Ljudi ja ovako nesto bzvz komplikovano i neupotrebljivo nisam video.
Imam disk na kome su 2 linux ext2 i ext3 particije. Napravio sam u Acronis TrueImage Home 12 image i sad hocu to da vratim na drugi disk. Ubacim ispravan disk bez particija ali kad odaberem image i gde hocu da ga razvijem on mi ne daje taj disk koji sam ubacio neparticionisan. Ja znam da drugi alati traze bas cist disk i onda oni odrade particionisanje i format po potrebi. Sta da radim sad sa ovim imageom kad ne mogu da ga vratim? Debilno bi bilo da pravim u nekom drugom programu ext2 i ext3 particije pa da onda vracam.
Ima li neki PROVEREN program koji moze da mi odradi kloniranje diska i particija na njemu (linux, ntfs, fat32...) u neki image fajl koji cu posle da restauriram na drugom praznom disku bez tabela prostim butovanjem okruzenja sa CD i restauracijom?
Probaj da napraviš Rescue Media sa USBom. To možeš na glavnom ekranu Acronisa da uradiš, i onda pre boota udješ lepo u Acronis sa tog USB-a i verovatno ti neće praviti problem. Treba ti mali usb, mislim da je i 512mb dovoljno. __________________ Scourge of PCBerza
da nabavis bootabilni acronis.... Sve akcije koje si nabrojao bi trebale da funkcionisu sasvim normalno pogotovu ako je u pitanju novi cist disk. Mi na poslu radimo svakodnevno snimanje image fajlova sa ext3 particija (Centos 5) i raspakivanje istih...
Pozzz
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
Kada izvrsis restore, proveri u biosu boot priority, i selektuj taj hard gde si smestio restore image-a da ti bude primary boot device i primary hard disk. Ako ti je to selektovano a i dalje nece da bootuje onda si negde pogresio kod restore procedure ili kreiranja image-a. U tvom slucaju mozes slobodno da kloniras ceo hard sa jednog na drugi (pretpostavljam da si to zapravo i uradio ...).Imas na youtube gomilu tutoriala na tu temu ...
Pozdrav
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
:: da prebacim na disk, ali nece da bootuje. U pitanju je Mikrotik linux na disku koji ima ext2 i ext3. :: :: Ali nakon raspakivanja imagea na drugi disk, taj drugi disk nece da butuje. Iako stoje particije regularno :: :: :: :: ::
nisam budala, znam da namestim boot disk. On krene sa njega i prijavi da nema OS-a. Ocito Acronis ne pravi 1 na 1 sliku nema druge.
Sta tu ima da se pogresi. Podmetnem jedan diskon mi napravi image na USB. Skinem taj disk i podmetnem drugi prazan i razvijem sliku ne njega. I nece da butuje
Acronis ti je prijavio da je disk neinicijalizovan i piatao te da li želiš da inicijalizuješ disk ti si rekao da nećeš i acronis ne može da radi sa neinicijalizovanim disk
Ako sam dobro ukapirao ti hoćeš da uradiš bekap mikrotika tj njegovih podešavanja?Ako je to u pitanju to možeš i iz samog mikrotika,a ako si mislio da uradiš bekap celog sistema,to ti neće uspeti.A nemaš ni potrebe za tim,instalacija novog sistema pa restore podešavanja.
sve je on to na kraju iskopira, stoje lepo particije ext2 i ext3, koje sam i selektovao, zapravo ceo disk sam kopirao u image i restorovao ali taj drugi disk nece da butuje, javi da nema sistema, to ne valja.
meni treba program koji ce verno da prelsika ceo disk u image koji mogu da vratim na bilo koji drugi disk, na koji moze fizicki da stane. Znaci 1 na 1 kopija, sa svim boot loaderom, mbr i ostalo sto ide. Treba mi kompletan disk koji ce radi nakon vracanja a ne ovo sranje koje radi samo za fat i ntfs
citam tvoj prvi post i ne mogu do kraja da zakljucim jako bitnu stvar u ovom slucaju kako si ti to hteo da napravis, da li si u procesu kreacije image-a isao na opciju da se kreira particija ili da se klonira ceo disk?
Ja preferiram Ghost, on mi je zakon za te stvari, ali i u njemu imas opciju za kreiranje PARTICIJE i za kreiranje celog diska, kada snimis image celog diska, bez problema spustas ceo image na prazan disk bez particija, za to sam siguran za Ghost, a trebalo bi i Acronis da to moze obzirom da su oba softvera podjednako korisna.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.