Po obicaju, neprecizno obavestavas. Kada blokira? Butovanje?
29.09.2012. 18:49
status: user broj poruka: 10999
Nakon butovanja? Pojavljuje li se desktop? Je li w7 JEDINI OS na lap-u ili si ga instalisao na drugoj particiji diska na kojem se vec nalazio neki OS? Itd. itd. ...
Ako butuje, nesto je neispravno u startup-u (msconfig, enter...)... Ili, reinstall...
Resetovao sam ga i sada nece ni da podigne siste, niti mogu da udjem u bios ili seif mod. Pre instalacije nisam botovao DVD vec sam ga samo pustio sa exe failom preko eksternog DVD-a i on je instalirao sistem ali sada ne radi.Nema vis eni destopa. Dragan06
Uradi sledece: pomocu USB diska na kojem se nalazi Hiren`s Boot
29.09.2012. 20:13
status: user broj poruka: 10999
butuj kompjuter i formatiraj particiju na kojoj se nalazi/nalazio XP (pod uslovom da si siguran da na toj particiji nemas nekih vaznih fajlova - muzika, filmovi, fotke itd.). Upotrebi program koji se zove Paragon Partition Manager.
Ovaj disk moze neko i da ti pozajmi ili ``napravi``, ako ga nemas.
Po zavrsenom formatiranju, ugasi komp i instalisanje obavi pomocu (opet) USB fles diska na kojem se nalazi Win7 (i taj disk je moguce naci ako ga nemas).
Ako si siguran da BIOS ``ne vidi`` DVD rezac, onda ili nije ispravan rezac (citac) ili nije ispravna maticna ploca.
ne verujem da je bas naprasno prestao da radi prvo prestane da pise/cita, pa tek onda nestaje iz bios-a i kad budes uspeo, eventualy, da boot-ujes sa dvd-ja moras reci win-u da formatira particiju na koju instaliras sistem, i ne ides na upgrade, nego novu instalaciju
Instalirao sam W7 sa eksternog DVD-a, ali Bios i dalje ne vidi DVD.
01.10.2012. 19:02
status: user broj poruka: 294
Instalirao sam W7 sa eksternog DVD ROOM-a, dobro radi ali u Biosu se i dalje ne vidi pripadajuci DVD. Poslusao sam savet da je mozda neispravan te sam ga zamenio drugim, ispravnim, ali ga komp i dalje ne prepoznaje. Da li je tu mozda hardverska greska na ploci ili sta, ali je bezveze. Dragan06
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.