se pojavila neka verzija koja radi kako treba? Oprostite ali nisam uopste u toku zadnje vreme. Posto treba da `renoviram` sistem na lapu, probao bih osmicu. Usput ako ima, onda info. gde?
A jel zahtevnija u praksi osmica od sedmice? Posto imam 2GB RAM-a i neki dual intelov, kontam da je za sedmicu dobar, ali da li je i za osmicu? PS: Pozdrav i tebi srbendo!
koj ce ti moj sa 2GB? bice dovoljno ali glupo je da stavljas osmicu kad nije jos izasla full verzija, stavi windows7 sa sp1 dok ne izadje bar final
:: A jel zahtevnija u praksi osmica od sedmice? Posto imam 2GB RAM-a i neki dual intelov, kontam da je za sedmicu dobar, ali da li je i za osmicu :: PS: Pozdrav i tebi srbendo! :: :: ::
:: koj ce ti moj sa 2GB? bice dovoljno ali glupo je da stavljas osmicu kad nije jos izasla full verzija, stavi windows7 sa sp1 dok ne izadje bar fina :: :: :: :: A jel zahtevnija u praksi osmica od sedmice? Posto imam 2GB RAM-a i neki dual intelov, kontam da je za sedmicu dobar, ali da li je i za osmicu :: :: PS: Pozdrav i tebi srbendo! :: :: :: :: :: ::
i dalje je aktuelna Win8 preview za koju MS daje licencu do 2013 ,najbolje kucaj (win key + R) pa onda Winver da vidis kada se prekida licenca u 2013.Po meni sve je isto kao Win7 samo sto je MS ispremestao sve precice ,da bi dokazao da je to nov OS ,novi korisnik treba da ide na obuku iz precica.Start meni sa programima koje si instalirao vise ne postoji ,shutdown i restart idu preko kombinacije (win key + I)pa onda klikces shutdown ili restart.Druga stvar vrlo je uociljivo da MS favorizuje njegove servise ,od email-a do video playera ,pretrazivaca,pdf citaca i to sve preko metro desktopa.Ukratko to je OS koji je napravljen za tablet to jest touch screen sve drugo je isto kao na Win7.
Kod njega na lapu(i5,4gb rama)radi isto,e sad 2gb je druga stvar,idealno je 4gb i za win 7.Msm da ce raditi isto,ali nema potrebe,cisto gubljenje vremena,meni licno se osmica nimalo ne svidja,jasno ko dan da je pokusaj za proboj na mobilne touch platforme.
Naravno imas stari dobri desktop normalno,ali isto sranje. Jedino sto je dobro sto se osmica vrlo lako instalira ako imash win 7,kao update.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Pa full je ovo što se vrti po netu, RTM samo što jedini aktivator daje 3 meseca korišćenja valjda pa mora opet da se iskoristi ali to nije problem neki jer kad zvanično izadje za mesec dana pojaviće se garant i aktivator valjan. Ja sam je probao, odlično radi, daleko bolje optimizovana od sedmice ali neki programi su me zezali sa kojima radim pa me mrzelo da nastavim i trpim. Napravio sam lepo backup sa Acronisom i vratio ga za minut na sedmicu kakva je i bila.
@mixer, napravi backup pa probaj ko ja. __________________ Scourge of PCBerza
:: koj ce ti moj sa 2GB? bice dovoljno ali glupo je da stavljas osmicu kad nije jos izasla full verzija, stavi windows7 sa sp1 dok ne izadje bar fina :: :: :: :: A jel zahtevnija u praksi osmica od sedmice? Posto imam 2GB RAM-a i neki dual intelov, kontam da je za sedmicu dobar, ali da li je i za osmicu :: :: PS: Pozdrav i tebi srbendo! :: :: :: :: :: ::
:: i dalje je aktuelna Win8 preview za koju MS daje licencu do 2013 ,najbolje kucaj (win key + R) pa onda Winver da vidis kada se prekida licenca u 2013
Netačno, RTM je sada aktuelan a to je finalna verzija iliti retail.
::Po meni sve je isto kao Win7 samo sto je MS ispremestao sve precice ,da bi dokazao da je to nov OS ,novi korisnik treba da ide na obuku iz precica
Nema nikakvih prečica, ne znam odakle ti to. Jedino što su po uglovima ekrana postavili Alt-tab, opcije i start dugme što dodje i plus jer ne moraš prst na tastaturu da spuštaš.
::Start meni sa programima koje si instalirao vise ne postoj
Opet netačno, Metro start meni je tu umesto njega, i potpuno identično funkcioniše kao start meni, imaš celu listu instaliranih programa baš kao u startu iz sedmice.
::shutdown i restart idu preko kombinacije (win key + I)pa onda klikces shutdown ili restart
U donjem desnom uglu se pristupa Options meniju iz koga se gasi komp.
::Druga stvar vrlo je uociljivo da MS favorizuje njegove servise ,od email-a do video playera ,pretrazivaca,pdf citaca i to sve preko metro desktopa
Niko te ne tera da koristiš to. Mail aplikacija je odlična ali bože moj, ako smo pre osmice navikli bez te aplikacije ne moramo ni sad da je koristimo, Chrome već postoji u Metro verziji.
::Ukratko to je OS koji je napravljen za tablet to jest touch screen sve drugo je isto kao na Win7
Na prvi pogled DA, ali brzo se navikneš na sve, a kad osetiš koliko se brže startuje i koliko brže radi lako se predje preko nekih nedostataka. Konačno Copy interfejs pokazuje tačno za koliko će da se sve prenese, plus se sve unutar jednog prozora pokazuje ako se više fajlova kopira i svaki može da se pauzira po potrebi. Ima tih sitnih poboljšanja dosta.
Finalna verzija je izašla odavno samo je problem što još nema dobrog aktivatora ,što se tiče toga kako će raditi na 2GB mislim da bi trebao isto da rad kao i sedmica pošto je minimum system requirements ostao isti znači min 2GB za x64 i min 1gb za x32 ,iako mi se i dalje nimalo nesviđa metro ui navikao sam se na njega napravio sam sve prečice na desktopu i taskbaru koje mi trebaju a start skoro i ne koristim takođe ne koristim ni ništa od metro aplikacija osim maila (btw aplikacija je jako bagovita sa telekomovim mail accountom čas hoće da šalje čas neće ,mada meni to nije toliko važno pošto ga ne koristim ,važno mi je da radi gmail) ,lično mislim da bih ostao na sedmici još dugo vremena da nisam mogao osimcu da skinem za dž preko dreamsparka pa rekoh da probam. BTW obradim ako te mrzi da kucaš prečicu za settings mrni njega možeš lako da stigneš i mišem samo pomeriš miš u gornji desni ugao i iskočiće ti meni sa desne strane i zatim samo klikneš na settings meni skroz dole i tu si Black Wolf
Daum to sto si to napisao o shutdown upravo dokazuje moju tvrdnju da je ispremestano ,ne postoji u donjem desnom uglu to dugme nego ti moras da pomeris mis skroz udesno da bi ti se pojavio taj meni (kao rocket dock),pa onda settings i power ,dakle poznato je da je tastatura brza od misa ,pa je stoga brze i jednostavnije (win key + I).Drugo metro ne funkcionise kao ekvivalent start meni ,jer se ubi trazeci AMD system monitor koji sam instalirao na njemu i nisam ga nasao (nasao sam ga pomocu total comandera i napravio precicu) i daje precicu samo do *.exe fajlova .Naravno da mene niko nece da natera da koristim MS programe ,govorimo o obicnim korisnicima.Sa driverima nisam imao problem prosli su driveri od Win7 za Radeon sa te strane je OS ok ,mozda ga je malo zbunilo 2 monitora odjednom preko DVI i HDMI ulaz koji ide preko TV-a ,jer je za ovaj preko TV-a zakljucio da je primaran pa je iskljucio DVI monitor ,ali to se sredi.Ko voli nek izvoli ,meni se ne svidja taj pristup.Imam utisak recimo da Firefox ,Iexplorer ide brze i brze otvara ,ostali programi koje sam imao u Win7 ne rade nista brze ,mozda treba da izadju verzije za Win8 da bi se to ubrzalo.Ne znam sto si ti to postao veliki pobornik Win8 a koristis XP.
Oni koji imaju pristup msdnaa mogu da je skinu :P... Kao npr ja, skinuo je , i ostavio da cami .... Ne mogu ponovo da se prilagodjavam u tako kratkom roku nekoj drugoj filozofiji... Dovoljno je bilo sto si na 7-ici dobro trebao da proguglas dok ne iskljucis gomilu sranja koja su po defaultu ukljucena, nego mi jos sada treba facebook preko celog ekrana LOL :D. Mislim da 8-ica osim ukljucenih drivera za tablet uredjaje ne donisi nikakve posebne prednosti ... za razliku od 7-ice koja je ako nista vise bila znatno stabilnija od xp-a (mada je moguce i da je to jedna obicna zabluda i marketinski potez :D )
i5 2500k @ 3.3Ghz, MSI gtx460 twin frozer hawk 1gb, 2x2Gb Kingston hyperx blue DDR3 1333mhz, MSI H61 -e35 (B3) ploca, intel ssd 330 60gb, WD Caviar Black 640gb, CM Elite 430 kuciste + napajanje CM gx550w + Samsung led s22a350h monitor, logitech 520 wifi k
Ja sam pre nekoliko dana preko MS Partner portala skinuo finalnu verziju, instalirao je na jedan stariji laptop, ok radi, performanse su ok, ali mi je interfejs previše ispremeštan, nepotrebno menjan u delovima gde nije trebalo i ponekad potpuno nelogičan.
Generalno, gnjavio sam se jedan ceo dan sa istim, ali mi uopšte nije legao, pa sam ga obrisao. Možda bi se i navikao posle duže upotrebe da moram, čovek se navikne na svašta, ali za sada mi je samo bespotrebno mučenje.
Inače, laptop ima rezistivni ekran osetljiv na dodir (HP TC4400) i nema nikakve svrhe ni njega koristiti. Interfejs je definitivno prilagođen samo za kapacitivne multitouch ekrane.
Ja sam preko 3 nedelje na Win 8, navikao sam se do sada na sve meni vidljive promene i ne vidim nijedan razlog da se vratim na Win 7. Windows 8 mi je sasvim primetno `zivahniji`, nisam naisao ni na jedan bug ili problem ...nijednom mi do sada nije nesto crash-ovalo ili `zastalo`.
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647160. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.