Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Softver
Operativni sistemi i sistemski programi
Koji Exel programi daj failove xxx.xls?
STRANA 1 OD 1
dragan06 Koji Exel programi daj failove xxx.xls? 08.09.2012. 20:09 T47488

status: user
broj poruka: 294
Imam MS Ofis 2010 i kada radim u ekselu on mi sejvuje fajlove sa xxx.xlsx a meni treba sa xxxx.xls. Da li neko zna u kom exelu treba da sejvujem fail da dobijem xls?
Dragan06
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladapsd Re: Koji Exel programi daj failove xxx.xls? 08.09.2012. 20:17 #440139

broj poruka: 1010

gde pise save as type prilikom snimanja izaberes excel 97-2003 workbook

:: Imam MS Ofis 2010 i kada radim u ekselu on mi sejvuje fajlove sa xxx.xlsx a meni treba sa xxxx.xls. Da li neko zna u kom exelu treba da sejvujem fail da dobijem xls
:: Dragan06
Pisko To svaki put... 08.09.2012. 20:48 #440142

broj poruka: 6650
Office Excel 2007 i 2010 snimaju u .xlsx kao podrazuemvan format, pa kao što je rečeno gore, kada snimaš fajl, u meniju gde da ga snimi, iz padajućeg izbornika odaberi Office 2003 .xls fajl, i tako svaki puta, ili, u Opcijama excela, može da se podesi da UVEK snima u starom formatu .xls ... čime se gube opcije i unapređenja koja je novi office i doneo... Dakle, office 2003 i stariji prave jedino takve fajlove, a, uz compatibility pack, u stanju su da otvaraju i .xlsx fajlove ali ne i da ih prave.... pa kako hoćeš.

Budale računaju na sreću.

MaliAbner Re: Re: Koji Exel programi daj failove xxx.xls? 09.09.2012. 03:26 #440184

broj poruka: 7769
Elementarno dragi nas Votsone, elementarno...

Tomato Republic Of Serbia !!!

::
:: gde pise save as type prilikom snimanja izaberes excel 97-2003 workboo
::
:: :: Imam MS Ofis 2010 i kada radim u ekselu on mi sejvuje fajlove sa xxx.xlsx a meni treba sa xxxx.xls. Da li neko zna u kom exelu treba da sejvujem fail da dobijem xls
:: :: Dragan06
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60372. Broj poslatih odgovora: 647158.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs