Racunar se iznenada gasi, sam od sebe. Sta ciniti?
STRANA 1 OD 1
hocukuci
Racunar se iznenada gasi, sam od sebe. Sta ciniti?
27.09.2012. 05:35
T47798
status: user broj poruka: 296
Pozdrav svima i molim pomoc. U pitanju je desktop racunar.
Do pre sat i po vremena radio je sasvim normalno, a onda se sasvim iznanada, u toku rada sam iskljucio (ne restartovao).
Nakon par minuta sam ga startovao, podigao je sistem, i posle par sekundi (ne vise od 15), ponovo se sam iskljucio. Ostavio sam ga tako oko 30 minuta i nakon toga ponovo ga ukljucio, radio je oko 4-5 miinuta i ponovo se iskljucio. Vise ga nisam startovao. Za to vreme, pre nego sto se iskljucio, proverio sam na sentinelu i za oba HDD je pokazao da su ispravni 100%.
Nema plavog ekrana.
Sta da radim, odakle da krenem?
Da li da ga ostavim da se ladi, ili da nesto pokusavam? Nije u garanciji. Zvukovi (pistanje sa maticne) cine mi se sasvim uobicajenim, kao i pre, kada je sve bilo u redu. Primetio bih sigurno promenu da je ima.
Ne znam da li je dovoljan ovaj opis da bi neko predlozio u kom pravcu da krenem: maticna, memorija, HDD, napajanje? Ili mozda neki virus, ali cisto sumnjam, posto u tom trenutku nisam bio na internetu, a inace antivirus se redovno obnavlja.
Podatke o komponentama nemam sada, ali mogao bih da potrazim kutije, pa da procitam ako treba.
Eto toliko. Nadam se da ce neko imati nekakvu ideju.
Pusti komp da se malo ohladi, upali ga, skini HW monitor i prati temperature, cim pali zastitu od pregrevanja (gasi racunar), nesto od ove tri stvari mu nabija temperaturu, proveri prvo temp proca i maticne, to ti je najlakse za pocetak. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Kao ni burek bez jogurta. :) Uglavnom, neki kinez je sigurno, bar ga zamena nece kostati mnogo, ta sranja idu na kilo. :) br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Upravo sam ga ocistio, svu prasinu, a nije je bilo mnogo. Ukljucio, i ventilator nad procesorom ne radi! Kao malo se trza i to je sve. Ventilatori na napajanju i kucistu rade. Temperatura CPU je za par minuta izbila preko 70 stepeni, i onda sam ga ugasio ne cekajuci da to sam uradi. Prethodno sam pokupio podatke o procesoru (sa Everestom). U pitanju je AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core 5000+
Tek sam ukapirao kasnije da je napisao da mu ventilator ne radi uopste, i dok sam krenuo da izbrisem ispalu, ti si me vec zakopao poslednjom porukom. Vraticu ti ovo, da znas!!!!!!!! .)
F650GS Dakar
:: Naleze kuler, ne vrti mu ventilator uopste.. :: :: A sigurno ga nije skidao nikada, tj, stoji mu tako od uvek :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Vodim 1:0 protiv Dextera, mene nije stigao da pokopa, sam se zakopao. :) Inace pretpostavljao sam da je cpu, jer napajanje u idle ne moze tako brzo i toliko brzo da se zagreje koliko moze cpu ili ploca. Prosto mi je neverovatno da nisi skinuo stranicu i pogledao prvo da li je sve na mestu i u funkciji pre otvaranja teme. Btw premeri taj vent pa pojuri negde nov istih dimenzija. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.