Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Restaurirani fajlovi sa GetDataBack nisu citljivi...
STRANA 1 OD 1
strela75 Restaurirani fajlovi sa GetDataBack nisu citljivi... 04.10.2012. 12:30 T47919

status: user
broj poruka: 1590
... sta raditi?

Krs nekih fajlova (.xls i .doc) sam iskopao sa loseg diska, ali osim naziva, koji je ok, kad hocu da ga ucitam - pojave se hijeroglifi. Da li birati neki specijalni tip restauracije, ili neki drugi program?

Unapred hvala.

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
introitus Handy Recovery 04.10.2012. 12:54 #445666

broj poruka: 6

Handy Recovery nije los program ali mislim da ni on nece puno da pomogne u ovom slucaju.
Mada nista ti ne fali da probas.
Jebivetar pa... 04.10.2012. 12:55 #445667

broj poruka: 2386
ako je upisivano preko njih to je razlog zashto nisu chitljivi...
Ja sam radio sa ACTIVE PARTITION RECOVERY ENTEPRISE. U enterprise verziji ima file recovery pomocu kojeg iskopash sve pobrisane fajlove i restaurirash one koji su u dobrom stanju...

strela75 Re: Handy Recovery 04.10.2012. 15:14 #445690

Handy recovery je video strukturu fajlova, ali kad izvucem fajl, bude obelezen zelenom bojom u Windows exploreru i ako probam da ga ucitam, kaze mi da nemam dovoljno privilegija (WinXP je inace sistem).

Pozdrav.
-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

::
:: Handy Recovery nije los program ali mislim da ni on nece puno da pomogne u ovom slucaju
:: Mada nista ti ne fali da probas.
strela75 Re: pa... 04.10.2012. 15:17 #445691

Imam pitanje vezano za ovaj program, po opcijama, vidim da mi dozvoljava samo da ceo disk `restauriram`. A mnogo mi je 160GB da nadjem prazno, da bih video sta tamo pise. Treba mi samo stari desktop iz Documents&Settings

Ima li opcija da mu kazem da povrati samo folder ili mora sve?

Unapred hvala.

Pozdrav.
-

:: ako je upisivano preko njih to je razlog zashto nisu chitljivi..
:: Ja sam radio sa ACTIVE PARTITION RECOVERY ENTEPRISE. U enterprise verziji ima file recovery pomocu kojeg iskopash sve pobrisane fajlove i restaurirash one koji su u dobrom stanju..
ConemaX Re: Re: pa... 04.10.2012. 17:26 #445710

broj poruka: 314
Desetine puta mi je Recover My Files Professional v4.0.2.441 spasio zivot. Ako nemas ovaj program i ovu verziju skini je od nekud izlecenu i pusti sve da skenira. Ako nisi preko tog harda ili particije upisivao nista postoji sansa da ces svih 100% podataka vratiti. Imas opcije i foldera sve kako je bilo ranije. Vrlo se lako koristi. Probaj ovo ako nisi i spasi se. Pozdrav!

:: Imam pitanje vezano za ovaj program, po opcijama, vidim da mi dozvoljava samo da ceo disk `restauriram`. A mnogo mi je 160GB da nadjem prazno, da bih video sta tamo pise. Treba mi samo stari desktop iz Documents&Settings
:: Ima li opcija da mu kazem da povrati samo folder ili mora sve
:: Unapred hvala
:: Pozdrav
:: Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spiritualit
:: :: ako je upisivano preko njih to je razlog zashto nisu chitljivi..
:: :: Ja sam radio sa ACTIVE PARTITION RECOVERY ENTEPRISE. U enterprise verziji ima file recovery pomocu kojeg iskopash sve pobrisane fajlove i restaurirash one koji su u dobrom stanju..
:: ::
Jebivetar strelo 04.10.2012. 17:29 #445711

broj poruka: 2386
instaliraj enterprise verziju jer u njoj ima file recovery pored partition recovery. Zato sam naglasio enterprise jer imash file recovery koji ti posle omoguci da obelezish koji fajl ili folder zelish da vratish. Kada udjesh u start, programs, active partition enterprise izaberi file a ne partition recovery, jer partition ti omoguci samo da vratish particiju.

MaliAbner Ontrack Easy Recovery... 04.10.2012. 20:32 #445734

broj poruka: 7769
Da bi poskidao podatke moras da koristis drugu masinu na koju ces nakaciti taj disk...

Ne smes nista da pises po disku...

Tomato Republic Of Serbia !!!

strela75 ... 05.10.2012. 06:58 #445788

@LittleAbner
Disk jeste nakacen na drugu konfiguraciju, tako da sto se rada diska tice, on se svodi samo na citanje - nikakvo upisivanje

@FuckVetar
Po inerciji sam pokrenuo .exe fajl istog naziva, kao program ne videvsi da ima poseban program za fajlove. Evo probam, pa javim rezultat...

@conesbbkg
Skinucu i probati.

Hvala svima na pomoci.

Pozdrav.
-

imarkovic 05.10.2012. 07:20 #445789

broj poruka: 19008
getdataback je sasvim ok program, ali ponekad ne moze da povrati bas sve, ako on ne moze, retko koji drugi moze, ja bih probao recimo excell repair i word repair.. (xls repair, doc repair), postoje softveri za to.

strela75 ... 05.10.2012. 08:14 #445796

ACTIVE PARTITION RECOVERY ENTEPRISE mi je izbacio niz nekih .EFS fajlova (i word i excel), koji takodje nisu korisni (skrabotine su u njima).

@imarkovic
Ostaje da probam sa xls/doc recovery. Mada mi se sve vise cini da je prilikom crkavanja ploce otisao i kontroler za diskove i da je brljao podatke koje upisuje. Jer ono sto je upisano pre 2-3-4 godine je citljivo i ok, a ovo od pre dve nedelje nije. A nista pritom nije brisano, formatirano,...

Pozdrav.
-

strela75 probao i Ontrack... 05.10.2012. 10:33 #445812

... rezultat isti kao sa ostalima.

Pitanje mi se namece - zasto su nekada reparirani fajlovi oznaceni zelenom bojom u win exploreru, i nije im moguce pristupiti (kad pokusam da ih otvorim javi da nemam `enough privileges`)?

Pozdrav.
-

ramzesIII recovery.. 05.10.2012. 18:01 #445885

broj poruka: 1017

Zelenom bojom ih oznacava, zato sto si uradio encryption.

A sto se tice recovery, mrka kapa, zato sto si probao vise programa i nijedan nije uspeo.
Hteo sam samo da dodam da se meni desilo da je getdata back pokazao nekoliko particija i nekoliko puta isti folder, malo sam ceprkao i ispostavilo se da je iste foldere na jednoj particiji uspesno otvarao a na drugoj sa hijeroglifima.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs