa, stvara se novi pagefile, i to važi i za xp i sedmicu, a pri gašenju - ukida se. Jedino kod hibernacije, celokupni se upisuje na hard.... znači, neće biti klanja i možeš ovo da uradiš. Ti koji su ti to savetovali a taj savet važi za starije diskove i mašine, mogli bi npr. da te podsete da hdd nije jednako brz na svim svojim delovima, pa se pagefile stavljao na najbrži deo-particiju na disku...

Budale računaju na sreću.

gilopile ... 10.10.2012. 03:08 #446655

broj poruka: 9459
Nema tu klanja, kao sto Pisko kaze...Taj rezervisan prostor na HDDu se brise/kreira pri svakom prestartu i koristi ga samo OS koji je u trenutno u upotrebi. Dobro je imati ga na drugom HDDu, odnosno, dosta je brze, nego da se nalazi na particiji gde je OS, pogotovo ako ima malo praznog prostora na njemu i nije fragmentisan + spor ATA disk i eto sranja...

Dobro je sto si ga prebacio na drugi HDD, sigurno ce brze raditi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

dbqp Re: Ako se dobro sećam 10.10.2012. 03:15 #446656

To mi je kućni računar, i nema 512 nego 1.5 gb rama, on nije problem mada i njegov pagefile je na drugom hdd-u, čini mi se :) Tj. ne čini mi se već sam 100% siguran...

:: Naveo si da imaš prastaru konfiguraciju (barton, 512 rama itd) pagefile ti je ustvari virtuelna memorija koja potpomaže RAM kada nestane mesta, da imaš više gigabajta RAM-a onda bi mogao slobodno i da ga isključiš, ovako ne bih ti to savetovao
:: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
dbqp @Pisko @gilopile 10.10.2012. 03:16 #446657

Tako sam i mislio, s obzirom da ne postoje u isto vreme, nema nikakve kolizije ili kako ja to nazvah `klanja`. Hvala momci na odgovorima.

imarkovic Re: @Pisko @gilopile 10.10.2012. 08:30 #446664

ma to je sve toliko mizerno da neces ni primetiti a vi ga preuvelicali kao da je u pitanju stvarno neki haos

:: Tako sam i mislio, s obzirom da ne postoje u isto vreme, nema nikakve kolizije ili kako ja to nazvah `klanja`. Hvala momci na odgovorima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs