prateći teme, često srećemo: instalirao sam OS sa tog DVD-ja i ovde mi ne radi dobro, a tamo je sve ok i ... a da su pri tome instalacije sumljivog porekla obzirom, da sam se i sam odlucio da potrošim pare na legalni OS ( i ne kajem se ), podelio bih link za skidanje svih verzija W7 i Viste ( ako to nekom treba ) te raznih verzija OFFICE od MS-a. Verzije su ili OEM ili RTM (birajte sami )
``za lekove se potrudite sami``, ili potrosite pare kao sto sam ja ucinio?
14.09.2012. 21:31
status: user broj poruka: 10999
Ima jedna cudna stvar: ja izlecio sedmicu, ona radi kao da nikada bolovala nije, samo sto, malo-malo pa iskoci poruka, u desnom uglu desktop-a: ``this copy of w... is not genuine``. Makes me wonder: home come it works so fine then (not being genuine should result in underperforming of the product etc.)?
Moracu da se konzultiram sa Uncle Bill-om: covece, tvoj proizvod je tako dobar da cak i njegova non-genuine kopija radi kao svajcarski...sir (kofa je busna, je busna, o majstore moj!).
smedji, beli, kristal u kockama ili prahu ?...ili je aspartan...ili šećerna trska.... šta fali, kad nemam para za Mac... i ovo Bilovo sranje, radi OK. to što sam se ja odlučio da se ne lomatam više jureči lekove za Bilove proizvode, samo je posledica zamora materijala, i želja da samo jednim klikom sprečim dugogodišnje trošenje svog vremena.( da ne govorim koliko sam para bacio na hardvere kratkog veka) A ovaj link će i te kako poslužiti svima sa obe strane zakonskog koriščenja ,napred pomenutih proizvoda...barem će posedovati devičansku verziju...nisi mi jasan...
`Ajd` sto ti JA nisam jasan - nije ti m$ jasan. Devicanska verzija?
16.09.2012. 00:36
status: user broj poruka: 10999
Pre ce biti perverzija... a tu devica nema, brate Savatije. Veruj mi: nista ali NISTA nisi dobio u smislu TEHNICKIH razlika koje bi proizasle iz cinjenice da se sluzis instalacionim paketom ``pokupljenim`` sa zvanicnih distributivnih sajtova, odnosno instalisanjem sa originalnog DVD-a sa sve hologramom i slicno. Ako neko to sa sigurnoscu moze da tvrdi onda sam to ja - trenutno, na nekoliko kompova koje ``administriram``, medju kojima su dva u jednom preduzecu, instalisao sam dva legalna win-a (XP odnosno 7) i u stanju sam da opazim i najmanje razlike (kada bi ih bilo - ama nema ih!). Naravno, legalnim registrovanjem dobio si DELIMICNO legalan sistem (hoces li platiti i AutoCAD, Office 2010, Foto$op, Premiere, SonyVegas, CorelDraw, igre...?).
Razumi: ako instalacija nije namerno ``zatrovana`` kojekakvim spyware-om i slicno (a ja, gle cuda!, jos na taj slucaj nisam naleteo, od vremena kad sam koristio DOS 4 pa naovamo), NIKAKVE razlike nema...
Re: `Ajd` sto ti JA nisam jasan - nije ti m$ jasan. Devicanska verzija?
16.09.2012. 08:52
status: user broj poruka: 1673
+1 već više od 20 godina bavljenja PC-jem dolazim konstantno do istog zaključka.
Naravno ako nađeš (a nije uopšte teško) verziju koja nije prepravljana od strane nekoga ko je izbacivao neke bitne elemente ili ubacivao nekompatibilne ili loše drajvere sa nlite-om pa tako shebao ispravnu verziju. Ukoliko nemaš kompletno legalan softver ne vidim poentu legalnog Win-a.
WOT Nick: Vaske
:: Pre ce biti perverzija... a tu devica nema, brate Savatije. Veruj mi: nista ali NISTA nisi dobio u smislu TEHNICKIH razlika koje bi proizasle iz cinjenice da se sluzis instalacionim paketom ``pokupljenim`` sa zvanicnih distributivnih sajtova, odnosno instalisanjem sa originalnog DVD-a sa sve hologramom i slicno. Ako neko to sa sigurnoscu moze da tvrdi onda sam to ja - trenutno, na nekoliko kompova koje ``administriram``, medju kojima su dva u jednom preduzecu, instalisao sam dva legalna win-a (XP odnosno 7) i u stanju sam da opazim i najmanje razlike (kada bi ih bilo - ama nema ih!) :: Naravno, legalnim registrovanjem dobio si DELIMICNO legalan sistem (hoces li platiti i AutoCAD, Office 2010, Foto$op, Premiere, SonyVegas, CorelDraw, igre...?) :: :: Razumi: ako instalacija nije namerno ``zatrovana`` kojekakvim spyware-om i slicno (a ja, gle cuda!, jos na taj slucaj nisam naleteo, od vremena kad sam koristio DOS 4 pa naovamo), NIKAKVE razlike nema.. :: :: ::
Re: `Ajd` sto ti JA nisam jasan - nije ti m$ jasan. Devicanska verzija?
17.09.2012. 13:39
status: user broj poruka: 1121
ajd sad...ja trenutno aadministrriram broj racunara koji iza prve cifre ima jos dve nule....30 posto je jos uvek W2k, 50-tak posto je Xp a resto sedmica....99 posto svog sofvera je legalno (onaj jedan se odnosi na portable programe koji korisnici sami guraju) . 90 procenata su brand name racunari namenski kupovani sa OS-om...kao sistem-administrator imam dobra iskustva sa legalnim softverom i cistim instalacijama. U jednom drugom postu , ti odgovaras ovako : `I zasto koristis ocerupane kada si imao (valjda jos ima), ``normalnih`` professional-a na ruskim sajtovima?` ( http://goo.gl/t9rVy ). i dajle tvrdim da je bolje skinuti tih 2 i kusur giga ( i onako ljudi skidaju igre koje su mnogo veće ), i upotrbiti je za instalaciju, nego koristiti uličnu od 200 kinti elem, cenim tvoje postove ali se izmedju ova dva ipak opredeli...budi dosledan..
:: Pre ce biti perverzija... a tu devica nema, brate Savatije. Veruj mi: nista ali NISTA nisi dobio u smislu TEHNICKIH razlika koje bi proizasle iz cinjenice da se sluzis instalacionim paketom ``pokupljenim`` sa zvanicnih distributivnih sajtova, odnosno instalisanjem sa originalnog DVD-a sa sve hologramom i slicno. Ako neko to sa sigurnoscu moze da tvrdi onda sam to ja - trenutno, na nekoliko kompova koje ``administriram``, medju kojima su dva u jednom preduzecu, instalisao sam dva legalna win-a (XP odnosno 7) i u stanju sam da opazim i najmanje razlike (kada bi ih bilo - ama nema ih!) :: Naravno, legalnim registrovanjem dobio si DELIMICNO legalan sistem (hoces li platiti i AutoCAD, Office 2010, Foto$op, Premiere, SonyVegas, CorelDraw, igre...?) :: :: Razumi: ako instalacija nije namerno ``zatrovana`` kojekakvim spyware-om i slicno (a ja, gle cuda!, jos na taj slucaj nisam naleteo, od vremena kad sam koristio DOS 4 pa naovamo), NIKAKVE razlike nema.. :: :: ::
Taj na ulici od 200 dinara je isti kao tvoj original samo je trajno `fake` aktiviran...
Bacio si pare, u prevodu.
Govorim o cistim win 7 sa ili bez sp1 integrisanim, nikakve prepravke izbacivanje servisa ili bacivanje ko zna cega.
Neces osetiti nikakvu razliku u odnosu na piratsku cistu verziju, ja na poslu ovde imam original naravno i povreneno se skuca racunar (retko) isto kao i kod mene kuci...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
:: ajd sad...ja trenutno aadministrriram broj racunara koji iza prve cifre ima jos dve nule....30 posto je jos uvek W2k, 50-tak posto je Xp a resto sedmica....99 posto svog sofvera je legaln :: :: :: :: :: :: Pihhhh >Nije to NIŠTA! JA i moja malenkost administriram ni manje ni više nego najmanje 1 + još tri nule iza računara (to je u ciframa -> 1000) na kojima je Windows PIRATED edition i još problema nisam imao. Tj. pojavio se jedan (1) iz inostranstva sa legalnom kopijom kome je pao sistem, windows disk nije imao, ... ali, imao je backup sistema u vidu rezervne particije na HDD-u, jer oni na zapadu nisu hteli ni da ga udostoje instalacionim CD-om kada su mu već `uvalili, tj. NAPLATILI pored kompa i operativni sistem. Pljunuli mu backup particiju pa se jebi sa windowsom i 60 dana trial verzijom nortona koji koči ceo sistem više nego neki virus...
:: ....99 posto svog sofvera je legaln :: :: :: :: :: :: I ja takodje instaliram ljudima 99% legalnog softvera. Krenem od k-lite kodeka, par freeware video/audio plejera, open office za dokumenta, adobe readera i svih ostalih zahebancija koje trebaju korisnicima. Možda neko zahteva fotoshop, ali ja mu pljunem Gimp, Pixiju i sl. Neko oće AcDsee ja mu pljunem IrfanView i Pikasu, ovi audiofili oće Sound Forge, ja im pljunem Audacity, hipohondri `oće antivirusne doze - tu je AVG free, ... i svi srećni i zadovoljni.
Zato, manite tu demagogiju oko legalnog softvera. Ko u preduzećima pored win-a ima išta legalnije od OpenOffice i Adobe Reader da mi je znati.
Smejao sam se kada sam pročitao sledeće:
:: :: obzirom, da sam se i sam odlucio da potrošim pare na legalni OS ( i ne kajem se ), :: :: :: HAHAHAHahahahah, ne kaje se ... pa koja bi veverica priznala da je nasela na `legalno` i pljunula 100-200€ na OS a da sve ostalo mora da instalira piratsko od microsoft office i fotoshop-a do antivura i druge boranije od softvera. Kao da će mu na oglasima uvažiti originalan OS kada bude prodavao nakon dve godine već omatoreli hardver za 100€ u kompletu xixi
P.S. zašto se ne kaješ?!? Zato što ne strepiš od ANTIPIRATSKE policije ili zato što navodno bolje radi taj kupljeni CD registrovan serijskim brojem na oficijenom sajtu od onog skidanog sa neta i registrovanog uz pomoć nekog od loadera??!
Re: Re: izvorni čisti OS sistemi, da podelim link,,,
17.09.2012. 16:17
status: user broj poruka: 1121
bas me interesuje, koliko ta cifra + 3 nule racunara pojede dnevno Tb kada free AVG pocne da radi update...koliko to firmu kosta...ili je i kvalitet antivirusa nebitan?... bujna masta-radi svasta
:: :: ajd sad...ja trenutno aadministrriram broj racunara koji iza prve cifre ima jos dve nule....30 posto je jos uvek W2k, 50-tak posto je Xp a resto sedmica....99 posto svog sofvera je legaln :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pihhhh >Nije to NIŠTA! JA i moja malenkost administriram ni manje ni više nego najmanje 1 + još tri nule iza računara (to je u ciframa -> 1000) na kojima je Windows PIRATED edition i još problema nisam imao :: Tj. pojavio se jedan (1) iz inostranstva sa legalnom kopijom kome je pao sistem, windows disk nije imao, ... ali, imao je backup sistema u vidu rezervne particije na HDD-u, jer oni na zapadu nisu hteli ni da ga udostoje instalacionim CD-om kada su mu već `uvalili, tj. NAPLATILI pored kompa i operativni sistem. Pljunuli mu backup particiju pa se jebi sa windowsom i 60 dana trial verzijom nortona koji koči ceo sistem više nego neki virus.. :: :: :: ....99 posto svog sofvera je legaln :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I ja takodje instaliram ljudima 99% legalnog softvera. Krenem od k-lite kodeka, par freeware video/audio plejera, open office za dokumenta, adobe readera i svih ostalih zahebancija koje trebaju korisnicima :: Možda neko zahteva fotoshop, ali ja mu pljunem Gimp, Pixiju i sl. Neko oće AcDsee ja mu pljunem IrfanView i Pikasu, ovi audiofili oće Sound Forge, ja im pljunem Audacity, hipohondri `oće antivirusne doze - tu je AVG free, ... i svi srećni i zadovoljni :: :: Zato, manite tu demagogiju oko legalnog softvera. Ko u preduzećima pored win-a ima išta legalnije od OpenOffice i Adobe Reader da mi je znati :: :: :: Smejao sam se kada sam pročitao sledeće :: :: :: :: :: obzirom, da sam se i sam odlucio da potrošim pare na legalni OS ( i ne kajem se ), :: :: :: :: :: :: :: HAHAHAHahahahah, ne kaje se ... pa koja bi veverica priznala da je nasela na `legalno` i pljunula 100-200€ na OS a da sve ostalo mora da instalira piratsko od microsoft office i fotoshop-a do antivura i druge boranije od softvera. Kao da će mu na oglasima uvažiti originalan OS kada bude prodavao nakon dve godine već omatoreli hardver za 100€ u kompletu xix :: :: P.S. zašto se ne kaješ?!? Zato što ne strepiš od ANTIPIRATSKE policije ili zato što navodno bolje radi taj kupljeni CD registrovan serijskim brojem na oficijenom sajtu od onog skidanog sa neta i registrovanog uz pomoć nekog od loadera??! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.