jel neko instalirao narodnu verziju win 7 na komp sa UEFI BIOS-om, pa da me prosvetli ako ima vremena? Kad sam menjao plocu i CPU nisam ga reinstalirao, al sad me update-ovi zeznuli pa me smara sa legalizacijom :), a vidim da ima nekih specificnosti u vezi instalacije sa UEFI-em.
p.s. Ako neko ima neki link za sigurnu narodnu 7 sa update-ovima i packovima, nek preporuci i prosledi.
Jedini problem, u nekim slucajevima moze da predstavlja medicina.
26.09.2012. 00:17
status: user broj poruka: 10999
Naime, postoje lekovi koji masinu proglasavaju legalnom ``hardverskim`` putem (kao da je RTM OS ``preinstalled by company xxx``). Na taj nacin, komp je definitivno prihvacen kao Asus-ov, MSI-ev itd... Dakle, SLIC BIOS metod (BIOS u ovom slucaju mora da se ``upgrade-uje`` odgovarajucim modifikovanim ``.rom`` fajlom).
I ja imam plocu sa tim UEFI BIOS-om, Windows instaliras na regularan nacin. Kada palis komp lupas F8 i izadje ti meni, tu izaberi svoj CD/DVD ROM bez UEFI i instalacija ti ide standardnom procedurom. Ako izaberes opciju sa UEFI (kao sto sam ja ranije) tesko da ces moci da registrujes windows osim ako nije originalna verzija (ako je posedujesh)
Windows mozes instalirati kako hoces. Imas posle loader HAL 7600 koji ga zakucava dozivotno. Nema tu nikakve misterije. Slobodno kolega koristi stari W7.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.